COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 514 163
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 31 245
Тоя от 7/8 е отвратителен. Много се изкефих как една журналистка хубаво го постави на място.

Може ли малко повече инфо ... предаването ни прекъсна точно в началото на изказванията от Щаба.

# 31 246
  • Стара Загора
Важи ли още времевият прозорец за пазаруване от 08:30 до 10:30ч?

И ,аз да попитам , важи ли още това ?

# 31 247
  • София
Тоя от 7/8 е отвратителен. Много се изкефих как една журналистка хубаво го постави на място.
Може ли малко повече инфо ... предаването ни прекъсна точно в началото на изказванията от Щаба.
Това беше накратко:
Журналисти се скараха за ген. Мутафчийски

# 31 248
Верно е, че ние, за разлика от други държави, не можем да си позволим дълго затягане на мерките, но все пак.....
Какво значи "не можем да си позволим"?
България за разлика от почти всички държави в ЕС последните години имаше бюджетни излишъци и е устойчиво в топ 3 на държавите с най-нисък външен дълг.
Всъщност сме в много по-добро положение да си позволяваме такива мерки.

# 31 249
  • Mostly in my mind
Важи ли още времевият прозорец за пазаруване от 08:30 до 10:30ч?

И ,аз да попитам , важи ли още това ?
Доколкото разбрах след 15.06 всичко пада. Остават на съвестта и възпитанието на народа. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 31 250
  • София
Доколкото знам, никой не е отменил този времеви прозорец, така че би трябвало да важи. Ще отпадне на 15-ти, предполагам.

# 31 251
Добре, че има такива "журналисти", от които да разбере човек, колко нежна и ранима е душата на българина. Как едно афектирано изказване /та било то и на генерал, който също е човек/ нанася непоправими душевни травми на цял народ. Усетих силно разочорование у този "журналист", че нямаме достатъчно жертви и сигурно не е единствен.
Вместо като четвърта власт да подготвят хората, че с падането на мерките вируса все пак остава жив и засега здрав, и бдителността, и предпазливостта няма да бъдат излишни, отговорността вече става лична /няма да има глоби за маски, разходки и т.н./ т.е. няма да има строг контрол, милите "журналисти" ровят като кокошки, търсейки сензация.
Все пак всички получихме благодарността на щаба и лично от премиера. Дали е протокол или беше искрено!

# 31 252
Останах с впечатлението, че не им е много ясно дали и какви ограничения ще има
Кунчев не е категоричен, че 'всичко пада', ще се прецени на 15-ти, по неговите думи

Според мен големи събирания като концерти, фестивали и т.н. няма да се разрешат, защото отдавна се разбра, че са забранени в почти цяла Европа до септември....

Като цяло това си беше поредният брифинг хвалба ....да сме здрави само...

# 31 253
Не пропуснаха, че сме най-добри в Европа. По какво, обаче, нито по брой регистрирани, нито по брой активни......

# 31 254
За какво става въпрос? Някой има ли регистрация да види цялата статия?
Правителства и СЗО са променили политиките си за ковид на база съмнителни данни от малка американска фирма
Също в престижни научни списания са ползвани тези данни.
https://www.theguardian.com/world/2020/jun/03/covid-19-surgisphe … ydroxychloroquine

и аз я прочетох статията без проблем от телефона, не изисква абонамент - в нея се излагат доказателства, че данните, въз основа на които са базирани докладите за опасността от употребата на лекарството, са пълен scam

компанията, която ги е предоставила, се е пръкнала от нищото, експертизата на малобройния й персонал е абсолютно нелепа, и не могат да обяснят нито кои болници са участвали, нито как са събирали данните, още по-малко с какъв софтуер и методи са ги обработвали

това, което мен ме учудва, е защо престижни научни издания не са провели предварително такова проучване, каквото е направила една медия...

# 31 255
  • София
Мисля, че може да обявим, че сме елиминирали пандемията и коронавирус вече няма. Не знам къде разхлабват мерките, когато има увеличение на случаите, но явно ние ще сме първите. И това, че събота и неделя ще съобщят за 12-19 изобщо няма да е миродавно с направени има-няма 300 теста. Ние на тези данни ще залагаме

# 31 256
  • София
Верно е, че ние, за разлика от други държави, не можем да си позволим дълго затягане на мерките, но все пак.....
Какво значи "не можем да си позволим"?
България за разлика от почти всички държави в ЕС последните години имаше бюджетни излишъци и е устойчиво в топ 3 на държавите с най-нисък външен дълг.
Всъщност сме в много по-добро положение да си позволяваме такива мерки.
Ами явно не можем и истината няма да я разберем - защо НЕ можем.
Не мога да си обясня по друг начин яростното разпускане на всичко и отварянето на всички бизнеси, задоволяването на техните прищевки (не на 2,5 м масите, на 1,5 м) и пр.

Апропо, Кунчев наистина е най-балансиран и не е хич още категоричен какво ще става след 14 юни. Вчера 21, днес 25, утре и нататък до края на седмица, ако са по 30-40 на ден, надали ще ще бъдат толкова смели. Друг е въпросът, че сигурно ще спрат да тестват събота-неделя (това са извънредни пари на дежурни в РЗИ, които държавата няма смисъл, а и не може вече да плаща сигурно) и ще ги пишем по 0 случая на ден в почивните дни.

# 31 257
Но частните сигурно ще продължат да тестват не ги е срам Wink

# 31 258
  • София
Мисля, че може да обявим, че сме елиминирали пандемията и коронавирус вече няма. Не знам къде разхлабват мерките, когато има увеличение на случаите, но явно ние ще сме първите. И това, че събота и неделя ще съобщят за 12-19 изобщо няма да е миродавно с направени има-няма 300 теста. Ние на тези данни ще залагаме
Къде виждате увеличение на случаите? Напротив, днес за първи път официално активните случаи са по-малко от приключилите. Настанените в болница са под 150, в интензивно са само 8 души.
Нали е ясно, че вирусът остава между нас? Не може да живеем с ограниченията до безкрай. Пазим се сами, колкото можем, и това е до намирането на лекарство / ваксина.

# 31 259
Вече ще сме като щрауса, дето си заравя главата в пясъка, а гъза му стърчи нагоре. Може ли линк къде да проверяваме как върви заразяването всеки ден? Дано пише поне къде са новите случаи и в бъдеще.

Общи условия

Активация на акаунт