COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 711
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 130
Панираха се от липсата на приходи в бюджета. Просто е..
От единия край на махалото към другия отиваме..

# 17 131
  • Bulgaria
Панираха се от липсата на приходи в бюджета. Просто е..
От единия край на махалото към другия отиваме..

Така ще се закопаем икономически много по-жестоко и по-дълготрайно.

# 17 132
  • Там,където се събуждам щастлива.
Писа се, че в Швеция няма болни деца в училищата. След седмица ще има резултати две седмици в Дания. Почти предполагам, че ще е като в Швеция. И тогава не виждам причина защо да не е и за българските деца. Да, изисква промяна на работа, но се надявам колегите да не са изгубили ценни седмици, а вече да имат план.

(Споменавала съм, че в Нидерландия нямаме грипни ваканции. Не знам на какво се дължи, но децата тук се разболяват много рядко. Имам 230 ученика и до март имах максимум 10 ученика, които бяха максимум 3 дена вкъщи.)

Леля ми е в Сан Диего. Всички плажове са затворени.

Не е сигурно, че няма болни деца в училищата. Това не е група, която се тества, а и децата по принцип карат вируса по-леко. Виж заразени учители е друго. Има заразени учители и съответно затворени училища по тази причина в Швеция. Не всички ученици там ходят на училище, мнозина са на дистанционно обучение у дома. За Дания нямам много наблюдения. Норвегия ще започне да тества учители и ученици след като началните училища отвориха там днес.
ще заразят родителите си

Според направено изследване тук, изследваните деца са заразени от родител, а не обратно.
За учителите: при кашлица, температура ще си остават вкъщи.
Поне при нас, в средното училище, винаги е имало физическа дистанция между нас и ученика (на докосване не се гледа с добро око). Като разредят класовете (на смени) и ще има минимум възможно ученици в едно пространство.

Писала съм, че мен дистанционното обучение не ме бърка и си карам всички часове. 90% от децата се упражняват с мен, пишат домашни, преглеждам. Те са по-големи и самостоятелни. Ако се наложи и след 16 август ще си работя така. Не знам, обаче, как се справят родителите на децата до 10 годишна възраст (тук се почва на 4, когато е предучилищната) при положение, че тук контакт внучета и баби не се препоръчва.

Затова ми е интересно да прочета онези от вас, които спазват препоръка за липса на контакт с баби и дядовци, как мислят да се справят не само до месец май, а и след 15 септември. И така до март/ април 2021. Имате ли план и какъв е той?

# 17 133
Той Мангъров си е чист пример за богат пенсионер. Да го питат колегите му да го държат ли жив докато му мине по бг модел, или го оставят на шведския. Повръща ми се.
Надявам се някой журналист да се сети да потърси сметка за 4000 бременни и 11 бебета.

# 17 134
Може да правят така лелеяният си туризъм, обаче да изследват приходящите. Щото ето във Варна са 33 леглата - за кого по-напред? А съм и сигурна, че като се гътнат болни, тука ще посинеем от дела за обезщетения. Ама това пищното блонди от борда по туризъм не го съобразява, тя си има задача да изкара едни кинти.

# 17 135
  • Варна
Кунчев измърмори вчера, че ще отварят границите, защото заразата била вече в целия ЕС. Изумителен довод.😷🤪
Заразата в Банско бе внесена умишлено именно от англичанин, с болна сестра. Нима е глобен или осъден? Не ми харесва ухажването на чужденци и малцинства, а рестрикции и заплахи към данъкоплатците.
Този щаб трябваше да се води от специалист, не от хирург - приятел на кака.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 21:18 от Viviana91

# 17 136
  • Мадрид / София
И защото вирусът май наистина ще се окаже поредния щам на настинка. Много шум за нищо.

Vrabcho, какви ги дрънкаш ! Нима хилядите жертви са научна фантастика?
Разбирам, че не можеш с някои неща да се справяш и ти е трудно, но да обявяваш  нещо толкова сериозно за настинка едва ли не, направо ме изумява!

# 17 137
  • Пловдив
Аз абсолютно съм съгласна детето да се готви само. Абсурдът на образоватилната система, в този и вид, е вредна по всички възможни параграфи. А детето ми учи в едно от нарочените за добри училища на Пловдив. Сравнително доволна съм от учитилите и училището, но те също са жертви на ситемата. Така, че не всеки е воден от страх. Или по-точно моят страх не е свързан с ковид 19. Ако има възможност за избор, направо ще съм благодарна на вируса.

