COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 076
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 925
  • София
Всъщност полетът Амстердам-София е на България Еър на 26 април. Пътниците са 95. По-трудно е да издирят шофьорите на такситата.

Изобщо не е трудно. На летището оперира само ОК супертранс Дори и колата да е собствена на всеки започнат курс се отбелязват във фирмената програма. Често го правят устно - чрез повтаряне на маршрута.

# 17 926
.....
освен ако вирусът не реши да ни пощади сам и изчезне...
Аз си мисля, че вируса е на път да се отчае безвъзвратно от безграничната човешка глупост и да се шкартира тотално. Та то ние сме си самодостатъчни в самоунищожението си. Поне ни показа какви калтаци сме като цивилизация. Безчовечни, безхаберни, мислещи само за пари и власт, а след нас и Потоп. Показа ни колко сме неподготвени, затъпели, комерсиални, меркантилни, с една дума безполезни, за себе си, за околните, Природата. Една кръгла и куха нула.

# 17 927
  • Другата България
Просто потресаващо. Стигнахме до това Кунчев да умолява гражданите, върнали се в чужбина от цял един полет, да се свържат с тях, за да ги изследват, защото са контактни на болни. Издирват се такситата, родните, последният да затвори вратата.  Нали всеки завръщащ се уж беше поставян под карантина, с декларация, с посочен адрес, с телефон за контакт и прочее ?! И хем са "установени адресите им", хем ги информират чрез медиите ?! Глобяват хората на КПП-та, че отиват на вилата си, а по никакъв начин не ограничават и контролират новия внос зараза. Това е дъното...

Скрит текст:
Не пускаш хората да си прекопат градинката на село, за да не заразят овощните дървета, но продължаваш да пускаш заразата отвън, без да я контролираш ?! Бил доволен от мерките в парковете, а защо не го питат за мерките по границата, на летищата ? Но както вече знаем,  "пътуващите на Великден са виновни," така че "стойте си вкъщи."
Потресаващо е да пишете глупости.
Първо, върналите се от чужбина, не в чужбина.
Второ, не се издирват нито "родни", нито международни. РодниНИте са установени отдавна.
Издирват се шофьорите на таксита, които са превозвали тези пътници. Те не са попълвали декларации никъде, нормално е да ги издирват, за да ги тестват.
Всички пасажери от въпросния полет се издирват, всъщност вече са издирени от здравните власти със съдействието на МВР именно чрез установените им адреси, на които са под карантина. Кого информират чрез медиите? Наистина като слушате, чувате ли? Информират за заразения пътник, който е бил един, не е имало болни, трима от вече уведомените са с положителни проби, те са се заразили от него, от единия болен, решил да се прибере в България.
А всъщност отново става въпрос за така познатите ни "братя" от малцинствата, заразения, пристигнал от Амстердам е ром, на 33 години, от с. Търнак, общ. Бяла Слатина. Не се е чувствал добре още там, но понеже има права тук, се е прибрал да си ги търси. И ето на, получил си ги е.
В Брестовица всички заразени отново са роми, от поредната голяма "фамилия". Някой да е изненадан?

# 17 928
  • София
Много словоохотлив ми се стори Мутафчийски тази сутрин, но покрай  децата не успях да чуя нищо, освен това за Амстердам.
Говореше за емоционалността при тях, да не би да спират ежедневните брифинги? Нещо съществено каза ли?
Благодаря!

# 17 929
  • София
Най-абсурдното нещо тази сутрин е "политическият компромис" да се отворят парковете. За парковете ли трябва да се прави компромис, когато говорим за здравна и икономическа криза??? Компромис може да се направи да отпаднат мерките в някои отрасли, за да се избегне тяхното по-тежко потъване.
Никой не е умрял и няма да умре, нито ще му намалеят парите в джоба, ако не отиде в парка, въпреки воплите на определени родители.
Затова ли трябва да има компромиси? За да може Бобо да се хареса на обществото. Същото това общество, от което 30% са без работа, 50% са с намалени доходи? Тотален абсурд.
Да не говорим, че от прозореца си виждам прекрасна доста голяма градина, да не кажа мини парк, в която на катерушките има куп деца, майките си седят по пейките, бабите и дядовците се разхождат. Дрънканиците на генерала, че мерките са ОК просто свалят и без това недоверието към НОЩ

# 17 930
  • София
Понеже не гледам брифинги и новини моля ви, да ми кажете, нещо споменава ли се за ясли и градини и как се очаква да работим и колко още ще ни търпят работодателите, ако трябва да гледаме децата у нас? Някаква светлина в тунела има ли? Благодаря!

П. С. Дано поне този пост не ми бъде изтрит.

