COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 780
Ей ти планината, фитнес на воля сред природата и на много метри разстояние от други хора. Да се набуташ в затворено пространство сега е безотговорно.
Някои гледаме планината от далеч, че сме в областни градове. Ей тая забрана искам да махнат.

Има забрана да се отива в планината ли? Или няма планина наблизо?

# 15 781
В нашата зала има юрист ,който работи в столична община. Планът за нашата община  е от 1 юни да се започва постепенно пускане на всички бизнеси , но със строги ограничения. /този план е направен е началото на месеца/
Мерки - яко чистене и допускане на определена бройка в помещението. Строг контрол на работещите във фирмата .
Малка зала като нашата ще си има график, и ще се идва със запазен час и бройката на ден ще е ограничена.
Но от 1 юни се почва плавно и бавно, с идеята до края на лятото да се е създала стабилна система.
Макар че , като знам настроенията на Бойко и факта, че няма собсвтено мислене, ме съмнява да си изпълни плана както са го намислили.

# 15 782
Не лекува слънцето а светлината му в ултравиолетовия спектър, тя убива вируси и бактерии, но може и да е опасна при по-дълга експозиция. Аз принципно седя винаги под чадър защото съм с по-чувствителна кожа.
Цитат на: Gabito1504
Ще има доказателства, не се тревожи. Въпросът е доколко е траен този имунитет. Въпрос: ако няма стаден имунитет, защо всички са се юрнали да правят ваксини? Все пак принципът е същият.
Принципно ваксината и т.нар. стаден имунитет нямат нищо общо, четете тук някои мнения за имунитета:
Няма гаранция, че заразените с новия коронавирус изграждат имунитет?
Публикувано във факти.бг: Ето какъв е единственият начин за спра … не с коронавируса
както се вижда нещата са още доста мъгляви и спорни.

Българските медии тези дни ги хващам в яки издънки. Чета специалистите по темата, както и проучванията. Изгражда се имунитет, това на всички е ясно вече, освен на СЗО. Предполагам, че след множеството си издънки в последните месеци , сега  просто са по-внимателни в изказа си. Да не говорим, че в началото казваха, че няма доказателства да се предава от човек на човек. След около две седмици (май толкова беше) вече имаше доказателства.

# 15 783
Цитат на: Fenris
Стискай палци да не е препълнено в болниците, когато ти или твой близък се наложи да сте в интензивното.
Само със стискане на палци не става, в Сливен вече го закъсват както споделих мнение по-назад, ето какво се случва:
Сливен в ужас заради случаи на коронавирус

# 15 784
В парка има кърлежи, комари ако не е пръскано, птички цвъкат, кучета може да те ухапят, може и да приемеш чуждите бацили при по-добър контакт с околен също разхождащ се  ... та разходката в парка реално може и да се окаже не много здравословна. Разбирам, че много хора горите от желание да се заразите с ковид-19, но приемете, че има и такива които не искат.
Да добавя, че може и да ти падне и клон на главата!
Joy Joy Joy Темата е станала голям майтап!

# 15 785
Стискай палци да не е препълнено в болниците, когато ти или твой близък се наложи да сте в интензивното.
Само със стискане на палци не става, в Сливен вече го закъсват както споделих мнение по-назад, ето какво се случва:
Сливен в ужас заради случаи на коронавирус
и "стойте си в къщи" как точно варди циганите в карантина?

# 15 786
В нашата зала има юрист ,който работи в столична община. Планът за нашата община  е от 1 юни да се започва постепенно пускане на всички бизнеси , но със строги ограничения. /този план е направен е началото на месеца/
Мерки - яко чистене и допускане на определена бройка в помещението. Строг контрол на работещите във фирмата .
Малка зала като нашата ще си има график, и ще се идва със запазен час и бройката на ден ще е ограничена.
Но от 1 юни се почва плавно и бавно, с идеята до края на лятото да се е създала стабилна система.
Макар че , като знам настроенията на Бойко и факта, че няма собсвтено мислене, ме съмнява да си изпълни плана както са го намислили.

А.. Значи имало план, който на никой не казват?

# 15 787
  • София

П.П. Кой е ревал, че е затворен? Прочетох рев само за парковете, а аз си рева и за фитнесите.

Наистина ли би влязла във фитнес сега.
Скрит текст:
Днес слушах някакви идеи за отваряне на фитнес без съблекалнята.
Да се отварят ресторанти с някакви пластмасови прегради между масите.
Е не бих си причинила това.
След като пиша, че рева за фитнес, отговорът не е ли очевиден?

# 15 788
Видях ги тези от Сливен в новините пo bTV. Нападнаха журналистите и екипа. Някъде на 10-тата минута. Нищо не спазват.

# 15 789
То си е обществена тайна, че болшинството от заразени в България са събратя. За Стокхолм също излезе статистика, че случаите са главно в гетата с малцинства. За САЩ също се каза. Явно си опират нещата и до хигиена. Не може да се хока цялата държава, заради едни... айде да не казвам какви, които не знаят какво е сапун и си хвърлят боклука пред вратата.

# 15 790
  • София
Нали прискаха преди време за кърлежи, дори по новините го дадоха - репортаж, в който беше нещо от сорта "ако видите хора с бели костюми да пръскат, това не е за корона, а за кърлежи".

А защо лекарите преглеждат без предпазни средства? Или не са им дали или не ги носят.

# 15 791
А.. Значи имало план, който на никой не казват?

Не може да няма план. Не всичко се казва, разбира се.

# 15 792
  • BG

П.П. Кой е ревал, че е затворен? Прочетох рев само за парковете, а аз си рева и за фитнесите.

Наистина ли би влязла във фитнес сега.
Днес слушах някакви идеи за отваряне на фитнес без съблекалнята.
Да се отварят ресторанти с някакви пластмасови прегради между масите.
Е не бих си причинила това.
Аз предлагам да изнесат фитнес уредите в парка, хем тренираш на открито, хем слънце те грее, хем ще се потиш повече, даже ще може и без маски.

# 15 793
Нали прискаха преди време за кърлежи, дори по новините го дадоха - репортаж, в който беше нещо от сорта "ако видите хора с бели костюми да пръскат, това не е за корона, а за кърлежи".

А защо лекарите преглеждат без предпазни средства? Или не са им дали или не ги носят.

Вчера са пръскали за кърлежи в моя квартал, има бележки.  Иначе имаше космонавти малко след обявяването на ИП, пръскаха всички люлки, катерушки и тн.

# 15 794

Мнозина това им е стратегията. Стискане на палци, плюене в пазва и палене на свещи. Други пък не мислят, че дори и те да го изкарат като грип или лека настинка, други ще го изкарат в интензивно и ще гушнат букета след като са били заразени от грипавите. Важното е фитнеса да е отворен и да си пием кафенцето в бара с приятели, пък каквото ще да става.

Общи условия

Активация на акаунт