COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 433
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 16 695
  • Sredets/Burgas
Те не бяха ли съюзници? 🤣
Друг е въпросът, че няма нищо общо между тези немци и италианци и втората световна война,
камо ли с настоящата ситуация.

Нищо съществено не се е променило от времето на ВСВ, не и в дълбочина,
и тази криза всъщност ясно го показа...
Всеки тръгна да се спасява поединично...
Но този въпрос е вече геополитически...

А що се отнася до съюзницните...
И ние бяхме от тези "съюзници", само дето накрая, италианците ги писаха съвоюващи,
пък ние изядохме... един голям червен....праз.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 00:20 от Butterfly_Lovehunter

# 16 696
С тия тромбози се сетих за "Щамът Андромеда" на Крайтън.. там една космическа сонда се връща на Земята с неочакван "пътник" в повече - някакъв вирус, който има свойството да съсирва кръвта.. избива цяло градче близо до мястото на приземяване, но един старец и едно бебе остават невредими. Бегъл спомен имам, че ставаше въпрос за киселинността в организма. Чудя се дали има някакви анализи на pH-то на кръвта на преболедували и починали от Covid пациенти.. Wink

P.S. Ето тук кратък пасаж..
https://chitanka.info/text/582/27

Боже, боже.. докъде стигнах, да се цитирам Simple Smile Simple Smile

Тук върви някаква дискусия, която твърди, че идеалните условия за репликация на вируса са киселинна среда и температура към 37 градуса т.е че алкална среда спира размножаването му в организма. Утре ще проуча научни публикации и ще докладвам.. Wink

https://www.drugtargetreview.com/forums/forum-topic/na2co3-to-co … d-fight-covid-19/

# 16 697
В Италия от 4 май започва "фаза 2".

Досега имахме право да се отдалечаваме от дома в радиус от 200 метра и с декларация с 3 възможни причини, вече се разрешава движение в рамките на региона и с малко повече причини, но отново с декларация и причина. Ще имаме право да посещаваме роднини, но не и семейни сбирки. Разрешават погребенията с до 15 човека, иначе бяха тотално без присъствие. За сватбите май нищо не казват, както и за разводите Simple Smile))) (чух за познати, които не успели да се разведат, понеже затвориха съдилищата). Има и редица условия какво може и какво не може за индивидуален спорт, вкл. и за професионалните атлети. Отборните спортове ще чакат още. Отварят за достъп паркове и градинки, но да се спазва дистанция, с маски и без групи.
Барове, ресторанти, музеи, фризьорки ще чакат още поне 1 месец.
От производството отварят всички. За фирмите още хоум офис. Търговията на дребно също ще чака.
Училищата през септември, но това се знаеше.

Конте предупреди, че има голяма вероятност кривата на заразените отново да започне да се покачва и призова да сме отговорни и да се спазва дистанцията, за да не стигнем до нов локдаун.

# 16 698
.....фризьорки ще чакат още поне 1 месец....От производството отварят всички....
Добре де, каква е логиката? Наистина не схващам.
Производство с примерно 3000 работника (екипирани с маски, ръкавици и костюми) по-безопасни ли са от малък фризьорски салон (1-2 фризьори) отново работещ с пълна екипировка + клиенти със защитни средства.
Дори фризьорите могат така да си организират времето, така че да дезинфекцират и почистват на всеки 30/60мин.
Да имат обедна почивка и хранене сами и т.н. При големи производства как точно ще се случва обедна почивка и хранене? Невъзможно ми се вижда да осигурят халета за обяд на 3 групи по 1000 човека на разстояние 2м и с прегради между тях... а миене на ръце, а ползване на тоалетни...
Разсъждавам си просто...

п.с. Не рева за фризьор, споко. Сама се боядисвам.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 00:01 от Ice Queen

# 16 699
Днес, надвечер установих, че пейките в един от парковете на Бургас са върнати по местата им. Някои от вас помнят, че кметът беше наредил да бъдат премахнати.
Ще се проепидемчваме явно... и то яко.
Тия хора обезумяха ли?!
Внимателно наблюдавам коя страна как се справя с вируса, за да засиля потомството към нея след време. А никога не съм искала да емигрирам.

# 16 700
Добре де, каква е логиката? Наистина не схващам.
Производство с примерно 3000 работника (екипирани с маски, ръкавици и костюми) по-безопасни ли са от малък фризьорски салон (1-2 фризьори) отново работещ с пълна екипировка + клиенти със защитни средства.
Причината е остра икономическа нужда, предполагам. Simple Smile)) За производството не знам подробности, но не се отваря "както преди". Има реорганизация в смените, каквото може се размества...
Примерно супермаркетите, които не затвориха дори и за ден, направиха така смените, че винаги едни и същи хора да са в една смяна, а не да се разбъркват. Вдигнаха прозрачни прегради на касите за една нощ (станаха като гишета), правилата за клиентите също се промениха и не само като брой влизащи, а и други неща. Предполагам, че на същия принцип ще има реорганизация и в производствата.
Другото, което ми идва на ум, е, че един производствен процес винаги е надзираван. И преди си беше така. За фризьорски салони и други подобни трябва да се разчита само на техния личен капацитет и съвест да се справят.

# 16 701
Аз също смятам, че у нас няма да има "труповалеж", но  това положение в което сме в момента е дори по-изнервящо. Не започнат ли масови тестове населението няма да се успокои освен, че вече някои ще изреват от глад. Все от някъде отварянето трябва да започне стъпка по стъпка ... ако трябва и със стъпка назад понякога.