# 17 138
  • в страната на чудесата
Не се ли замисляте, че И Мутафчийски И Мангъров може да грешат?
Мангъров с подценяването на тежестта на инфекцията в света, а Мутафчийски с подценяването на българския биологичен отговор...

# 17 139
Затова ми е интересно да прочета онези от вас, които спазват препоръка за липса на контакт с баби и дядовци, как мислят да се справят не само до месец май, а и след 15 септември. И така до март/ април 2021. Имате ли план и какъв е той?
Не съм от тях, но според мен, този тип хора нямат план. Те се надяват светът да се завърти около тях и техните страхове и да си продължи хоум-офисът и дистанционното обучение. И ще настояват за това до последно.
Но, разбира се, това няма как да стане. Всички ще го разберем по един или друг начин.
Правителствата уплашиха силно народа и сега трябва да се преборят с тези страхове и да намерят начин да тръгне всичко отново. Ще има криещи се и отказали да се примирят, че животът продължава, това е ясно.

# 17 140
  • София
Аз не знам защо сте решили, че от настинки, грип и пневмонии не умират хора...

# 17 141
  • Bulgaria
Може да правят така лелеяният си туризъм, обаче да изследват приходящите. Щото ето във Варна са 33 леглата - за кого по-напред? А съм и сигурна, че като се гътнат болни, тука ще посинеем от дела за обезщетения. Ама това пищното блонди от борда по туризъм не го съобразява, тя си има задача да изкара едни кинти.

За туризъм може да се мисли само при положение, че сме овладяли положението на територията на страната. Вече има създадени бързи тестове, които са с точност 99% и се тестват абсолютно всички туристи, както и персонала + местните, което е невъзможно. И отделно трябва да се направят много реформи по хотелите, плажната извица и т.н., за да може да се осигури физическата дистанция. Нивото на хигиената трябва да се вдигне многократно, а заедно с това да се дезинфекцира всичко постоянно. С две думи: мисия невъзможна.

# 17 142
  • Мадрид / София
То имаме една поговорка: Който копае гроб другиму, сам пада в него.
Та мислете какво пожелавате на другите и какво си пожелавате вие самите. Има много истина в това, да не влизам в подробности и разсъждения, че не им е мястото тук в тази тема.

# 17 143
Врабчо, то хубаво ще пускаш децата, ама не видя ли линка за англичаните. Все повече деца се разболяват се докладва и България не е изключение. При това не хронично болни деца, при това под 10г  има и над тази възраст, но... малки деца , които не се споменаваше , че боледуват от короната. Тази сутрин казаха за още деца заразени у нас, вчера също. Май 4г. е прието в болница. Не си водя точно статистика, но го чувам и това ме притеснява поне мен, че не е каквото се мислеше. А как и каква работа върши вируса в развиващ организъм...не знам , не съм лекар. Но дори и лекарите няма да могат да ти кажат си мисля и да се подпишат, дори и Мангъров си мисля.
Така, че.... пак ще трябва да се избира, както между бизнес и здраве.
Мутафчийски, ако някой не го е разбрал да преведа тук.
Разрешиха парковете , но не от щаба е дадена препоръката. Предупреждават, че ще има скок на заразени и те са против. Пък вие си знаете. После да няма , ама защо това и онова. Искахте-дадоха ви го. Днес никой при мен не е с маски, не че преди имаше много. Ние сме над нещата.
Та не чакам трупове да гледам, ама тук се потресох, че някой очаква тези дето спазваме мерките да се заразим, а другите без да спазват нищо да са здрави. Това вече...иначе е вярно, въпрос на късмет и организъм.

# 17 144
Мутафчийски измърмори вчера, че ще отварят границите, защото заразата била вече в целия ЕС. Изумителен довод.😷🤪
Заразата в Банско бе внесена умишлено именно от англичанин, с болна сестра. Нима е глобен или осъден? Не ми харесва ухажването на чужденци и малцинства, а рестрикции и заплахи към данъкоплатците.
Този щаб трябваше да се води от специалист, не от хирург - приятел на кака.

Кунчев беше.. и не каза, че ще отварят, а че мярката е загубила смисъла си. Детайли просто.. Wink

Общи условия

Активация на акаунт