Първа пролет мина и замина, а октомврийчето седи под карантина. Тема 6

• 19 501
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
Как захранвате спрямо това което доктора казва или гледате някаква схема за захранване в интернет?

И аз се чудя за кашите дали да въвеждам, но ще изчакам до вторник да видим какво ще каже доктора, имаме само едно заместено хранене на обяд. Надявам се да включим вече месо и други неща че не спира да ни гледа в устите като ядем и отваря неговата иска и той. С нетърпение си чака яденето. Не мога да смогна да му давам пюрета стои и ме чака с отворена уста.

# 466
Привет, при малката спането стана ужасно, рано става, бързо ѝ се доспива, зор да я приспим, мрънкане и рев 🙄😳 това, което най-мразех да спи на мен стана вчера 2 часа само за да се наспи.
Мисля другата седмица да я заведем на консултация и ваксини. На нас не ни звъни нито личната, нито педиатъра да пита за ваксини и консултации, странно.
Нашата като чуе, че правим ЗВБ и почти нищо не яде ще ми направи физиономия вероятно, но това си е наше решение. Малката е само кърмена и си е пухено и здраво бебе Simple Smile пробвах да давам вода такива физиономии прави 😁 и я плюе вече няколко дни.

# 467
Моите са па 6+++ и са 8 кг и 7.600(родиха се 2240 и 2290)по поливин кг са гачшли за месец. Simple Smile
За захранването - общо взето се съобразявам с една табличка(педи каза преди плодовите да въведа месо,но аз реших друго)Въвела съм зеленчуците и плодовете,пилешко и пуешко,от Великден и жълтък.От кашите царевична и оризова.Захранвам ги от 5м. месец навършен. Simple Smile

# 468
Моите са па 6+++ и са 8 кг и 7.600(родиха се 2240 и 2290)по поливин кг са гачшли за месец. Simple Smile
За захранването - общо взето се съобразявам с една табличка(педи каза преди плодовите да въведа месо,но аз реших друго)Въвела съм зеленчуците и плодовете,пилешко и пуешко,от Великден и жълтък.От кашите царевична и оризова.Захранвам ги от 5м. месец навършен. Simple Smile
И аз така захраних. Зеленчуци-месо-каша-плодове-жълтък. Simple Smile

# 469
Лелее, колко са ви големи бебоците (спрямо моите).
На 6++ са. Родиха се 2400 и 2690. Сега са около 6500 и 7500. Започвам леко да се притеснявам. Във вторник сме на консултация и ще питам дали е ок.

# 470
Не се притеснявай! Нашата педиатърка каза, че до 6тия месец бебето трябва да е удвоило теглото от раждането си.
И аз се чудя, че са по толкова кг другите бебоци, затова погледнах картона на голямото детенце, което се е движило с между 50 и 100 гр. по-голямо от малкия бебок.
Освен това си е и въпрос на ген- ние например сме слаби и не очаквам, че малкият да бъде пухкав, няма и нужда да бъде!
Ака си по 2 пъти на ден, на кърма е, яде и по малко зеленчуково пюре веднъж дневно- на обяд.
Жизнен, весел, не плаче... не изглежда недохранен. Роди се 3100, сега е към 6900- на 6 месеца и няколко дни.
Долната граница на теглото за 6 м. е 6150 гр
 Така че спокойно!

На 6++ са. Родиха се 2400 и 2690. Сега са около 6500 и 7500. Започвам леко да се притеснявам. Във вторник сме на консултация и ще питам дали е ок.

# 471
Не се притеснявай. Моят е 7600, а се роди голям - 3860. Даже теглото не си е удвоил. Педиатърката каза, че всичко е наред.

Към мамите на дечица с атопичен дерматит: как са ви децата тези дни? Малкият пламна като огън последните няколко дни. Толкова ми е жал. Има по вратлето, корем, гръбче, крака, ръце... почти по цялото тяло общо взето. Вече не знам какво да го правя. Трябваше да започваме ваксините др седмица, но в това състояния явно пак ще отлагаме. Може и за добро да е.

# 472
На мен педиатърката ми каза каша да не давам, защото явно и се видя дебеличък (8700гр. на 6месеца), а за месото каза да започна със заешко, че пилешкото било хормонно , ама кога ще стигна до месо не знам...още не съм изредила всички зеленчуци камо ли да заместя скоро цяло едно ядене .
На нас също ни даде направление за детски нефролог, кръв и урина, но каза на наша отговорност, ако ние решим -тя е длъжна просто да пусне направление, ама в тая епидемия по-скоро може и да пропуснем.

# 473
El1t00,не се притеснявай,супер са си бебоците. Simple Smile Аз даже се учудих,че моите продължават да наддават с по 500гр месечно,мислих,че вече трябва да е с не повече от 300 гр. По колко хапват вашите бебоци? Моите са на 3 млечни хранения(по 200 мл) и 2 на пюрепо 200 гр.И за кашите се чудих дали да не ги поразредя,през ден давам по 100 гр каша смесена с 100 гр плодово пюре. Дали трябва да са по-нарядко кашите,тъй като знам,че са по-калорични?🤔

Последна редакция: сб, 25 апр 2020, 19:11 от Fireee

# 474
Аз си следвм някаква моя схема н захранване. Какво е това бързане да се вкра всичко незнм. И на кърма като беше пак мрънкаше
Аз днес въведох жълтък. Иначе СЗ не е заменвни хрнене чв нвщо не всеки път яде тия каши не му допдат много.

# 475
  • Пловдив
Здравейтееее,
Хубав ден! При нас вятър де ама се преживява. Някой беше писал за ваксините в чужбина по време на епидемия - в Австрия си ги бият редовно. Друг е въпроса, че ние пропуснахме заради далечна свързаност със заразен с короновирус и съответно не ни приеха.
И ние сме от тези дето нямат 7 кг. Момиче е и е пухкава на вид и висока. Изобщо не виждам нещо притеснително. Аз лично бих се притеснила при дебело бебе повече, ако съм го родила 3 кила и да е примерно 8 и 500. Каша няма да му дам хаха.
Не може чак толкова да се вманиачаваме и притесняваме постоянно, защото както беше писала някоя от вас по-нагоре, всичко е и до ген. Ако са родители по кинта и двайсет....

# 476
BMR,

Мажа го по 3 пъти на ден само с крема, който бяхме коментирали, и кожата му е чиста най-накрая. Очаквах от слънцето и ваксината пак да се влоши, но за сега не забелязвам такива признаци.

P.S.: Дано твоя бебчо по-бързо да се оправи.

# 477
Привет Simple Smile ние в сряда бихме ваксина .. този моя бебок даже не се разплака Simple Smile пееше ,викаше ,смееше се ... взеха му и кръв по същия начин .. голям смях и веселба ... на ехограф го гледаха .. говори на доктора ..вика .. гледа ехографа и се смее голям майтап ☺ Иначе ние сме 9кг /75см на 6м и 4 дни сме .приключих с основното на детската му стая - споделям ви да я видите Blush за сега още няма да местим кошарата ,но скоро и това мисля да направим ,смятам ,че му е време .. вечер е доста спокоен .. спинка си .. но така илк иначе в началото няма да е сам в неговата стая

# 478
Привет Simple Smile ние в сряда бихме ваксина .. този моя бебок даже не се разплака Simple Smile пееше ,викаше ,смееше се ... взеха му и кръв по същия начин .. голям смях и веселба ... на ехограф го гледаха .. говори на доктора ..вика .. гледа ехографа и се смее голям майтап ☺ Иначе ние сме 9кг /75см на 6м и 4 дни сме .приключих с основното на детската му стая - споделям ви да я видите Blush за сега още няма да местим кошарата ,но скоро и това мисля да направим ,смятам ,че му е време .. вечер е доста спокоен .. спинка си .. но така илк иначе в началото няма да е сам в неговата стая

Страхотна е! И ние правим сега в новия апартамент, нямам търпение да стане готова 😊😊😊

# 479
Bambolina ,ще я покажеш като е готова Blush
 аз искам да попитам ,случвало ли ви се е Бебоците ви да не искат да спят преди баня ? Ние например днес се събудихме в 15:00 и до 20:30 така и не заспа .. чак сега след баня .. но до сега си беше предимно мрънкане .. не би ли трябвало ако отказва този сън ,то тогава да не мрънка и да не му се спи .. а той му се спи две не вижда ,но повече от 1час не успях да го приспя и това е ...

Общи условия

Активация на акаунт