COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 515 156
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 29 520
@red_ballon би трябвало да се образуват антитела IgM  на 7-я ден от заразата. Снимка рядко ще се навие някой да направи ако имаш подозрения за ковид, в болница ако си приет - да ... въобще имам някакво съмнение, че към такъв тип болни здравната ни система има отношение като към "прокажени" освен ако не са в някаква "рискова група".

# 29 521
Аз също общувам с много родители, все пак моите деца са в градинска възраст и голяма част от хората мислят да пускат децата някъде към средата на юни. Защото в първото заявление имаше само 2 дати, които да избереш: 26-ти май и 1-ви юни и по този повод имаше много коментари и запитвания, в последствие се разбра, че всяка седмица ще се пуска заявление за следващата седмица.

# 29 522
Скрит текст:
Red_baloon, ако не те притеснява, би ли споделила ЛЛ на сестра ти прав/а ли се оказа?

Въобще не ме притеснява, но и ние не знаем все още. От ковид кабинет се държаха повече от вулгарно бих казала и буквално я изгониха щото "ти май не си много болна, щом си дошла сама", "сега ще кажеш, че и личен лекар нямаш", "ква е тая наредба дето ние не я знаем" (че джипитата не приемат хора с температура), "това сега ли си го измисли", "голям зор да дойдеш в почивен ден" и т.н. меко казано унизителни идиотщини. Защото не знам по какъв друг начин да ги нарека. Сестра ми ревнала - "ако толкова ви притеснявам мога да отида другаде", и докторът - "ами иди, айде най-добре иди другаде и не ни занимавай . "Това от "денонощния" кабинет на транспортна болница в Пловдив. Сестра ми разревана отива във втора градска, където "денонощния" кабинет е затворен посред бял ден и казват да дойде най-добре утре, за да и направят тест за антитела, защото то на 7мия ден ако било ковид със сигурност щяла да има. С болка в очите и главата е от една седмица и ниска температура. Реално няма кой да я прегледа. Аз я навивам да пусне жалба утре. Ама като не ти е добре - не ти е много и до жалби. Аз я разбирам. Това е тотална свинщина!
Толкова съм възмутена от случващото се в държавата ни, че....Angry Е, как може да й говорят по този начин! На тези в ковид кабинета не им се занимава явно и гледат да я изритат. Отделно фактът, че лабораторията НЕ работи още от петък, директно ми дава пълна картинка за уау резултатът от само 6 новозаразени днес! Как може такова нещо, т.е. ако някой иска да си направи тест или ще получи кофти отношение, или въобще няма да намери отворена лаборатория в събота и неделя. Стига се дотам, че дори и да имаш някакви симптоми, ти се чувстваш неудобно да отидеш да си направиш тест и търпиш вкъщи, докато не стигнеш до умиралка...Сестра ти трябва да пусне жалба или да пише до някой от големите новинарски сайтове, за да го направи достояние и да се види какво се случва в държавата ни.
Утре вероятно ще е същото положение с тестовете, защото пак е почивен ден. И ние пак ще скачаме до небето, че "победихме вируса". Нищо не сме победили, само позамазваме нещата, за да не уплашим туристите, които чакаме с широко отворени обятия..

# 29 523
Безплатни шезлонги и чадъри на 17 плажа това лято  

От думите на министър Ангелкова стана ясно още, че плажните принадлежности на всички плажове в Слънчев бряг ще са по 4лв., в Златни пясъци по 2 лв. На Албена по 1 лв., а на всички плажове в Равда цената на чадърите и шезлонгите ще е 2 лв. В Балчик има плаж на цена от 1.50 лв. А в Созопол цените на чадърите и шезлонгите ще са между 3.50 и 4 лв.

Последна редакция: пн, 25 май 2020, 19:01 от alethea

# 29 524
Как е положението в UK? Като гледам смъртността много бързо надминаха Италия, а не чуваме разкази от там за препълнени отделения, несмогващи морги и пр.? По-добре се справят от Италия, или просто не се разбира за проблемите там?
Факт е, че разкриха няколко Nightingale hospital /мисля 5/ по цялата територия на Англия, тази в Лондон /с 4000 легла/ е приела 54 пациента април месец. Вече са затворени, но ще бъдат държана „в хибернация“ в случай, че се появи втора вълна от инфекции Covid-19.
Лондон регистрира 21% от общия брой смъртни случаи от Covid-19 в Англия и Уелс до 1 май, въпреки че има само 15% от населението.
Първото огнище беше Лондон, съответно и там първи стигнаха пика на смъртните случаи. После "щафетата" се предаде на север. Казват, че пика на смъртните случаи е преминал.
Тук са показани смърните случаи в пиковата седмица, съпоставени със седмицата завършваща на 8 май за Англия и Уелс.

https://www.bbc.co.uk/news/52282844
Към 8 май смъртните случаи по възраст са:
до 15години -         3
       15-44        -    448
        45-64       - 4 160
        65-74       -  6 340
над 75            - 30 135
1/4 от смъртните случаи са от резиденти на домове за възрастни и с медицинска грижа.
https://www.bbc.co.uk/news/health-52770355
Пика премина, така че едва ли има в момента болница, която да е "затрупана".....

