COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 592
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 560
Някой спомена, че се дава на заразени аспирин. Това официална информация ли е и в коя държава? Доколкото знам аспиринът разрежда кръвта. Дали превантивното приемане на лекарства за разреждане на кръвта имат благоприятен ефект?
Върху кръвта да, аспиринът, ама върху стомаха...

# 16 561
  • София
От утре сме по паркове и градинки, правилно ли разбрах? В столицата има над 800 официално заразени, но може да се излиза вече на разходки...нещо не схванах. Нямаше ли да падат мерките поетапно, и последно в най засегнатите общини...да ревем след месец...
Ще бъдат отворени 10 парка.

# 16 562
  • София
Някой спомена, че се дава на заразени аспирин. Това официална информация ли е и в коя държава? Доколкото знам аспиринът разрежда кръвта. Дали превантивното приемане на лекарства за разреждане на кръвта имат благоприятен ефект?

Само ако сте си изледвали непосредствено преди това протромбиновото време и сте се консултирали с лекар, иначе е опасно начинание.

# 16 563
  • София
Голямо жалене на Мутафчийски, няма що. Изглеждал бил посърнал. Wink Милият той човеколюбец, спасител на нацията, дето го влачат като панаирджийска мечка навсякъде, за да гледа кахърно и строго. Колкото и голям специалист в своята област да е, вече масово стана ясно на кой цар и как служи. Нека не бъдем толкова наивни все пак.

# 16 564
Доколкото знам ги държат в някакви изолационни помещения и не е лесно да се преструктурират такива. Не става да се ползват общи помещения. В Китай онзи доктор говореше за 16 легла. Не знам де, някой по компетентен да ме поправи ако греша.

# 16 565
  • Буркина Фасо
От утре сме по паркове и градинки, правилно ли разбрах? В столицата има над 800 официално заразени, но може да се излиза вече на разходки...нещо не схванах. Нямаше ли да падат мерките поетапно, и последно в най засегнатите общини...да ревем след месец...
чакаш вашият кмет да пусне "свободата".
в парковете  влизат само майки с кенче бира в едната ръка и дЕте в другата.

# 16 566
  • Sredets/Burgas

Не. Моля ти се MK, лекарства не трябва да се приемат ей така. Ти знаеш Simple Smile, няма какво да ти обяснявам

Аз съм от тези превантивно пиещи Аспирин в малки дози ( кардио протект), заради друго лекаство, което доказано причинява тромбоза...
Винаги се гледа съотношението полза - вреда.

# 16 567
А защо сутрин на брифингите ,когато съобщават цифрата на заразени,не изваждат тази на оздравелите? Казва се 'към момента заразените с КВ са 1230" примерно, но от тях 250 за здрави.
Начинът , по който се сервира информацията всяка! сутрин е направена с цел всяване на паника и тревога.
Къде е всичката информация за хората без симптоми, хората , които се лекуват вкъщи, хората, които са ОЗДРАВЕЛИ?
Техните истории ще внесат реализъм на ситуацията , а това никой не го иска....

Всяка сутрин съобщават оздравели, починали и активни случаи. Вие слушате ама чувате това което ви изнася.

# 16 568
Аз все пак се чудя защо е това възмущение на някои от разхлабването на мерките за разходка на чист въздух. Все едно някой ви е задължил да ходите по парковете, ми стойте си в къщи ако искате. Никой не ви пречи да се окопаете в къщи или да ходите навън в скафандър. Аз мисля че  възможността за движение на открито е много важна за имунната система особено по време на вируси.

# 16 569
Много е страшно и който не вярва,да мине през интензивното на някоя болница
с пациенти лекувани от вируса..и после да продължи, където пожелае..

# 16 570
Да, много е важно свободното движение и според Мангъров, той нали бленува за проепидемчване, идеално е направо.

# 16 571
Върху кръвта да, аспиринът, ама върху стомаха...
Aз лично си пия по един всеки ден превантивно, ако се разтвори в малко вода няма проблем за стомаха (ако има въобще). Не, че препоръчвам, не съм лекар, дори един доктор ми каза - не го пий. Всеки индивид си е отделна вселена. На тези с ковид-19 някъде мернах в италианските методи за лечение, че вливат венозно аспирин ... само да не вземе някой да си помисли, че с аспирин ще се излекуваме, просто това прочетох някъде в нета  Simple Smile

# 16 572
От сайта на МЗ ги гледам: В цяла България 301 са в болница, от които 41 са в интензивно. Никъде не намерих да пояснят по градове колко са в болница.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 21:14 от kristinia

# 16 573
Доколкото знам ги държат в някакви изолационни помещения и не е лесно да се преструктурират такива. Не става да се ползват общи помещения. В Китай онзи доктор говореше за 16 легла. Не знам де, някой по компетентен да ме поправи ако греша.
Не е лесно, ама малките провинциални болници никой не ги е питал имат ли отделни крила, отделни сгради и входове. Отделяш легла за ковид и толкова, оправяй се с потоците.

# 16 574
Да, много е важно свободното движение и според Мангъров, той нали бленува за проепидемчване, идеално е направо.
махнах 'свободното" защото нямаше да се изтълкува правилно. Имам предвид да не е забранено движението на открито, с маска при контакт с хора и на разстояние в парковете, като това с маршруите според мен затруднява дистанцията.

Общи условия

Активация на акаунт