COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 488 903
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 19 650
Имаме ли информация за това какви типове ваксини се разработват?

# 19 651
Уейв, да, знам каква е уловката, просто истинската смъртност(дето вика Тесла) няма как да е 10%, в която и да било страна. Даже и 2% са много според мен,по-скоро 0.5. Ще поживеем, ще видим. Grinning

# 19 652
Няма как всички страни да са еднакво засегнати.
В UK 50% от починалите са над 80г. при средна продължителност на живот 81,1г.
В България ср. продължителност на живот е 74,8г.
Вируса е фатален спрямо възрастните, за това най-засегнати са държавите с дълъг живот.
Ако беше фатален спрямо новородените, най-засегнати щяха да са страните с голяма раждаемост.

# 19 653
Накрая като се тегли чертата максимум да е 2% в най-лошия случай. Все пак има огромно значение в кои групи от населението се разпространява най-вече.
То и на САРС1, ако му бяха теглили чертата през 2003г. и да търсят антитела в безсимптомни, вероятно щяха да му смъкнат смъртността на 2%. Но тогава не са се задълбавали толкова, дори и да е имало такава опция. Мисълта ми е, че смъртността е съизмерима и на двата САРС-а, разликата е, че сегашния е доста по-заразен, и оборва правилото, че щом е висока смъртността, е по-малко заразен и обратното. Точно затова сме свидетели на безпрецедентни реакции във всички държави.

# 19 654
Не е съезмирима.
Мерките са точно защото сегашния вирус е много по-заразен и много хора имат нужда от болнично лечение, но смърноста не е толкова висока.

# 19 655
  • София
Официално от днес тежките случаи вече паднаха на 2% Simple Smile

# 19 656
Уейв, да, знам каква е уловката, просто истинската смъртност(дето вика Тесла) няма как да е 10%, в която и да било страна. Даже и 2% са много според мен,по-скоро 0.5. Ще поживеем, ще видим. Grinning
Това няма как да се установи без достатъчно количество тестове за статистиката, един лекар каза поне 300 000 теста трябва да са за нашата популация - тогава може би ще падне под 1%. Иначе ако гледаме deathrate то нещата са ужасни, но фактически не са чак толкова, за справка:

да допълня с eдно добре илюстрирано четиво за пандемиите в историята:
https://www.visualcapitalist.com/history-of-pandemics-deadliest/
SARS 2003 (TORS) е по-заразен, но явно сме имали късмет, че са овладели огнищата навреме.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 03:56 от pehoko

# 19 657
Не виждам Швеция в графиката.

# 19 658
  • София
А как ще мръднем надолу като мерките не се спазваха и контролираха както трябва! Накрая става точно като в поговорката за давенето на края на Дунава. Не зная защо така нещата се изплъзнаха чисто дисциплинарно - нито на летището контролът беше както трябва, нито на КПП-тата, нито на населението, нито на медицинския персонал.  Всичко започна доста добре, но сега разочарованието ми е голямо.

# 19 659
Въх, брифингът е поръчан от Али експрес вече. Joy

# 19 660
Сбъдна се желанието на тези, на които им омръзна да гледат всеки ден генерала. Няма да има вече брифинги в обичайния вид.

# 19 661
  • София
Мутафчийски май не издържа на абсурдната ситуация. Според мен той не беше съгласен с отпускането на мерките и не са се разбрали с Бойко. Много рязко взехме да се отказваме от ограниченията.
Не разбирам какъв е проблемът да се излъчват брифингите. Който не иска да ги гледа може да спре телевизора или да премести на друг канал.

# 19 662
  • София
Странно решение на щаба. Ще продължават ли ежедневните брифинги в този формат, който тече в момента или не?
Генералът, да разбираме, че ще се появява само на извънредни брифинги? Нормално, и той е човек, и той трябва да релаксира.

# 19 663
Мутафчийски май не издържа на абсурдната ситуация. Според мен той не беше съгласен с отпускането на мерките и не са се разбрали с Бойко. Много рязко взехме да се отказваме от ограниченията.
Не разбирам какъв е проблемът да се излъчват брифингите. Който не иска да ги гледа може да спре телевизора или да премести на друг канал.

Ами не,всички канали го излъчват...

# 19 664
починал лекар, 43-годишна от Сливен работеща в инфекциозното отделение

Общи условия

Активация на акаунт