COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 514 524
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 31 050
  • София
В сливенските сайтове има информация, че 7 от заразените медицински лица са от едно и също отделение по гастроентерология. Преди няколко дни от там имаше установена положителна още една лекарка, а нейният съпруг- лекар във Военна болница в града също е позитивен.
http://slivenpress.bg/7-%d0%be%d1%82-8-%d1%82%d0%b5-%d0%b7%d0%b0 … 1%85%d0%b0%d0%b4/

# 31 051
  • На остров
В интервю за радиото, А. Тенгел е самокритичен и казва, че обръщайки се назад е могло да се вземат повече мерки и е имало потенциал за подобрение на стратегията.

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/tegnell-flera-atgarder-hade-behovts

# 31 052
И ибупрофена подозирам повече икономически интереси, борба за пазара. Ако аз съм на мястото на компанията, която държи ибупрофена, хич няма да ми е кеф да ми заклеймят продукта и да ми резнат милиардите. Затова сега се правят опити да се реабилитира. Това е пазар като всеки друг.
Всеки може да произвежда ибупрофен.

Затварянето на училищата: „изтри“ напредъка на бедните ученици спрямо по-богатите.
Затварянето на училищата може да премахне 10-годишния напредък в преодоляването на пропастта в постиженията между бедни и богати ученици, сочи доклад.
Скромните оценки в доклада, поръчан от правителството, предполагат, че спирането може да доведе до разширяване на разликата с около една трета от сегашната.
Той установи, че приблизителното въздействие от затварянето върху разликата между най-бедната група ученици и техните по-заможни връстници варират в широки граници от 75% до 11%.
https://www.bbc.co.uk/news/education-52895640

# 31 053
  • София

Наскоро някой тук беше публикувал линк, според който арабите имали по-малко АСЕ2 - рецептори в белия дроб, с което се обяснява доста по-ниската смъртност при тях. Съдейки по графиките във worldometer мисля, че наистина бледоликите сме по-потърпевши от тях.

Много араби са доста по-бели от смятащите се за "бледолики".
Такава публикация е абсурд да има, защото "арабите" са преди всичко езикова и културна, а не биологическа общност.

# 31 054
  • София
И ибупрофена подозирам повече икономически интереси, борба за пазара. Ако аз съм на мястото на компанията, която държи ибупрофена, хич няма да ми е кеф да ми заклеймят продукта и да ми резнат милиардите. Затова сега се правят опити да се реабилитира. Това е пазар като всеки друг.
Ясно е, че са големи конкуренти на пазара, но не би ли следвало проучването д доказва, че Ибопруфена не вреди при ковид, вместо, че помага? Защо помага, защото - като всички обезболяващи, разрежда малко кръвта ли? Че то и парацетамола тогава помага, и аналгетиците (аналгин, беналгин, хексалгин и пр.), всички помагат значи! Ами аспирина?! Колко хора ги пият профилактично? Едва ли ибупрома най-много пък.....

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 09:11 от Ronald

# 31 055
Смъртта на фронтови лекар в централен Китай предизвиква обратна реакция срещу работата на властите с пандемията на коронавирус.
Д-р Ху Вайфенг почина на 2 юни, след четиримесечна битка с Covid-19.
Той оглави заглавия през март, когато по време на лечението му кожата му стана черна "поради нарушена функция на черния дроб".
Точната причина за смъртта му не е оповестена публично, но новината предизвика изблик на гняв в китайските сайтове за социални медии.
Кой беше Ху Вайфенг?
Д-р Ху Вайфенг беше уролог, който лекуваше пациенти в централната болница Ухан - където първоначално е идентифициран Covid-19. Той е тестван положително за вируса през януари, по време на ранните етапи на китайската епидемия и е прехвърлен в различни болници за лечение през следващите два месеца.
Първоначално състоянието му се подобри в средата на март; след това обаче той претърпя мозъчни кръвоизливи в края на април и май.
Хората бяха смаяни по това време, когато видяха, че пигментацията се е променила в лицата му, за което медиите твърдят, че „може да се дължи на ненормални чернодробни функции“.
Много документи, включително националният вестник Global Times, отбелязват, че д-р Ху "е работил в същата болница като Д-р Ли .
Д-р Ли стана известен като китайския лекар "свирка", който за първи път предупреди колегите за вирулентността на вируса в края на декември.
Смъртта му предизвика национално възмущение, тъй като стана ясно, че властите са се опитали да го заглушат.
Не е ясно дали двамата са се познавали, тъй като двамата лекари са работили в различни отделения. Съобщава се, че в Централната болница в Ухан има над 4 200 болнични служители.
Също така не е ясно дали те биха могли да хванат вируса един от друг - и Ли Венлианг, и Ху Вайфенг са се заразили с вируса в средата на януари, но Global Times казва, че около 68 членове на персонала са тествали положително за Covid-19, а над 200 са били подложени на медицинско наблюдение.
Реакцията на смъртта на д-р Ху Вайфенг обаче е подобна на тази на д-р Ли Венлианг: чист гняв.
Причината за неговата смърт не е оповестена публично; Глобал таймс обаче казва, че "положението му е било тежко и той е станал емоционално нестабилен".
"Кога лидерите на централната болница Ухан ще бъдат подведени под отговорност?" - попита един потребител. „Това е петият медицински работник, който е починал в централната болница в Ухан поради коронавируса“, ​​каза друг.
Загриженост за прозрачността
Има и много хора от Вейбо, които поставят под въпрос прозрачността на данните на болницата след смъртта на д-р Ху.
https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-china-52897017

