COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 521
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 13 785
Скрит текст:
Опа, правилно ли чух? Генералът НЕ счита, че 14 дневна пълна карантина на цялата страна би била удачна и би помогнала за справяне с вируса!
Едно, че не е панацея и второ как и кой навсякъде ще контролира спазването.
Пример, който наблюдавах. Триетажна кооперация с малко дворче. На Великден се опъна вън софра, събраха се 2 от семействата и си ядоха и пиха. Спазват хората карантината, не излизат навън.

Да не би да се чувствате засегнати, че не сте били сред поканените.

Това пък защо? Да запишете активност във форума?

А на тях нещо казахте ли им, че не е редно, поговорихте ли с тях. Сама казвате, че не са нарушители, живеят на едно място и са решили да го прекарат в общия си техен двор, не на улицата, не в обществената градинка.
Друго си е по форумите да се възмущавате - ей на вижте ги тия, седнали си на двора. Имат двор седят и аз да имах и аз щях да седя в двора и чистосърдечно си признавам, че им завиждам за дворчето.

# 13 786
Скрит текст:
Начи женицата с корона се е изолирала в стаята си. С главобол е, кашля и познайте как я лекуват. НИКАК. Казали и да пие парацетамол ако се чувства зле и да се налива с течност. Ето това се случва тук когато ти сложат диагноза Ковид-19. Никакви антивирусни, антибиотик - НИЩО не и е предписано и тя разбира се няма как да си купи каквото и да било без рецепта освен парацетамол и витаминки. Хем работи в болница и до оня ден е лекувала корона пациентите им - никаква грижа за нея и не може нищо да направи освен да си седи в стаята и да се надява, че ще оживее. На 38 години е, майка на 5 деца

Теб трябеа да те баннат за разпространение на лъжи!!

Пациентите с корона или със съмнение за корона ГИ лекуват с антибиотици и ИМ предписват хапчета спрямо симптомите.

За разлика от твоята измислена "38 годишна с 5 деца", която "лекувала" болните като санитарка може би, аз имам лични примери как и а какво ги пращат болните вкъщи така че палчеъо информирай модератор и полицията е натиснато. Пък ти продължавай в този дух.
Елфичка, пациентите вкъщи ги лекуват с парацетамол. Кой им изписва аб? Нали все повтарят да чакаме вкъщи на чай.

# 13 787
Начи женицата с корона се е изолирала в стаята си. С главобол е, кашля и познайте как я лекуват. НИКАК. Казали и да пие парацетамол ако се чувства зле и да се налива с течност. Ето това се случва тук когато ти сложат диагноза Ковид-19. Никакви антивирусни, антибиотик - НИЩО не и е предписано и тя разбира се няма как да си купи каквото и да било без рецепта освен парацетамол и витаминки. Хем работи в болница и до оня ден е лекувала корона пациентите им - никаква грижа за нея и не може нищо да направи освен да си седи в стаята и да се надява, че ще оживее. На 38 години е, майка на 5 деца

Пациентите с корона или със съмнение за корона ГИ лекуват с антибиотици и ИМ предписват хапчета спрямо симптомите.

За разлика от твоята измислена "38 годишна с 5 деца", която "лекувала" болните като санитарка може би, аз имам лични примери как и а какво ги пращат болните вкъщи така че палчеъо информирай модератор и полицията е натиснато. Пък ти продължавай в този дух.

Чакай сега...защо трябва да се започне прием на антибиотици за кашлица и главоболие? Аз не бих пила антибиотик само на база тези 2 симптома. Ще си пия парацетамол и сироп за кашлицата. Не разбирам това огромно желание тук да се тъпчете с лекарства, дори да не са предписани от лекар. Като обсъждането защо няма Хлороквин по аптеките. Ми не е добра идея и да има да ви кажа честно. Мен ми замитат всички коментари, в които спомена, че Хлороквинът специално има много тегави странични ефекти и знам, защото съм го пила. Вирусът се лекува симптоматично в момента. При липса на необходимост от антибиотици - за чий да ги предписват?

# 13 788
Всичко ми е толкова фалшиво. ИП е една лъжа. Единствено истина е факта, че икономически сега много хора страдат.
Имах колега болен. Температура, болки в гърлото, задух. Отказали да му правят тест, защото нямал симптоми.
А тук ще ми търсят контактите на шивачките.

Разходи се из Пирогов и Военна болница и ще видиш колко е измислено всичко.

А пък ако от непукизъм и самонадеяност го хванеш и ти вируса ще смениш веднага плочата. Гаранция.

# 13 789
Скрит текст:

Чакай сега...защо трябва да се започне прием на антибиотици за кашлица и главоболие? Аз не бих пила антибиотик само на база тези 2 симптома. Ще си пия парацетамол и сироп за кашлицата. Не разбирам това огромно желание тук да се тъпчете с лекарства, дори да не са предписани от лекар. Като обсъждането защо няма Хлороквин по аптеките. Ми не е добра идея и да има да ви кажа честно. Мен ми замитат всички коментари, в които спомена, че Хлороквинът специално има много тегави странични ефекти и знам, защото съм го пила. Вирусът се лекува симптоматично в момента. При липса на необходимост от антибиотици - за чий да ги предписват?
Защото е Ковид, а не обикновен грип. Точно от това чакане на чай хората се влошават много.

# 13 790
Според мен в София и хиляди заразени да има,няма да я затворят.Просто нямат полза.Първо,защото така затварят и себе си(тъй като всички по-големи институции са там)  и второ,защото това е най-населения град,с най-много работещи и приходи за държавата.А за удължаване на ИП..Сигурна съм,че тези дни ще го предложат.Ако изчакат до 13.05 когато на хората вече съвсем ще им е писнало,няма за могат да го удължат.