# 17 931
  • Bulgaria
Тези таксита са си голям проблем. На мен в момента ми се струва много опасно да се качиш в такси, при положение, че те май масово превозват завърнали се от чужбина. Сигурно голяма част от тях не вярват във вируса и маски не носят. Поне това видях по телевизията, имаше и някои съвестни, които дезинфекцират таксито. Не знам в другите държави как процедират с такситата, но не искам да си помислям един заразен таксиджия колко пътници може да зарази.

# 17 932
Да ги чете новинарката? А кой ще обобщи информацията на новинарката?
Скрит текст:
Или щаба да си работи,да подава данни, но да не се показва? А на кого разни "репортери" ще задават въпросите си? Всеки ден почти едни и същи.
Доколкото знам, тази информация се качва в официален сайт.
Дори не толкова "интернет-грамотен" предполагам може да намери ежедневната бройка.
А предполага се, всеки журналист е поне една идея по-"интернет грамотен" от обикновения редови гражданин.
Ако не може да борави с интернет/официални и неофициални сайтове/да копира или цитира данни, значи просто не е за тази работа.

# 17 933
Никой не е умрял и няма да умре, нито ще му намалеят парите в джоба, ако не отиде в парка, въпреки воплите на определени родители.
Не е сигурно до какви последици може да доведе за здравето - хиляди хора затворени с децата в къщи като затворници, без право на излизане - какво престъпление са извършили?
Аз се радвам че отвориха парковете, само че мисля, че са отворени по недобър начин - трябва да са достъпни изцяло за да може да се спазва дистанция, който иска да лежи на одеяло в тревата, който иска да играе федербал в тревните площи, който иска да ходи, важното е да са на групи семейства с дистанция, не да се движат в индийска нишка задължително, всъщност колкото по-малко се движат ходейки един зад друг из целия парк по-добре; да няма велосипеди с които може да ти връхлети някой; А сега ходене под строй един зад друг, точно така си лапаме бацилите ... вместо парк обикновена улица.
Така беше намален и обществения транспорт вместо да са повече автобусите хората се натъпкаха един върху друг.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 11:18 от Sparkles

# 17 934
И аз не разбирам защо България еър продължава да лети.  Който иска може да се прибере в БГ с кола.

# 17 935
  • Sredets/Burgas
За яслите и градините надежда всяка тука оставете...
Мнооооого е рано да се говори за тях...
Генерал Мутафчийски доста ясно го каза И тази сутрин,
че ще гледат да изкарат само изпити и матури, а за допускане на
физическо присъствие за останалите, мисля че изобщо не се и коментира.

# 17 936
  • София
Не е сигурно до какви последици може да доведе за здравето - хиляди хора затворени с децата в къщи като затворници, без право на излизане - какво престъпление са извършили?
Парковете бяха отворени по изключително глупав начин - трябва да са досъпни изцяло за да може да се спазва дистанция, който иска да лежи на одеяло, който иска да играе федербал в тревните площи, който иска да ходи; без велосипеди, където може да ти връхлети някой и няма начин за спазване на дистанция; какво е това ходене под строй един зад друг, че точно така си лапаме бацилите ...
Така беше намален и обществения транспорт вместо да са повече авобусите хората се натъпкаха един върху друг.

Нямаше забрана за излизане. Имаше забрана за парковете. Всеки може да си извежда детето, ако иска и по 5 часа на ден. Да не говорим, че едва ли испанските, италианските или китайските деца са пострадали толкова тежко от много, много по-строгата карантина.
Насочвам мнението си към ПОЛИТИЧЕСКИ КОМПРОМИС. Значи се прави компромис с парковете, но не с нещо икономическо - там, където е сериозна кризата. Всякакви отпускане на мерки и компромиси трябва да са насочени към този грандиозен проблем, а не такива неща като парковете

# 17 937
  • София
Май наистина много хора са сбъркали ИП с карантина. Карантина нямаме. Парковете бяха затворени заради  ходенето по катерушки и струпването на хора, но никой не е затворил хората по къщите.

# 17 938
За яслите и градините надежда всяка тука оставете...
Мнооооого е рано да се говори за тях...
Скрит текст:
Генерал Мутафчийски доста ясно го каза И тази сутрин,
че ще гледат да изкарат само изпити и матури, а за допускане на
физическо присъствие за останалите, мисля че изобщо не се и коментира.
А даде ли адекватно предложение как да работят родителите на малки деца?   Smiley
Ясли и градини няма.До баби и дядовци да НЕ ходят, че да не заразят.Предполагам, фирмите няма да допуснат всеки родител да ходи на работа с детето/децата си....
Та, какви опции предложи?
Може би, децата да стоят сами у дома?Или родителите да напуснат окончателно, за да ги гледат?
Той ли ще им носи храна ежедневно?Или ще им превежда пари, за да оцелеят?
Питам се просто....

# 17 939
  • София
Ще се оправят така, както се оправят и друг път, когато градините са затворени - някак ще търсят начин. Макар вече да усещаме вторият компромис какъв ще е - градините сами да решават дали да отварят.

Общи условия

Активация на акаунт