# 31 056
  • София
Роналд, това е стъпка от реабилитирането на ибупрофена - от "вреден е, влошава състоянието" до "не вреди". За тях това е положително, защото хората си казват "е, голяма работа, дори да не помага, поне не вреди, значи мога да взема един за главоболие".

# 31 057
  • Немция
Коронавирус: Ибупрофен тестван като лечение
Учените провеждат изпитване, за да видят дали ибупрофенът може да помогне на болнични пациенти, които са болни от коронавирус.
Екипът от лондонската болница „Гай“ и „Сейнт Томас“ и Kings College вярват, че лекарството, което е противовъзпалително, както и болкоуспокояващо, може да лекува затруднения с дишането.
Надяват се, че евтиното лечение може да предпази пациентите от вентилатори.
В процеса, наречен Liberate, половината от пациентите ще получават ибупрофен в допълнение към обичайните грижи.
Изпитването ще използва специална формулировка на ибупрофен, а не на обикновените таблетки, които хората обикновено могат да купуват. Някои хора вече приемат тази форма на липидна капсула на лекарството при състояния като артрит.
Проучванията при животни предполагат, че може да лекува синдром на остър респираторен дистрес - едно от усложненията на тежкия коронавирус.
Проф. Митул Мехта, един от екипа в Кингс Колидж Лондон, заяви: „Трябва да направим изпитание, за да покажем, че доказателствата всъщност съответстват на това, което очакваме да се случи“.
В началото на пандемията имаше някои опасения, че ибупрофенът може да бъде лош за хората, ако имат вируса с леки симптоми.
Те бяха засилени, когато френският здравен министър Оливър Веран каза, че приемането на нестероидни противовъзпалителни средства, като ибупрофен, може да влоши инфекцията и посъветва пациентите да приемат парацетамол вместо това.
Преглед на Комисията по хуманните лекарства бързо стигна до заключението, че подобно на парацетамол е безопасно да се приеме за симптоми на коронавирус. И двете могат да свалят температура и да помогнат при грипоподобни симптоми.

При леки симптоми на коронавирус, NHS съветва хората първо да пробват парацетамол, тъй като той има по-малко странични ефекти от ибупрофен и е по-сигурният избор за повечето хора. Не трябва да приемате ибупрофен, ако имате язва на стомаха, например.
https://www.bbc.co.uk/news/health-52894638
Таи информация просто ме разби. Само допреди 2 месеца заклеймиха ибупрофена като най-лошото възможно лекарство при ковид, предизвикващо усложенения, цяла Франция се скъса да пише нАучни статии по темата,  въобще препоръчваха в условията на тая пандемия да се пие парацетамол, ако ще и за зъбобол, но не и обезболяващи, съдържащи ибупрофен. А сега???
На мен лекар ми забрани да пия Ибупром Синус, за проблем със синусите, вместо него - Парацетамол. Не, че ибупром синус е вълшебно лекарство,  но за разлика от парацетамало има действие върху лигавицата на носа и поотпушва за малко.
Първо заклеймиха ибупрофена и дни след това си върнаха думите назад, като позволиха ибупрофена пак да се пие при ковид. Поне в Германия беше така.

# 31 058
Роналд,извинявам се за спама,но не обичам да пиша ЛС.Цялото ни семейство се излекува завинаги от синузита с кестени.Ибупром синус е временно решение,само облекчава болката.

# 31 059
  • София
Скрит текст:
Коронавирус: Ибупрофен тестван като лечение
Учените провеждат изпитване, за да видят дали ибупрофенът може да помогне на болнични пациенти, които са болни от коронавирус.
Екипът от лондонската болница „Гай“ и „Сейнт Томас“ и Kings College вярват, че лекарството, което е противовъзпалително, както и болкоуспокояващо, може да лекува затруднения с дишането.
Надяват се, че евтиното лечение може да предпази пациентите от вентилатори.
В процеса, наречен Liberate, половината от пациентите ще получават ибупрофен в допълнение към обичайните грижи.
Изпитването ще използва специална формулировка на ибупрофен, а не на обикновените таблетки, които хората обикновено могат да купуват. Някои хора вече приемат тази форма на липидна капсула на лекарството при състояния като артрит.
Проучванията при животни предполагат, че може да лекува синдром на остър респираторен дистрес - едно от усложненията на тежкия коронавирус.
Проф. Митул Мехта, един от екипа в Кингс Колидж Лондон, заяви: „Трябва да направим изпитание, за да покажем, че доказателствата всъщност съответстват на това, което очакваме да се случи“.
В началото на пандемията имаше някои опасения, че ибупрофенът може да бъде лош за хората, ако имат вируса с леки симптоми.
Те бяха засилени, когато френският здравен министър Оливър Веран каза, че приемането на нестероидни противовъзпалителни средства, като ибупрофен, може да влоши инфекцията и посъветва пациентите да приемат парацетамол вместо това.
Преглед на Комисията по хуманните лекарства бързо стигна до заключението, че подобно на парацетамол е безопасно да се приеме за симптоми на коронавирус. И двете могат да свалят температура и да помогнат при грипоподобни симптоми.

