COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 468 331
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 430
Не знам какви легла имаме, но само гледайте какво се случва във Видин и вярвайте, че здравната система може да се справи. Интересно ми е Видин с колко легла разполага за цялата област?
Разполагат с дренки... Та ние имаме само един лекар инфекционист. Ако не се лъжа на преклонна възраст. За това не ни и тестват масово да си стоим по къщите и да не ги занимаваме.
Проблемът е в липсата на персонал повече, отколкото на легла. Анестезиолози. Той вече лъсна - във Видин. Да са живи и здрави тези хора, да не плъзне по тях, че сме жив зян. Нашите ги ползва Меркел, нали затова ни взеха в Съюза, да ни вземат специалистите, да лекуват швабите. Че и там недостиг. Сега и ягодите да им берат. Пък ББ козирува, заради фондовете. Въртят си те едни пари и едни хора.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 14:01 от Анонимен

# 14 431
  • Пловдив
С тази народопсихология, много трудно да се направи каквото и да било. В Бг масово има случаи на българи завърнали се от чужбина, които не се изолират за 2 седмици, ами си обикалят свободно.

Къде е това масово? Иначе простотията човешка е безгранична, за щъкащите става въпрос.
Ами то полиция и РЗИ не може да огрее навсякъде.

Аз не съм в Швейцария, но получавам информация от там. За кантона, в който са нашите колеги, ограниченията са повече, отколкото тук. Работят само магазини за хранителни стоки и аптеки. Могат да се събират максимум по 5 човека на едно място, включително и по дворовете на къщите им. Трябваше от 20 април да облекчат мерките, но не стана. За Великден им отрязаха достъпа до паркове и езера, където ходят обичайно на разходка. Затвориха паркингите в близост, за да няма къде да си оставят колите.
Доказан случай на ковид във фирмата, която е с малко хора. Никой не ги е търсил за нищо - нито карантина, нито тестове. Очакват да се въведе задължително носене на маски на обществени места.

# 14 432
  • При семейството си
Всички, които критикуват по собствени субективни причини, прочетохте ли постовете на трите момичета от САЩ? Които на мен ми бяха много полезни? Прочетохте ли мерките там, това, че не се тества достатъчно, че контактните не се тестват? Изобщо всичко написано?
Или това е между другото?
А мислите ли, че в Англия тестват? Освен ако не сте Борис Джонсън. От всичките ми колеги тестваха само 4-5 човека и то защото са на началнически позиции, другите никой не им обърна внимание.

В предишен пост казахте, че масово са заразени колегите ви и са в изолация. Тоест, без да са тествани, се предполага, че са заразени или? Починалите и този, който е в интензивно, се предполага, че са тествани или и те не са?
Не се заяждам, наистина ми е интересно как се водят заразени, без да е доказано с някакъв вид изследване.

# 14 433
Президентът на Световната медицинска асоциация остро е разкритикувал задължителното носене на маски в Германия, а използването на шалове и кърпи за целта нарича смехотворно. От хирургическите маски имало смисъл, ако се носят по всички правила, иначе бил още по-голям риска да се заразиш. Освен това те карат да се чувстваш сигурен и да не спазва дистанция, което е по-опасно от не носенето на маска.
СЗО направи толкова гафове кокретно за короната, че вече не мога да преценя доколко да им вярвам.
Аз маска нося. Не за да не се заразя, това още в началото обясниха, че няма как да стане, а за да не заразявам.

# 14 434
Всъщност ако наистина сте юрист, би трябвало да знаете до къде се подават сигналите за такива нарушения.
Не до "доктор", а до съответната институция или инстанция.
Подавала съм, без да съм юрист или доктор. Въпросният "доктор", срещу когото подадох сигнал, беше отстранен от работа следствие на това, както се оказа е имал и предходни подобни провиненя. Операцията, която трябваше да ми извърши след доброволно заплатена от мен сума за избор на екип ми я извърши директора на съответното лечебно заведение. След което ми възстанови лично сумата, защото все пак интервенцията не ми е направена от този, за когото съм заплатила.
Затова нека личния ни опит да не се представя като единствен и меродавен, защото не е.

Ако бях на работа в МВР сигурно щяха да ми обърнат внимание. За жалост случката с дядо ми стана преди да започна да работя по специалността.
Иначе моите наблюдения са в съдебна фаза където всички обвинения падат и излизат чисти и неопетнени като утринна роса.

# 14 435
Президентът на Световната медицинска асоциация остро е разкритикувал задължителното носене на маски в Германия, а използването на шалове и кърпи за целта нарича смехотворно. От хирургическите маски имало смисъл, ако се носят по всички правила, иначе бил още по-голям риска да се заразиш. Освен това те карат да се чувстваш сигурен и да не спазва дистанция, което е по-опасно от не носенето на маска.
СЗО направи толкова гафове кокретно за короната, че вече не мога да преценя доколко да им вярвам.
Аз маска нося. Не за да не се заразя, това още в началото обясниха, че няма как да стане, а за да не заразявам.
И аз Тръмп не го харесвам, но по отношение на СЗО май май съм на неговото мнение.