# 16 702
Скрит текст:
Коронавирус: Германия сбърка, а Швеция се оказа права? Копирайте целия линк

https://www.dw.com/bg/коронавирус-германия-сбърка-а-швеция-се-оказа-права/a-53159567?fbclid=IwAR30BrtHBusXHMRFVO-DNCFiTK0BuMjSD8OHL2fBd3HMibIbNtrS8ekFq0k

Статията е от преди 10 дни, а нещата се променят бързо.
Да го пусна пак, че понякога една картинка казва повече от 1000 думи...

Скрит текст:

Добре де, тази картинка какво точно ни доказва? Че Швеция без сериозни мерки се движи  по - добре от Испания и Италия с локдаун. Малко им е по-рошава линията, но все още не са стигнали висотите на двете държави.
Картинката ни показва, че все още за никого нищо не е приключило. Особено за Швеция. Италия и Испания поне вече вървят надолу. А да се сравняват Германия и Швеция е направо нелепо.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 00:19 от Не се сърди, човече

# 16 703
Днес, надвечер установих, че пейките в един от парковете на Бургас са върнати по местата им. Някои от вас помнят, че кметът беше наредил да бъдат премахнати.
Ще се проепидемчваме явно... и то яко.
Тия хора обезумяха ли?!
Внимателно наблюдавам коя страна как се справя с вируса, за да засиля потомството към нея след време. А никога не съм искала да емигрирам.
Виетнам, например

# 16 704

Със загуба на обоняние и вкус и задух при дълбоко вдишване.
Това не звучи толкова страшно, защо казвате да се молим да не го изкараме, как се лекувахте?

# 16 705
Цитат на: genevieve
Господ здраве да ви дава, че тука са едни философи та се не знае. Ти му казваш много лошо е, то вика - грип е.

# 16 706
Precious точно защото не е приключило, не е много коректно да сравняваме трите страни, защото не се знае Швеция кога и какъв пик ще има. На база на сегашните числа има вероятност да се справят по-добре от Италия и Испания, но това е само хипотеза. Ще разберем впоследствие.

DeVa, въпросът със страха го дъвкахме по-рано, но пак ще кажа. Каквито мерки ми е по силите съм взела. По принцип имам дългогодишен опит в превенцията от вируси и като цяло са ми казвали, че не съм наред, но пък сега корона вирусът с нищо не ме изненада и не се наложи да си променям навиците. Знам как се предават обичайно вирусите, знам как да се предпазя, знам, че 100% предпазване няма шанс да постигна. Не разчитам на другите. Разчитам единствено на себе си. Оттам нататък какво ще се случи, ще се разболея ли, няма ли, ще има ли усложнения, ще го преживея ли - не мога да знам. Това, че не знам обаче, не означава да се барикадирам вкъщи или пък да дебна другите спазват ли мерките. Да, може да се разболея, да, може да не го преживея, такъв е живота. Мога да седя и да си представям какво страшно нещо ще ми се случи, но аз съм избрала да не го правя. В началото на извънредното положение, когато нямаше никой по пътя, неразумен шофьор щеше да ме размаже, защото беше навлязъл в насрещнито платно, разминахме се на косъм. Не се знае къде и какво ще го сполети човек. Затова аз съм на принципа прави каквото трябва, пък да става каквото ще. Притесняването го намирам за безсмислено и непродуктивно и не го практикувам.

# 16 707

Това не звучи толкова страшно, защо казвате да се молим да не го изкараме, как се лекувахте?
Аз не го изкарах страшно, слава Богу, но близките на други познати нямаха този късмет.

# 16 708
Скрит текст:
аз като гледам и Русия нещо менти относно умрелите от вируса

И защо да менти? Защото не умират масово?
Защото болният руснак е най-здравия болен в света! Иначе те си броят умрелите само от ковид без съпътстващо заболяване, ние - всички.

Специално руснаците броят и тези със съпътстващо заболяване - мисля го не за друго, а защото го съобщават /например един починал 35-годишен без съпътстващи заболявания, 3-ма между 80 и 85 години, всички с тежки съпътстващи заболявания/. Но за Беларус, които сами имаха изявления, че броят само починалите без съпътстващо заболяване,  ми стана интересно и се поразрових .
Установих, че чак преди 10 дни, на 16-ти април, СЗО са излезли с указания как да се регистрира причината на смъртта от коронавирус. Т.е. ако причината за смъртта е ОРДС при пневмония  с наличие на коронавирус /потвърден или подозиран/, починалият влиза в статистиката, със все съпътстващите си заболявания. Но ако болен от ковид почине от инфаркт, това не влиза в статистиката за ковид.

https://www.who.int/classifications/icd/Guidelines_Cause_of_Deat … COVID-19.pdf?ua=1

Малко късно излизат с указания, можеше да е по-ясна и уеднаквена статистиката.

# 16 709
Не започнат ли масови тестове населението няма да се успокои освен, че вече някои ще изреват от глад.
Аз ако може пак да попитам - какви масови тестове? Ей така, питам си, никой не отговаря. Серологични ли (бързи), кои точно (че са сигурно 100 вида, ведно с китайските ментета), PCR ли? Откъде да се почне, имаме ли производител на тестове, имаме ли десетки милиарди и от  къде да си ги купим, имаме ли лаборатории и лаборанти? Вие що не дадете решение? Или само си искате, ей така, за спорта? Кое население да се успокои? Аз, моето семейство, съседи - всички сме спокойни. Вие какво - някой да ви издундурка за лека нощ? Който изреве от глад - има мотики на по 6 лв броя - и няма да измре.

Общи условия

Активация на акаунт