Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 864
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 460
И при мен има стари бронхитни изменения, а и нови... Но след 4-тия ден не съм имала температура. И това поне донякъде ме успокоява... че вероятно азакса си върши работата. Когато се свързах с пулмоложката го бях почнала на своя глава. Тя смята, че този антибиотик се е по изчерпал вече тъй кат масово го изписват от началото, но не ми го смени. Само добави монтелукаста. Има данни, че той предотвратява навлизането на вируса в клетката и размножаването му.

# 29 461
Мисля, че при нея субфебрилната Т (около 37.1) се задържа около 7-8 дена, както и доста се изпотяваше, даже няколко дена преди да вдигне Т. Всъщност заради изпотяването отиде на снимка, имаше съмнения, че е слязло в дробовете, а тя има няколко прекарани пневмонии като по-млада. Като знам, че на мен едн и съща снимка в лаборатория и алерголоф ми бяха разчели като чиста, личен лекар ми обясни, че съм имала "леко бронхичте", а в ТУБ диспансера пулмолозите ме приеха в отделение с двустранна пневмония. Та, вече и аз не знам какво да си мисля.

# 29 462
Да Бръмм, четох ти старите постове вчера. И моята миналогодишна снимка в поликлиниката я бяха разчели като ОК, а тя не е била. Усъмних се тогава но проявих небрежност и не потърсих второ мнение. Пих азакс само 3 дни и сега си имам следствие от тогава. Пазете си старите снимки, много е ценно да се проследяват нещата. И също дори след леко изкарване на ковид си проследявайте дробовете, защото.. често следите остават. Търсих инфо колко скоро след рентген е безопасно да се прави нов. Една седмица...в случай, че се налага...

# 29 463
  • пустинята Гоби
Просто снимката трябва да се разчита от лекар, а не да се правят заключения само от написаното от ренгена.

# 29 464
Просто снимката трябва да се разчита от лекар, а не да се правят заключения само от написаното от ренгена.
Снимката излиза от ренгена с разчет от лекар.

# 29 465
Аз от миналия вторник имам гърлобол и кашлица без Т. Петък ЛЛ ми пусна снимка и кръв. Снимката чиста, кръвта размърдана. Вчера ходих на преглед със записан час в ковид отделението на една болница. Антигенния тест излезе отрицателен, на ехографията на бял дроб нищо, слушалка чиста и кръвта показа бактериална инфекция. Предписаха ми Амоксиклав 2х1 и Вит. С. Доктора ми каза, че щом март съм го карала дори и леко няма как пак сега да е това. И това при мен. Дано да е така! Така, че има и други респираторни заболявания.

# 29 466
И без доказан ковид сте отишли в ковид отделение?!
Мен така ме заразиха. Като престоях 5 мин уж а маска в ковид отделение въпреки, че отидох за лаймската на сина!
И кой кръвен показател показа бактериална? Прокалцитонин правиха ли? Или само СРП?

# 29 467
Оказа се,че не му се виело свят,а главата му "тежала" и голяма умора.Аз вече си мисля че това е от температурата 37,7.Пак пи парацетамол.Тоз парацетамол до безкрай ли се пие.Някой пък казват че по добре аналгин.На листовката пък на аспирина пише че метамизола намалява действието му.А някой ползва ли отделно спрей за нос и сироп за кашлица.Защото главно вечер взема да му се запушва носа и се тормози.Личната каза муконазал и билков ен ти тус сироп.От тези работи има ли смисъл да се вземат или няма да помогнат.

# 29 468
За Т може да редувате с нурофен. За нос в нас ползваме само Виброцил. Сиропи отдавна спрях да купувам, в един момент бях събрала 10 и никой не действаше, тогава св отказах. От време на време вземаме геломиртол, според лл на децата действа сходно на сироп и няма смисъл да дублирам.

# 29 469
Температура до 38 гр. не се сваля! Аз взех само веднъж парацетамол при 39. Най-малкото антипиретикът ще за маскира картината. На мен също носът ми се запушва вечер като по часовник. Нищо не вземам. За кашлицата тавипек 2пъти през деня и веднъж АСС от 600 за втечняване на секретна.

# 29 470
Кой, как и кога да си сваля температура и чии съвети решава да следва не смея да съветвам.

# 29 471
Црп леко завишени и левкоцити. Лимфоцити по ниски. Не съм стояла вътре само 30 секунди. Казах че нямам тест и доктора ме изкара отвън да ми го направи. Като излезе продължи прегледа в к-т извън отделението. Аз исках да ми пусне целия пакет за ковид, но каза, че не е нужно. След като ме прегледа.

# 29 472
Добре де, кое в кръвта показа бактериална инфекция? Леко завишено СРП има и при вирусни инфекции. Над 30 вече е съмнително за бактериална.

# 29 473
  • Варна
Увеличени левкоцити показват бактериална инфекция, особено в комплект с други показатели. ЦРП самостоятелно нищо не значи.

# 29 474
Трябва да се пусне диференциално картина на левкоцитите, за да се видят по видове, защото може да са повишени и заради вирус. Сигурнп е пусната понеже се споменават лимфоците.
Црп леко завишени и левкоцити. Лимфоцити по ниски.

Ако лимофиците са понижени за сметка на гранулоцитите (неутрофили) е бактериална. При ковид също може да има ниски лимфоците, това го различава от стандартната вирусна инфекция при която обикновено са повишени.

Общи условия

Активация на акаунт