COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 515 220
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 30 090
Аз не вярвам на малкото починали в Русия ...много лекари там случайно паднаха от прозорците на болниците, което ме навежда на някои мисли как се справят там "или не се" с епидемията. Нещо като в Китай е положението със статистиката там.

# 30 091
Аз не вярвам на малкото починали в Русия ...много лекари там случайно паднаха от прозорците на болниците, което ме навежда на някои мисли как се справят там "или не се" с епидемията. Нещо като в Китай е положението със статистиката там.

Прочетох за лекарите, паднали от прозорците на болниците и не ми стана ясно - убийство или самоубийство? То не са 1 и 2 да кажеш нещастен случай.

# 30 092
Къде го четете това за падналите от прозорци лекари?

# 30 093
Скрит текст:
Да питам тук  - маските на закрито задължителни още много дълго време .. Е хубаво ама как се яде и пие в ресторант с маска, как се спортува във фитнеса,  как се играят спортове на закрито с маска?
Защо разрешават неща, които им нарушават основните забрани.
Задължителните маски на закрито ще паднат в най-скоро време. Даже Кунчев днес е намекнал, че се готви нещо такова.
Ядене в ресторант и спорт на закрито с маски са нонсенс и от НОЩ го знаят.
Точно обратното каза - маските ще останат още дълго на закрито, тази мярка не смятат да я отменят. За ресторанти и заведения на закрито със сигурност ще има специални разпоредби.
Това, което беше по-притеснително от брифинга тази сутрин е, че и те са получили информация от италианските си колеги, че три месеца след заразяване броя на снтителата рязко пада. Което означава, че до откриването на лекарство ще сме нащрек, защото няма да има колективен имунитет и ало това е така жалко за жертвите дадени от някои страни, които тръгнаха в посока изграждането на такъв вместо превенция.

# 30 094
В Русия лекарите не ги смятат за никакви герои а за част от някакъв световен заговор. Дори повечето руснаци смятат, че умишлено ги заразяват и нямат никакво доверие в здравната система.

# 30 095
Малко данни за разпространението в Русия по региони.

https://www.rbc.ru/society/28/05/2020/5e2fe9459a79479d102bada6

# 30 096
  • Street of Dreams
Интересно за Русия, конспиративните теории и падналите от прозорците лекари. Аа помоля за някакви статии, че нищо не съм чела?

Мисля, че в Русия като цяло се прекалява с фейк нюз, но нека всеки сам прецени.

# 30 097
Интересно за Русия, конспиративните теории и падналите от прозорците лекари. Аа помоля за някакви статии, че нищо не съм чела?

Мисля, че в Русия като цяло се прекалява с фейк нюз, но нека всеки сам прецени.
И аз не съм чела и сега съм направо сащисана.
Как падат лекари от прозорците Flushed
Това вече е като филм на ужасите.

# 30 098
Бях чела само за този лекар, който се оплаквал в социалните медии от условията на работа и че сам трябвало да лекува, докато е бил болен от корона. Той май "падна" първи от прозореца. После има и още случаи, но не съм чела подробности.

ПП CNN

# 30 099
Ето https://www.interfax.ru/russia/707103. Май трима паднаха.

# 30 100
  • При семейството си
Ето за лекарите в Русия:
https://www.google.com/amp/s/m.dnes.bg/rusia/2020/05/07/ubiistvo … olnici.448772/amp

# 30 101
Прочетох статия преди малко в норвежката преса, че в Швеция може би има 1007 смъртни случая, които би трябвало да са в статистиката за новия вирус, но не са. Едни сметки направили шведите, където едни 1007 смъртни случая им остават неясни за период от 4 седмици ли беше (март-април). Това станало ясно от доклад на Folkhälsomyndigheten (еквивалент на норвежкия институт за обществено здраве) от 25 май. Става дума за overdødelighet на норвежки (överdödlighet на шведски), което не знам как се превежда точно на български, но значението е ненормално висока смъртност в дадена група хора . Мoже би някой, който живее в Швеция, може да обясни за какво става дума.

Всеки, който е тестван положително ако почине, влиза в статистиката. Влиза в статистиката, независимо дали е починал в болница или извън нея, например в старчески дом или вкъщи. Но да, има починали например в старческите домове или у дома, които не са тествани, но са починали със симптоми на ковид-19 и съответно не влизат в статистиката. Правят се тестове в старческите домове, но не всички резиденти със симптоми се добират до тест и ако починат преди да бъдат тествани -  не влизат в статистиката. Но в крематориумите и погребалните бюра тези чували с починали пристигат с табела "Възможна корона", т.е. да се обработват със специална защита. Швеция не прави много тестове, например Дания хем е с много по-малко разпространение на инфекцията, хем прави пет пъти повече тестове на глава от населението от Швеция.

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 14:23 от Анонимен

# 30 102
# 30 103

Като гледам в Москва - цялата смъртност в повече в сравнение с април миналата година да я припишат автоматично на коронавируса, без аутопсии и пр., ще са починали 1841  души вместо обявените 658 жертви на коронавируса. Хич не е малко 167 на милион, но като за силно заразена страна цифрата не е и голяма.

# 30 104
  • София
В Русия все още катерят графиката така, че в никакъв случай не искам тук да идват техни туристи без карантина. Пресен случай е Шумен където внесоха зараза руски работници по газопровода.

Никой не иска, но Ангелкова и Бордът по туризъм натискат ужасно много именно за руснаците. Елена Косева от Националния борд по туризъм последно обясняваше, че без руснаците "просто няма да се справим" със сезона, ако ще и цяла България да отиде на родното море (което няма да стане). Преди нея нейната колежка Карастоянова каза същото и настоя визите за руснаци тази година да отпаднат, за да си дойдат без притеснения у нас. Така че явно ще си ги посрещаме...
Вчера пуснах два линка – не е въпросът дали ние ще ги пускаме, а дали те ще ги пускат и нямат намерение преди есента да пускат руснаци да пътуват с цел туризъм. Ако ще ги пускат на почивки ще е в техните курорти. Това е предпоследното от тяхното държавно управление, разбира се, могат да решат и друго, но не ми се вярва особено.

Общи условия

Активация на акаунт