Работата стана: Що си с маска, що си без маска. Хич и не се връзвам, в БГ глобени нещо няма напоследък. Проформа мерки, бутафория. Общо взето на молбите се разчита, ама така е разпоредила немкинята. Демокрация, привидна.

# 14 436
Доколкото знам от роднини в Швейцария, задължителните маски са отхвърлени като предложение преди един-два дни, иначе ограниченията за отворените магазини са удължени до средата на май. Чак тогава ще се предлага и друг асортимент освен храна.

# 14 437
  • Другата България
Всъщност ако наистина сте юрист, би трябвало да знаете до къде се подават сигналите за такива нарушения.
Не до "доктор", а до съответната институция или инстанция.
Подавала съм, без да съм юрист или доктор. Въпросният "доктор", срещу когото подадох сигнал, беше отстранен от работа следствие на това, както се оказа е имал и предходни подобни провиненя. Операцията, която трябваше да ми извърши след доброволно заплатена от мен сума за избор на екип ми я извърши директора на съответното лечебно заведение. След което ми възстанови лично сумата, защото все пак интервенцията не ми е направена от този, за когото съм заплатила.
Затова нека личния ни опит да не се представя като единствен и меродавен, защото не е.
Ако бях на работа в МВР сигурно щяха да ми обърнат внимание. За жалост случката с дядо ми стана преди да започна да работя по специалността.
Иначе моите наблюдения са в съдебна фаза където всички обвинения падат и излизат чисти и неопетнени като утринна роса.
Какво значение има кой къде работи? Говоря за АГ болница, в София, където не са ми и скали трудов договор, а медицински документи и изследвания. И където никой не ме познава.
За съдебните фази не мога да коментирам, чела съм, че е така и аз.

# 14 438
Ама вече е и легално от тая година, а и за двуцифрено число 😉

# 14 439
Скрит текст:

Това са две различни организации. Става въпрос за Улрих Монтгомъри, не за Тедрос Аденом нещо си. Иначе напълно споделям мнението за СЗО. Flowers Hibiscus

Предполагам, че не ги препоръчва заради това, което наблюдавах днес в магазина. Тези, които бяха с маски, наистина не спазват дистанция, бутат се, мислят се за безсмъртни общо взето. Просто пада гарда, това е.

# 14 440
  • Пловдив
Вече писах за маските. Няма да се потретвам. Дядо ми е роден е през 1908 година. Не е жив. Починал е преди повече от 20 години. Смятайте кога е бил лекар. Много преди Китай да започне да произвежда маски. Този в Германия, ако е лекар, да ме прощава с тези твърдения......Как е оцелял персонала по болниците и как е оперирал без хирургични маски...... Всичко ново е добре забравено старо.

# 14 441
Извън спора маските помагат или не и доколко, конкретно в България, конкретно заповедта за маски е бутафорна, поради факта, че там има едно изречение, което гласи приблизително "ако нямате маски, може и някакво шалче или парцалче да сложите".
Никой не говори за хирургичните маски и употребата им от лекари, приемете най-сетне, че за разлика от другите, те знаят и могат да ги използват. Маските сами по себе си не са безполезни, естествено. Безполезно е когато не се употребяват правилно. Или когато няма проблем да се заместят с шал с едра плетка Grinning

# 14 442
Извън спора маските помагат или не и доколко, конкретно в България, конкретно заповедта за маски е бутафорна, поради факта, че там има едно изречение, което гласи приблизително "ако нямате маски, може и някакво шалче или парцалче да сложите".
Никой не говори за хирургичните маски и употребата им от лекари, приемете най-сетне, че за разлика от другите, те знаят и могат да ги използват. Маските сами по себе си не са безполезни, естествено. Безполезно е когато не се употребяват правилно. Или когато няма проблем да се заместят с шал с едра плетка Grinning
Ако приемем твърдението, че маската предпазва околните от приносителя й, има логика. Кихаш - шалчето, парцалчето, ... спира пръските, същото и при говорене.
Вируса не се рее из въздуха като птица. Може да "лети" върху частица, която пък да не премине през шалчето.

# 14 443
Скрит текст:

Точно това се опитвам да обясня от вчера, но съфорумката си знае нейното.

Dazel, да, лекар е. Съмнявам се да си хвърли дипломата заради бг мама. Както и всички останали лекари, които мислят като него (не са малко между другото).

# 14 444
Mama Nana, аз имам шалове, дето през дупките мога да си вкарам половината ръка Grinning Нищо няма да предпазят, примерно ще спрат 10%. Все е нещо, но на практика е нищо. Да, разбира се, че един разумен човек няма да ползва точно такъв шал, но е факт, че няма никакъв проблем от гледна точка на наредбата да го направиш. Която за мен поставя под съмнение самата наредба.
Иначе аз на обществени закрити места нося маска. За спокойствие на околните.

Общи условия

Активация на акаунт