# 13 791
Изпревари ме Дъждец.
Тук важното е да се направи изследване за ковид и спрямо резултатите да се действа с парацетамоче или с антибиотици.

# 13 792
  • BG
В края на седмицата ще решават дали за се удължава ИП, така четох някъде вчера, което ми се струва рано
едва ли е вярно
Моя грешка-след седмица, а не в края на седмицата-  https://m.dnes.bg/stranata/2020/04/21/shte-se-udylji-li-i … ojenie.446921/amp
Извинявам се за заблуждението.

# 13 793
Скрит текст:

Защото е Ковид, а не обикновен грип. Точно от това чакане на чай хората се влошават много.

Сериозно според теб за САМО кашлица и главобол трябва да се почне курс антибиотици? В медицинско семейство съм и съвсем сериозно ти казвам, че ако това ми го сервират на мен - няма да ги започна. Не и докато няма реална нужда от тях. Кашлица и главобол НЕ са достатъчни симптоми, за да се тъпчете с химия, която даже има съмнителен ефект. Ако има упорита температура + кашлица и главобол, да, окей, може и да се помисли за АБ, но ей така..тц. Против съм. Антибиотик се изписва за набор симптоми, а не просто "отпаднал си? - Ок, ей ти тия хапчета" . Затова е добре тия неща да не се продават свободно...

# 13 794
  • Пловдив
Skrekkelig, ако няма усложнения какво по-точно да ѝ дадат да пие? Хората ти казват, че се лекуват симптомите. Имаш температура, пиеш парацетамол, болки в гърлото - сироп. И това не е само у нас.

# 13 795
Флейм. На едно мнение сме тук. Спор няма.

На Склек намеците, че ковид се лекувал с чайче не са съвсем точни.

# 13 796
Скрит текст:

Що реши че ти знаеш как ги лекуват в Дания по-добре от мен и по-добре от самата нея. Снощи говорих с нея о предавам думите и. Медицинска сестра е и преди да се разболее се е грижила за корона пациенти. Теб трябва да те баннат щото бълнуваш

# 13 797
Скрит текст:
Опа, правилно ли чух? Генералът НЕ счита, че 14 дневна пълна карантина на цялата страна би била удачна и би помогнала за справяне с вируса!
Едно, че не е панацея и второ как и кой навсякъде ще контролира спазването.
Пример, който наблюдавах. Триетажна кооперация с малко дворче. На Великден се опъна вън софра, събраха се 2 от семействата и си ядоха и пиха. Спазват хората карантината, не излизат навън.

Да не би да се чувствате засегнати, че не сте били сред поканените.

Това пък защо? Да запишете активност във форума?

А на тях нещо казахте ли им, че не е редно, поговорихте ли с тях. Сама казвате, че не са нарушители, живеят на едно място и са решили да го прекарат в общия си техен двор, не на улицата, не в обществената градинка.
Друго си е по форумите да се възмущавате - ей на вижте ги тия, седнали си на двора. Имат двор седят и аз да имах и аз щях да седя в двора и чистосърдечно си признавам, че им завиждам за дворчето.

И аз бих седнала, но сама със семейството си. Ако не разбрахте, това са две различни семейства, от различни апартаменти и въобще не живеят заедно.А живущите в осеметажен блок също живеят на едно място-дай да си направим софра пред блока!

# 13 798
Flame, да плюс положителен тест за вируса. Не за всяка кашлица и главоболие. Не става въпрос за започване на аб само, а за лечение.
И да, при грип има хора, познавайки се как карат грип, започват Тамифлу при първи симптоми-отпадналост и Т. Там даже и кашлица няма. И това е по предписание на личните лекари. Така че не виждам нужда при нов и непознат вирус защо съветват да стоим вкъщи на чай. Освен това вчера четох хипотеза, че хипоксията при Ковид се улавяла вече в много напреднала фаза, а не като при обикновена пневмония. В началото човек не я усещал.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 10:22 от Дъждец

# 13 799
С мерките трябва нещо да се направи, най-вече с информацията, на хората им писна и наистина носят маски за красота само, никакъв разум и лични ограничения не виждам като излизам. И тепърва ще изпокапят работещите. Днес на брифинга казаха, че всички мерки зели в шивашкия цех, но те обядвали на едно и също място...Очевидно не обядват с маски и всеки е бил в стол, направо ако са били с маски през останалото време са се душили по цял ден за нищо. То нали това е проблема по света с училищата. Хубаво ще ги разредят в класните стаи, но в повечето страни се учи по цял ден – тръгнат ли да обядват заедно, а то няма как иначе, и край с всичко.

Бояна, за първото болднато - много си права. Разум няма в някои мерки, съответно няма и спазване. Маските на открито трябва да паднат и да остане изискването за дистанция, което да се следи как се спазва.
За второто - как се обядва с маска? Joy Joy Не ми отговаряй, знам, че в бързината така е излязло написаното, не се заяждам, просто ми стана смешно.
И тези хора, като работят по цял ден, наистина трябва да имат условия къде да се хранят, на разстояние един от друг.
За учениците проблемът е напълно нерешим, малките са в клас по цял ден, обядват в стола и обилно обменят генетичен материал. И понеже са малки, стриктното носене на маски и дистанцията са невъзможни. Ако отворят за тях училищата, трябва да учат по 5-6 деца в клас, т.е. пак невъзможно.  Или ги отварят нормално или въобще - не, т.е. патова ситуация.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 11:22 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт