Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 391 541
  • 50 335
  •   6
Отговори
# 17 970
Привет! Утре изписват сина ми, всички сме доволни, но...
Ръката, на която е бил абокатът ( днес са го преместили на другата, след като от три дне се оплаква, че го боли много) е подута и странна и на вид, и на пипане, а малко по надолу от мястото на входа има топче. Казал е за това, никаква реакция, освен да преместят абоката... Един единствен лекар днес е опипал ръката и е наредил да се смени абоката...
Освен това, вчера и днес половината антибиотик е изтекъл навън... Нямало проблем!!! ??? Това са две дози наполовина.... Дали е толкова безобидно....
Сега на визитацията пак ще им каже за ръката и лекарството...
А за мен остава да чакам и да нервнича... 😔
Деси, купувайте веднага Хепароид за мазане и да почва веднага да си маже ръката, където е бил абоката и където е топчето! По много пъти на ден и да го втрива добре! Освен това и след изписването да продължава да пие противосъсирващи!

# 17 971
Липсата на обоняние, без други всякакви симотоми, сигурен показател ли е за наличието на Ковид?

Требваше да се срещна с моя близка, която случайно ми каза, че няма обоняие от няколко дена и че това се дължало на нейния синузит. Правила била тест за Ковид, който бил отрицателен. Възможно ли е?
Държеше много да се видим, но аз й отказах.

Аз съм само с липса на обоняние като първи симптом. До сега вече 10 дни друго не съм имала. От тази сутрин нещо се опитва нос да тече и леко гърло да ме боцка, но не знам дали изобщо има връзка с ковида.
Правила ли си тест? Има ли някой болен в твойто обкръжение?

Да, PCR  под карантина сме до 16ти. Мъжът ми е положителен и децата са болни, не съм им правила тест, но то е ясно. При него имаше ниска температура няколко дни и болки в кръста. Децата са с ниски температури, сополи, кашлици и гърла. Разболяха се след нас. Предполагам това те интересува дали някой само без обоняние е заразен... не знам. 3 дни преди симптома ми се видяхме с приятели навън за по бира. Двама ваксинирани и двама неваксинирани. Ваксинираните бяха няколко дни със сополи след срещата. Другите са здрави.

# 17 972
Моля ви , който си е мерил сатурацията да ми каже :
Мерих си я 10тина пъти , като на средния пръст няколко пъти ми отчете 90 . Доста се филмирах,
През останалото време е 97/98.
Здрава съм , тези дни имам някакви задъхвания, затова на работа се измерих.
Но възможно ли е уредът да дава грешка?
Случвало ли ви се е?

# 17 973
Да, на всеки пръст и ръка е различна.
Мери на едно място след измиване с топла вода.

# 17 974
Да, спокойно.

На мен на единия пръст никога не може да ми хване пулс и сатурация. На друг ми показва с 3-4 единици по-ниско SpO2. На показалеца и на двете ръце показва едно и също.

Гледа се най-високата стойност.

# 17 975
Много ви благодаря, момичета!
Наясно съм,че на моменти проявявам нездраво вторачване в симптоми, ама и напрежението вече си казва думата

# 17 976
  • София
Калинка, бързо оздравяване на мъжа ти!

Аз да споделя за развитието с повторната загуба на обонянието на моя близък почти 4 месеца след боледуване. Направени антигенен и PCR - отрицателни. На следващия ден вече е с възвърнато обоняние. Според лекаря му това са остатъци от ноемврийското боледуване. Още се възстановява един вид.

# 17 977
  • София
Здравейте!
Какъв е реда в София човек под карантина да се снима?
Трябва ли да звъни на РЗИ за разрешение или може да отиде в Ковид коридор? И къде има такива?
Благодаря ви!

# 17 978
  • София
Случи ми се същото - боледувах ноември и миналата седмица нямах обоняние. Само това и малко хрема.

# 17 979
Калинка, бързо оздравяване на мъжа ти!

Аз да споделя за развитието с повторната загуба на обонянието на моя близък почти 4 месеца след боледуване. Направени антигенен и PCR - отрицателни. На следващия ден вече е с възвърнато обоняние. Според лекаря му това са остатъци от ноемврийското боледуване. Още се възстановява един вид.
Аз също карах вируса в първите дни на ноември със 100% липса на обоняние и вкус.
До днес ми изчезва обонянието през няколко дни.
50/50 от дните съм с и без обоняние.

# 17 980
  • София
Моят мъж също е положителен. Ще чакаме РЗИ да се обади, но и мен ме интересува при необходимост как се процедира за рентген? Близо до нас има коридор за ковид болни, но на кой трябва да се обадим, ако се наложи?

# 17 981
  • София
Здравейте!
Какъв е реда в София човек под карантина да се снима?
Трябва ли да звъни на РЗИ за разрешение или може да отиде в Ковид коридор? И къде има такива?
Благодаря ви!
ММ отиде на следващия ден след теста си до триажа на Пирогов, не сме звъняли на никого. Поехме си риска от глобата, беше сам в колата, маски ръкавици, ме пипа нищо и т.н. в коридора на блока. Повече се притеснявахме да не заразим някой съсед, от това РЗИ да се сети да ни провери. Тестът е от 4 март, още никой не е звънял. Това всъщност пети или шести ден се води?

# 17 982
  • Буркина Фасо
ако нямаш съобщение от РЗИ кой ще знае, че си положителен и кой ще те контролира ?
РЗИ-то дава предписанието, както и описва лицата под карантина от първа линия (ако болния ги каже де Smiley).
ако нямаш писмено съобщение с твой подпис от РЗИ на практика си свободен.

# 17 983
  • Сф
Калинка, аз също съм с полиневропатия и то много странна и тежка форма,ще те следя.Не се шашкай от сега.Така хубаво си опипах очите в магазина днес,изключих, абе няма опазване.Но и много болни го прекарват.Мисли положително!

# 17 984
  • Другата България
Моля преболедувалите, които знаят или предполагат кога са се заразили, да споделят колко дни след контакта са се проявили първи симптоми?

Общи условия

Активация на акаунт