# 29 525
Някъде безплатни, а някъде на още по-символични цени:blush:

# 29 526
  • Пловдив
Честно, за болки в главата и субфебрилна температура не бих тръгнала по спешните  ковид кабинети. Защото там няма да те излекуват от коронавирус, дори и да имаш такъв, а вероятността там да се заразиш е голяма. Ако зорът е за рентгенова снимка, може срещу заплащане да си направи без никакъв проблем и в ДКЦ на Понеделник пазара, и в ДКЦ "Св. Георги". Предполагам, че и на други места също правят. Специалисти по вътрешни болести, по пулмология (макар че в случая не мисля, че е за пулмолог) също приемат.
Как се казва джипито?

# 29 527
Цитат на: Ladybird
до 15години -         3
       15-44        -    448
        45-64       - 4 160
        65-74       -  6 340
над 75            - 30 135
1/4 от смъртните случаи са от резиденти на домове за възрастни и с медицинска грижа.
Tук има нещо "гнило", сборът на цитираните към 8 май е 41 000 а към днешна дата се посочват 37 000 починали от ковид.

# 29 528
В съседна тема днес съфорумка сподели, че е отишла днес в столична болница с грипоподобни симптоми плюс повръщане и веднага са я пратили за тест. Чака да ѝ се обадят до 19ч. ако резултатът е положителен.

Ако се разболее някой вкъщи, не знам дали бих отишла до ковид кабинет без да сме пуснали предварително ПСР тест плюс кръвните с феритин и какво беше още там от пакета. Така подхождам от няколко години при всяко по-сериозно разболяване, защото у нас масово диагнози се поставят на око, без значение грип, гнойна ангина или нещо друго, за което има изследване като слънце, но лекарите си играят на онче-бонче и пестят изследванията, все едно от джоба си ги плащат. Затова и знам, че февруари щерката изкара грип А, а не коронавирус.

# 29 529
Не искам да звучи сякаш се оплаквам тук или търся някакво поле за мрънкане. Elpis попита какво става с нашия случай и аз отговорих Simple Smile Честно казано не съм много изненадана от развоя на събитията... за съжаление.

# 29 530
Цитат на: Ladybird
до 15години -         3
       15-44        -    448
        45-64       - 4 160
        65-74       -  6 340
над 75            - 30 135
Tук има нещо "гнило", сборът на цитираните към 8 май е 41 000 а към днешна дата се посочват 37 000 починали от ковид.
Има почти 260 000 потвърдени случаи на коронавирус във Великобритания и повече от 36 000 души са загубили живота си, показват правителствени данни.
Tези числа обаче включват само хора, които са били тествани, а общият брой смъртни случаи, свързани с коронавирус, се смята за по-голям.
Две различни мерки от Службата за национална статистика (ONS) предполагат по-големи цифри.
Първият брои смъртни свидетелства, споменаващи вируса, предполага смъртта достигнала 41 000 до седмицата, започваща на 8 май, докато втората, регистрираща смърт над и над очакваното число, предполага 54 000 случая до същата дата.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-51768274.co.uk

# 29 531
  • Пловдив
Ред, аз не казвам, че мрънкаш, а къде може в Пловдив без проблем да се направи снимка, защото казваш, че ще търсите някой да се навие, а същност не е нещо трудно да се уреди. Вече е отделен въпрос, ако не търсиш съвет, което също е ок.

# 29 532
Цитат
Колкото до жената от Австралия – няма начин без карантина. Какво точно я тревожи в карантината? Да се карантира в къща на село, например, а и иначе ще издържи, не е толкова страшно.
В апартамент ще е.Побърква я самотата и,че няма да се движи,и излиза навън.Свикнала е да хойка.За две седмици няма да и пускам интернет.Може иначе да чете и говори с някой,но чак това няма да го правя.Жилището се обитава два месеца в година,максимум.Както и да е.
Fenris пратките из Европа си пътуват и никога не са спирали.За тях имаше зелен коридор.Служителка в офис ми каза,че пристигат по-бързо от преди.Моята  пристигна по-бавно.Оправдаха се с вируса.Бъзиках ги по два пъти на ден.Една седмица я наблюдавах как пътува от офис в офис в София.Какъв вирус?В момента,в който напусна страната си се движеше нормално.Бълг.пощи не приемат препоръчани писма и малки пакети.Убеждаваха ме изобщо да не изпращам.Не ги послушах.Първата пристигна както обикновено.Втората се забави малко.
Kalinka къде  сте на почивка?Чувала съм,че във Валкенбург имало минерален басейн?Било спокойно.

# 29 533
Хора, не е нормално да се разкарва човек със симптоми независимо дали е с ковид или не между няколко "спешни" кабинета. В случая жената се нуждае от лечение след диагноза. Нито едното, нито другото е поставен Аз бих писала до МЗ с имената на замесените лекари. А иначе разни авторитети ни размахват пръст как ще умрем от друго, понеже не ходим на лекар и са много загрижени за здравето ни, пардон, за месечните си заработки.

# 29 534
  • София
Здравейте, в този сайт може ли да си правим анкети?

Общи условия

Активация на акаунт