COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 423
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 13 635

fanfanito
как заразена вода? Как се е заразила? За 1 път чувам, че водата е риск. Нали предаването беше по въздушно капков път?
Аз снощи писах и сложих линк, ама може и да са го изтрили((
ето пак
Сутринта и по новините казаха и потвърдиха. Това във Франция са открили.
https://fakti.bg/world/466995-parijkite-vlasti-otkriha-sledi-ot- … us-v-traboprovoda

# 13 636
Да, да, нямало тестове. Поръчали, но не можели да смогнат с производството. Как за нас все няма, а за другите има. Хайде, няма да се сравняваме с големите европейски държави. Да вземем Румъния. До момента са направили над 101 000 теста. Те откъде намериха и си доставиха тестове?

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 23:38 от _Runaway_

# 13 637
Не проследих последните 10 страници, дано не повтарям. Повечето следите данните на Уърлдометър, аз следя интерактивната карта на центъра " Джон Хопкинс". След 5-6 дни пауза забелязвам нови "фаворити" в отрицателен смисъл, с много стръмни графики и големи цифри за потвърдена заболеваемост - Канада и Бразилия. На прага са на водещите 10 в световен мащаб. Индия също набира скорост по вертикал, което е притеснително.
Друго, което ме заинтригува като сравнение. Австрия и Швеция, като брой население съизмерими, развитието на заразата е започнало горе-долу по едно и също време. Австрия, както знаем и от живеещите там съфорумки, навлиза в плато с 491 доказани Ковид-смъртни към днешна дата, при близо 100 д/кв.км гъстота на населението. Знаем и мерките какви бяха, досега. Швеция, с гъстота на населението около 20 д/кв.км, с "колективния" си имунитет, има 1765 потвърдени смъртни досега. По брой потвърдени заразени са около 15000 +- и двете държави.

Относно кацащите самолети - не бъдете толкова крайни. Майки сме, представете си да сте на мое място, със син в ужасяващата откъм пандемично развитие Великобритания. Ще мечтаете да е в следващия полет от Лондон . Не 14, 28 дни карантина ще спазим, ако трябва. Но няма да е. Решихме всеки да остане там, където е. Защото така трябва. Завиждам на останалите, които посрещат своите деца на летище София.
Не съм само аз, много сме. И децата ни са здравно осигурени в България, разбира се.

# 13 638
Който следи тестовете вижда, че се правят повече тестове. Днес Баце каза, че по голямата бройка новозаразени нямала нищо общо, е как да няма. На 05.04 - 15 899, на 10.04  - 18 502 теста, на 18.04 - 26 417. Значи въобще не са се увеличили, само около 400 теста повече на ден.

# 13 639
За Холандия разбрах, че вирусът е открит в канализацията. Така, че явно ще си караме само на минерална вода поне за пиене. У нас тестовете се пестят само за важните случаи по преценка на щаба. Това са мед. персонал, полицаи, цигански гета, шофьори. Сега в Плевен са намерили цяла шивашка фирма със заразени работнички, докато им намерят контактите ще е дълга и широка. А ако човек влезе в магазин, такси, градски транспорт как ли се издирват контактите му?

# 13 640

fanfanito
как заразена вода? Как се е заразила? За 1 път чувам, че водата е риск. Нали предаването беше по въздушно капков път?

Намерили незначителни (думите са на французите, не мои) следи от вируса в 4 от 27 проби на вода, с които в Париж поливат тревните площи. Водата се черпи от Сена, доколкото разбирам, но пробите не са взети директно от реката, а най-вероятно от съоръженията, с които се изпомпва тази вода. Може би заразен служител е имал достъп и не е спазвал особена хигиена.
Нямало проблем с питейната вода, въобще проблем няма, количествата намерен вирус не могат да причинят заразяване.

# 13 641
Който следи тестовете вижда, че се правят повече тестове. Днес Баце каза, че по голямата бройка новозаразени нямала нищо общо, е как да няма. На 05.04 - 15 899, на 10.04  - 18 502 теста, на 18.04 - 26 417. Значи въобще не са се увеличили, само около 400 теста повече на ден.
На 25 май няма да питате колко теста са направени, защото ще е безсмислено, точно толкова колкото и сега.  И аз искам да правим по 7 милиона теста дневно, но е полюционно. Точно толкова, колкото и вашата неотложна причина да си поливате имагинерната си градина от София в селата до София когато нищо не се полива. Разбрахте ли ме?

# 13 642
ColorIndex аз се опитвам да Ви обесня, че ни правят на глупаци. Той днес каза, че увеличаването на случаите, нямало общо със тестовете. Обаче процента на позитивните тестове от всички направени седи един и същ, а уж имаме повишаване. Нямаме никакво повишение на нищо. Не им знам игричките, но позитивните тестове вървят между 3.30% и 3.50% и този процент изобщо не е тръгнал нагоре, дори върви надолу. Няма нужда да правят масово тестване, за да го видиш и на тази бройка се вижда. Защо Баце и Майтапчо не започнат вече да дават някакви обяснения? За мен е супер глупаво да затворят столицата на празниците, а да пуснат всичките да се изнесат преди това и какво постигнаха? Изнервени хора, тапи на магистрали, изнервени полицаи? Тази заповед няма да издържи и една седмица. Вие се радвате, че затворили София, а че в самата София гъмжи от народ, който не спазва никакви мерки, това не го отчитаме. Защо държавата не следи тези хора, а тормози хората, които искат да си полеят градината? Накрая, дори тях ще изкарат виновни, ако нещо стане, заради собственото си безхаберие от месец насам.

# 13 643
  • BG
В крайна сметка в шивашкия цех от 900 души, ако само 20-25 да заразени, не значи ли, че не е толкова заразен вируса?

