Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 339
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 30 000
Защото ако ставаше за седмица, нямаше да се мъчим с години.

# 30 001
  • Там,където се събуждам щастлива.
А защо не антибиотика? За седмица.

Защото този антибиотик можеше да се купи в Гърция (не се продава в България, а ние познати в Гърция нямаме), беше на инжекции, които се бият в определени часове. Тя нямаше как да го прави. В добавка не даваха сигурност, че ще й помогнат, защото  тя е резистентна към повечето антибиотици.

Между впрочем тази аптека със смески, които се правят заедно с лекари беше посочена от последния уролог (мина през пет), който според сестра ми бил “уцелване в десятката”. (Не, заради 25 лв, а начин на преглед, разговор, съвети).

# 30 002
Малко спам, но... аз бях дълги години с циститни кризи, какво ли не изпих и все си се появяваха. Последната ми беше преди преди повече от 5 години. Тогава живеех в UK и GP-то ми там ми изписа Trimethoprim (антибиотик е, не зная дали и какъв е българският аналог). От тогава,да чукам на дърво, нямам никакви прояви и стерилната урина винаги е чиста.

# 30 003
С това трябваше да започнеш.

# 30 004
Бисептол (търговско име) е триметоприм (съставка) в България.

# 30 005
Ясно. Благодаря, Хоуп!
Точно след КОВИД пих Бисептол.
Хич не се помръдна бактерията.

# 30 006
Да, вярно, но на Бисептола не му ли беше сулфаметоксазол основната съставка. Онова, мисля, си беше чист триметоприм. Бисептол хич не ми понасяше.

# 30 007
# 30 008
Къде е тая билкова до Руски паметник?

# 30 009
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Предполагам, че става въпрос за тази аптека
https://www.google.com/maps/place/%D0%91%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE … 2935!4d23.3112233

# 30 010
Да, вярно, но на Бисептола не му ли беше сулфаметоксазол основната съставка. Онова, мисля, си беше чист триметоприм. Бисептол хич не ми понасяше.

Да, има и сулфаметоксазол в него. Чист триметоприм не съм сигурен дали има. На мен са ми го изписвали преди 10+ години за друго и не помня да имаше някакъв проблем.

# 30 011
Това с кръвното не е нормално. По принцип ниското кръвно се компенсира с висок пулс. А при мен на фона на ниско кръвно и нисък пулс. Сега вечерта се появи малко по-напрегнато дишане и аз мисля, че има нещо общо с кръвното и сърцето...

# 30 012
Аз цял живот си живея с ниско кръвно и нисък пулс. Споко.

# 30 013

Да, има и сулфаметоксазол в него. Чист триметоприм не съм сигурен дали има. На мен са ми го изписвали преди 10+ години за друго и не помня да имаше някакъв проблем.
Стана ми интересно и се разрових - няма чист триметоприм в България (не и при хуманната медицина, за животинки има). А с Бисептола си имаме лични отношения Grinning, не се разбираме точно заради сулфаметоксазола - натоварва бъбреците, а там имам проблеми. Иначе, предполагам е ок. Simple Smile
П.С. спирам, че не сме по темата.

# 30 014
Бронз ми писа днес, че е ходила на преглед и и е станало лошо, свестявали са я с вода, притеснявам се че не пише. Ако някой знае нещо...

Общи условия

Активация на акаунт