COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 620
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 13 335
Предполагам епидемиолозите знаят как се развиват такива неща в световен план. Не затихват за 2 месеца със сигурност. Че той простият грип върлува по 6 месеца, че и повече - за България говоря.
Какво визират СЗО - мисля следва да се чете в сайта на СЗО.

# 13 336
  • София
Аз не разбрах само, защо след 2-месечни карантини по целия свят, тепърва щяло да става по-зле. Какво точно визират СЗО.

Визират това, че броя на заразените и умрелите ще се увеличава, какво друго?

п. п. В България от ИГ умират около 80 000.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 14:29 от Не се сърди, човече

# 13 337
Аз не разбрах само, защо след 2-месечни карантини по целия свят, тепърва щяло да става по-зле. Какво точно визират СЗО.
Може би нови огнища? Ню Йорк започват да си овладяват ситуацията например, в останалата част на държавата не е са имали такова масово разпространение. Следва подценяване на ситуацията и разпалване на нови огнища според мен.
И не е само в САЩ и други страни са в подобна ситуация с едно едно две овладяни огнища и малко случай из цялата страна, които са дълго време вече ограничавани и ще искат всичко да е както преди.

# 13 338
Същи мисля, че вирусът няма да си е тръгнал септември и очаквам градивни предложения за 220.000 ученика и 26.000 учителя, които се намират само във Виена например. Като прибавим родителите, помощния персонал и факта, че голяма част са рискова група, мисля, че имаме достатъчно аргументи за нещо разумно.

Качването на задачи за деня, за мен не е преподаване.
При нас и на това намериха решение. 7 файла в имейла: три със задачи, четири с обяснения и накрая на имейла линк към ютуб, за тези, които не са схванали. Та, като си свършиш работата, за която ти плащат, започваш с другата Simple Smile

# 13 339
Според мен говорят така, защото според последните изследвания от страните, прекалено малък % от населенията са изкарали вируса, демек сме много далеч от колективен имунитет, както сме далеч и от ваксина/лекарство. Явно не смятат за реален шанса да изчезне вируса от топлото време. Ти казаха, че трябва много да се внимава с вдигането на мерките, защото се опасяват от ново масово заразяване..

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 14:36 от Не се сърди, човече

# 13 340

Последното изречение гласи, че в момента са инфектирани около 2-3% от целокупното население, дори и в силно засегнати райони.

(При положение, че се очаква 70% от хората да го преболедуват -това е мое тълкувание, няма го в текста)

Описват какви други мерки трябва да се вземат - тестване и откриване и изолиране на болните и обясняват, че карантинните мерки са помощни, нещо като патерица в случая и улесняват, не са основен механизъм.

Има и още, ето:

https://www.who.int/dg/speeches/detail/who-director-general-s-op … 9---20-april-2020

Докато съм писала и Флейм го е написала, да.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 12:41 от Анонимен

# 13 341

По същата причина по която в парка те дебне COVID в храста, но в магазина, банката, метро и ГТ е напълно безопасно.

За парковете и градинките... Цитат. Не са мои думи, а на микробиолог:
"Xopaтa нe paзбиpaт, зaщo ce нaлaгa пapĸoвeтe дa ce зaтвopят. Bcяĸa тpeвичĸa, вcяĸo лиcтo e пoвъpxнocт. Oгpoмнa пoвъpxнocт, въpxy ĸoятo мoжe дa пoлeпнe миĸpoб. Oгpoмнa пoвъpxнocт, ĸoятo нe пoдлeжи нa peaлнa дeзинфeĸция. Πoвъpxнocттa нa тpeвичĸитe и лиcтaтa в пapĸoвeтe e мнoгoĸpaтнo пo-гoлямa oтĸoлĸoтo нa вcичĸo дpyгo в eдин гpaд. А сега е сезонът на активен растеж. Дори да дезинфекцираш, след ден има толкова много нова зеленина.
Не е ли по-добре да се пести финансов, времеви и човешки ресурс, за да се дезинфекцира по улици и тротоари?
И най-вече вътре в сградите?
Pacтeниятa oтдeлят вeщecтвa, ĸoитo yнищoжaвaт миĸpoбитe, нo ce дoĸaзвa, чe тoвa нe e дocтaтъчнo, ĸaĸтo нe e дocтaтъчнo и cлънчeвoтo лъчeниe. Дaлeч нe вcичĸи pacтeния oтдeлят пoдoбни биoлoгичнo aĸтивни вeщecтвa."