# 13 644
  • Sofia
Четене с разбиране му е майката! Описах Ви най- грубо какво е необходимо за да работя в рамките на месец, ако се наложи да си го купувам, защото според Вас и НОЩ сме безотговорни и се имаме за безсмъртни и следва сами да се осигурим!
Така се работи / както рече Генерала/ с презумпцията, че всеки пациент е потенциален covid- 19. Питайте Него, защо не е приет в повереното му лечебно заведение, защо не е приет мъжът на нашата съфорумка и какъв е бил мотива?
Ще Ви помоля да влезете в която и да е болница и да видите лично, как е " оборудван" персонала и дали, как и защо спазва изконни правила!
Изчетете и заповедта на Ананиев за плановият прием, представете си, че сте в болница и... бъдете здрави и щастливи!
Маски не крада за у дома,' щото ми се полага по една за деня! Какво още ми се полага го изтриха няколко пъти и повече няма да се жалвам!
Моля Ви не пляскайте лицемерно никому от балконите! Бях трогната в началото - след n- брой негативни и обвиняващи нас постове вече не съм!
За последно ще подчертая, че се опитваме да си вършим работата максимално ефективно за Вас и максимално щадящо за нас, защото не сме си намерили живота на пътя

Трийте! Хляб и зрелища му трябват на народа! Пътуващите срещу барикадирали се в къщи! Отговори срещу безотговорни! Столичани срещу столичани в повече! Драма! Драмата според мен е, че при прием в болница тест не се препоръчва и вероятно няма да има и още амнайсе отделения ще пламнат!

Аз от вашите думи разбрах че НОЩ е виновен за всичко и в частност Мутафчийски. Че ние хората сме виновни защото искаме лекарите да ни лекуват. Че сме виновни, че сме направили малко дарения и вашите директори не са ви подсигурили защита.
Че едните спазват мерките, а други не.
Че някой пък имат и неблагоразумието да се разболеят и без да се самодиагностицирали, обеззаразили и самоизлекували са си позволили да потърсят лекарска помощ.
Не обвинявам никого директно, но се чувствам обидена , защото всички ми казват че съм безотговорна и малоумна неспазвайки мерки, които знам как се спазват но съм в невъзможност да изпълнявам!
Бъдете здрави!
Как или дали аз  ще избера  дали да работя и да бъда полезна да обществото ни! И да имам право да съм обидена от отношението Ви. Но в крайна сметка решението дали да съм с Вас е мое!/b] И не защото съм се клела, а защото се чувствам призвана ще остана на поста си въпреки " плюнките", които събрах!
Благодаря Ви мили хора, ей на такова отношение сме свикнали- такова отношение получаваме и сега!
P.S. Това е последният ми пост в тази тема. Вярвайте в еднорози, но не ме карайте да вярвам и аз! Приятен живот и Бог да Ви пази!
Жива, Моля ви, недейте така, това, което Вие пишете е едно от малкото полезни неща в темата. Това е информация за действителността от първата линия, не ни лишавайте от нея, Моля Ви! Вярвам във всяка написана Ваша дума, не защото Ви познавам (което не е така), а защото съм сигурна и убедена, че това за което пишете е абсолютната истина! Откъде съм сигурна ли - истината винаги е лесно разпознаваема, стига човек да слуша много внимателно и да чете написаното между редовете. Лично аз съм писала тук, че за съжаление голяма част от лекарите станаха търговци. Не се отричам от казаното, няма и как да го направя, след като лично нееднократно съм се сблъсквала с такива. Но не мога да отрека, че има и лекари с главна буква, и добре, че дори да са изчезващ вид, все още ги има!
Не мога да Ви пожелая лека работа, знам, че няма да е лека. Пожелавам Ви да имате сили и нерви да се справите. Бъдете здрава, пазете се и, ако наистина има Бог, който да е българин, то нека той да пази Вас и всички нас! Хубава вечер Ви желая!

# 13 645
В крайна сметка в шивашкия цех от 900 души, ако само 20-25 да заразени, не значи ли, че не е толкова заразен вируса?

Точно това значи. Нещо пречи на вируса да се разпространи масово у нас или поне да се прояви в тежката си форма. Дано скоро да разберем какво е.

# 13 646
В крайна сметка на един круизен кораб се оказа, че само 20% са заразени а всички са имали контакт с вируса. Явно тая гад има доста индивидуален подход.

# 13 647

Може да имат строги мерки хората.

# 13 648
В крайна сметка на един круизен кораб се оказа, че само 20% са заразени а всички са имали контакт с вируса. Явно тая гад има доста индивидуален подход.

А масовият турист там е бил на по-висока възраст.

# 13 649
Имаше няколко случая в Банско - затвориха Банско. Няколко случая в с. Паничерево - затвориха селото. Сега няколко случая в с. Буковлък - обсъжда се да затворят и него.
А това, че повече от половината случаи от цялата страна са в София не притеснява никой от щаба и София не е затворена и не е поставена под карантина. Даже още по-лошо - имаше някакъв жалък опит да се въведе ред и нещо като полукарантина на София и той издържа само 3 дни. Сега пак София е като разграден двор - всеки си влиза и излиза от нея както си иска и накъдето си иска. Който не е поискал той не е влязъл в София и той не е излязъл от нея.
Искам да попитам - кога най-сетне, най-голямото огнище на болестта в страната ще бъде напълно затворено и изолирано от останалата част от България. Докога заразата ще бъде оставена да излиза от София и да се разпространява из вътрешността на държавата? Защо се затварят такива малки и незначителни огнища като Банско, с. Паничерево, с. Буковлък, а най-голямото и значително огнище на територията на страната стои отворено и сее зараза из цялата страна. Докога?

Общи условия

Активация на акаунт