При леки симптоми на коронавирус, NHS съветва хората първо да пробват парацетамол, тъй като той има по-малко странични ефекти от ибупрофен и е по-сигурният избор за повечето хора. Не трябва да приемате ибупрофен, ако имате язва на стомаха, например.
https://www.bbc.co.uk/news/health-52894638
Таи информация просто ме разби. Само допреди 2 месеца заклеймиха ибупрофена като най-лошото възможно лекарство при ковид, предизвикващо усложенения, цяла Франция се скъса да пише нАучни статии по темата,  въобще препоръчваха в условията на тая пандемия да се пие парацетамол, ако ще и за зъбобол, но не и обезболяващи, съдържащи ибупрофен. А сега???
На мен лекар ми забрани да пия Ибупром Синус, за проблем със синусите, вместо него - Парацетамол. Не, че ибупром синус е вълшебно лекарство,  но за разлика от парацетамало има действие върху лигавицата на носа и поотпушва за малко.
Първо заклеймиха ибупрофена и дни след това си върнаха думите назад, като позволиха ибупрофена пак да се пие при ковид. Поне в Германия беше така.
Помня, че го реабилитираха по едно време ибупрофена, обаче пак имаше статии колко вреден бил всъщност, те и лекарите затова спряха да го изписват.
А сега вече - помагал бил дори! Е, чудесно ще е, ако се окаже, че ковид се лекува с аспирин или амидофен..., наистина! Един аспирин и един нексиум, за тия, които имат проблем със стомаха, и ... воала! Няма мерки, няма ковид вече!

Как се лекувате с кестени, Lunatichka92, че аз вече трети месец се мъча, влизах в и болница....
Силно ме засяга темата, аз не хапя на лични, но тук ще ни изтрият.

# 31 060
Австралия за първи път в рецесия след 29 години, тъй като страната усеща въздействието на пандемията на вируса.
Официалните данни показват, че икономиката се е свила с 0,3% през първите три месеца на годината.
https://www.bbc.co.uk/news/business-52901560

# 31 061
аз имах предвид София. За там не знаем откъде и какви са тези 6 пациенти. Май казаха, че един е медицинско лице, има едно дете - дали имат връзка всички 6 заразени или са отделни случаи?
За София много отдавна не казват какви са случаите за съжаление. Освен ако не са деца или медицински лица.

# 31 062
  • Linz
Относно Миковиц- имаме думата на един специалист срещу друг. Конфликт на интереси?
Аз пуснах видеото не заради ваксините, а заради маските, а в него е цитиран и имунолог (мога да го намеря цялото видео с него, но не ми се рови), него що никой не го отрази?

# 31 063
Пакистан -  "може да има 670 000 безсимптомни случаи"
Здравните служители препоръчаха пакистанската провинция Пенджаб да бъде поставена под 30-дневно затваряне, след като правителственото извадково проучване предположи, че 670 000 души в провинциалната столица Лахор могат да бъдат безсимптомни носители на Covid-19, съобщават местни медии.
Лахор, в който живеят около 12 милиона, има повече от 27 000 потвърдени случая.
Докладът също така предупреждава, че "нито едно работно място и жилищна зона на нито един град" не е свободен от вируса. В него се добавя, че най-застрашени са хората на възраст 50 и повече години.
https://www.bbc.co.uk/news/live/world-52900960

# 31 064
  • София
За маските човек избира между два риска. Аз предпочитам да си сменям маската на два часа, отколкото да поемам пръските при говорене на дугите. За градския транспорт, магазини и т.н- е по подразбиране. Ушила съм си маски с джобче, една носна кърпичка пак е преграда, сменям ги често. За мен това е по-малкият риск. Когато нещата се успокоят и попреминат, тогава ще му мисля за махане на маската. И, да, правя го по егоистични причини - да предпазя себе си. Надявам се в един момент цените на хирургическите маски да паднат и да се продават свободно, за да започна да нося от тях. Сега ми излизат твърде скъпо, защото на ден ми трябват поне 10 маски.

Общи условия

Активация на акаунт