Хм...Майка ми е агроном с над 45 годишен стаж. Преди повече от месец и тя ми каза същото.

# 13 342
Много се извинявам, обикновено не си позволявам да поставям под съмнение думи, казани от професионалисти, но това с парковете и градинките са пълни фантасмагории. Първо, че е малко трудно да накихаме всички тревички и второ, че това не е кой знае колко устойчив вирус. Да, има такива, дето могат да се намерят след дълго време. Бактерията, която причинява туберколоза, живее до една година на повърхности. Ако не се лъжа антраксът също е устойчив. Корона вирусът не е от този тип. Добре е да се предпазваме и да знаем от какво и как, ама те пък вече съвсем на филм на ужасите го обърнаха.

# 13 343
ама е нехуманно. сега важното е ковид да не хванеш. и спокойно може да се каже че заключването у дома е най-сигурния начин за предпазване.

# 13 344
Това с времевия прозорец беше крайно неоптимизирано и неудобно за работещите и с право са го отменили.
Не всички работят от 8 до 17, за да се вместят в него.
За работещите на смени е абсолютно неудачно.
Сега да си отварят очите кой влиза и излиза.

# 13 345
  • Bulgaria
Ето го резултатът от така гениалното решение, че ако има човек завърнал се от чужбина в семейството, семейството не е под карантина и си ходи на работа.

https://www.actualno.com/pleven/sypruga-na-mejdunaroden-shofior- … news_1455122.html

# 13 346
Интересно ми стана един пропуск. В София по заповед се влиза само за работа, е какво правим с тези, които работят в София, но живеят в Костенец? Как ще излязат? Нали уж не пускали да напускат столицата с тази причина, че настоящият адрес е в друго населено място? Пак не са го измислили.

# 13 347
Аз едно нещо не разбрах - как така всички работнички от шивашкия завод в Плевен, които са дали положителен тест за този така ужасен, така смъртоносен коронавирус т.е. те го носят в себе си, как така всички тези работнички са абсолютно здрави и нямат абсолютно никакви симптоми. Как може да носиш в себе си този толкова ужасно смъртоносен вирус (според нашето правителство и щаба) и в същото време да си клинично здрав?
Нещо не ми се вързва цялата тази работа. Или вируса не е чак толкова смъртоносен и ужасен или тези хора не са болни от него. Не може хем вируса да е толкова страшен, хем да го носиш в себе си, хем да не си болен. Как става тази работа?

# 13 348
Имаме ли информация какъв процент у нас до момента са тестваните хора и дали има такива, подбрани на случаен принцип или поискали сами.  Във връзка с примера му с Исландия. Интересно би било да се преследи този брой, процент и подборка на тестваните по дни или поне по седмици.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 14:46 от Не се сърди, човече

# 13 349
  • София
Скрит текст:
Те много неща можем да ги броим като „писани“, включително и нивото на интелекта. Ако се ръководим от презумцията, че всичко е предопределено, значи признаваме, че сме по-големи роби, отколкото се оплакваме, че някой би могъл да ни направи.
Гледам, пак се вихрят конспирации, че има повече болни заради повечето направени тестове. На тези журналисти не им ли просветва като им казват,
че подходът винаги е бил един и същ - тестват се контактни лица или такива със симптоми.
Скрит текст:
В крайна сметка не се учудвам, при положение, че на същите трябваше да им се обяснява преди време, че толкова пускат за тестване РЗИ- тата. И тези журналя, вместо да алармират хората, че очевадно вирусът се разпространява, търсят алогични обяснения, които да послужат на неособено интелигентния българин пак да заключи, че такова животно като вирус няма, а огнищата, които се откриват все по-често са поредната конспирация.
За съжаление с това ниво, нищо добро не ни чака.
Не е вярно това – познавам контактен, на когото са отказали тест. Само са му казали да спазва карантина в тях. Това преди 20-ина дни. Сега вече може би щяха да го тестват.

П.П. Син е на болна от коронавируса, живеят заедно, били са под карантина, не са били проверени нито веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт