Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 300 525
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 255
Мъжът ми се зарази от човек, който не знаеше, че е болен. Бяха играли заедно тенис двойка и то на открито. Човекът прояви симптоми три дни след срещата им. Мъжът ми нямаше симптоми, но отиде да се тества, когато разбра, че партньорът му на тенис е заразен. И излезе положителен. Като се прибра в къщи си измери температурата 37.2. А не я усещаше. Можеше и да не разбере, че е болен, докато след няколко дни не изгуби вкус и обоняние. Съответно вече сме били заразени и аз, и детето, и родителите ми, защото бяхме с тях на Бъдни вечер. А тогава аз давах все още отрицателни тестове, а си се усещах болна. Чак на 31.12 ме карантинираха след положителен антигенен тест. Така че няма как да обвиняваме хората, защото болните заразят още преди да имат симптоми. Аз се разсърдих на мъжа ми, защото не ме послуша и отиде да играе тенис, а го бях помолила да си седи в къщи. Но в никакъв случай не бих обвинила човека, който го зарази, защото дефакто той не е знаел, че е болен.

А, не допускаш ли, че може мъжът ти да е заразил въпросния човек?
Не, защото мъжът ми прояви симптоми 4 дни след него. Под симптоми имам предвид, че вдигна температура.

# 18 256
  • София
Зависи от РЗИ-то. Една приятелка есента така я карантинираха повторно за 14 дена, но не и семейството й. Други сподеят, че не ги карантинират повторно.
Това с карантината, докато не дадеш отрицателен тест, отпадна отдавна. Частици от вируса се откриват с месеци след преболедуване в носоглътката, но те не са достатъчни за да заразиш някого.
В нейния случай вече беше отпаднало, да, но от работата ѝ искаха отрицателен тест са се върне. Така си направи писиар и ѝ са се обадили ПАК от РЗИ. Звучи налудно, но факт. В България всичко е в възможно. Моята карантина като контактна изтича, осми ден ми е. РЗИ не са звъняли. Ако слушах такива като Бонго, да си де разхождам спокойно вече повече от седмица, щом нямам връчена хартишка.

# 18 257
Да, Бърльо, то това е най-тъжното, че в България всичко е възможно.
При нас в провинцията сякаш по-бързо действа РЗИ, от приятели и познати знам, че са им звъняли още на следващия ден след положителен тест. Само един имам - с положителен тест в петък, обаждане във вторник.

# 18 258
Човекът с тениса може да няма нищо общо със заразения преди него приятел. Абсурдни са ми такива категорични изявления - еди кой си зарази еди кой си. Ми може някоя леля преди това да си е казала нещо с въпросния човек и той да си е бил заразен без симптоми дни и седмици наред. А приятелят от тениса може да се е заразил от чистачката в офиса. Изобщо кой кога е проявил въпросните симптоми (при всеки различни), няма как да е критерий при разследване кой кого бил заразил.

# 18 259
  • София
Здравейте.
Ноември бях с Корона.
Днес си пуснах този тест - имам антитела, нали? 🤔 
Добър резултат ли се води?

Според мен това е тест за общи антитела, а на вас ви трябва за неутрализиращи, за да знаете доколко ще защитен/а от повторно заразяване. Тук е обяснена разликата.

# 18 260
DiDi§ щом личната е видяла резултата и не е коментирала нищо значи всичко е в ред.
За карантините няма какво да се гадае и да се пита в темата. На сайта на РЗИ са качени всички централни и регионлани заповеди на Министерството на здравеопазването.

# 18 261
  • София
Аз пък мисля, че тестът на DiDi§ много ясно си показва, че има антитела срещу ковид и то в завидно количество.

# 18 262
Аз пък мисля, че тестът на DiDi§ много ясно си показва, че има антитела срещу ковид и то в завидно количество.
този тест показва, че има тела след преболедуване, но колко от тях са качествено способни, за да неутрализират вируса при следваща среща, се определя с друг вид тест - два месеца вече го повтаряме това тук, вирус-неутрализиращите антитела са важните

# 18 263
Трудно може да се каже какво е количеството, тук не пише какъв е протективния титър. Аз веднага след боледуването бях с 32 по същата скала.

# 18 264
този тест показва, че има тела след преболедуване, но колко от тях са качествено способни, за да неутрализират вируса при следваща среща, се определя с друг вид тест - два месеца вече го повтаряме това тук, вирус-неутрализиращите антитела са важните
Какво точно да търся да правя в лабораторията?
Не съм от София.
Ако може конкретно име на тест, че хич не съм сигурна до колко са наясно с разликите тук.
П. П. Имаме Рамус тук.

# 18 265
  • София
Не съм правила тест след изтичане на карантината - вече го няма като изискване. Уж, след 14 дни вече не си заразен, дори и да дадеш положителен тест. Майка ми е с хронично заболяване и рискова, затова по своя преценка изчаках седмица след карантината преди да я видя за кратко на открито и още една седмица - на закрито и по-продължително.

# 18 266
в Рамус - Abbott Diagn. SARS-CoV-2 IgG II QUANT (VNT)

# 18 267
Нали IgG са неутрализиращите антитела? Тоест, ако IgG са над определения титър има имунитет?

# 18 268
РЗИ ме потърсиха да ми кажат че съм под карантина.  След като ги изненадах,  че вече съм бил 14 дни такава,  се отеглиха на съвещание.  Чакам с интерес последващото обаждане. Щели да питат какво да правят. Това една година след като вируса се появи в България.  Просто нямам думи.

# 18 269
  • София
И, боже, оттеглили на съвещание. Ама вЯрно нЕма думи.
Моля те, дръж ни в течение какво са се изсъветвали.

Общи условия

Активация на акаунт