Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са промените в закона за майчинството и какви са реакциите на форума?
Какъв е срокът за съхранение на стволовите клетки и колко струва тяхното вземане и съхранение?
Какви са условията за изцеждане на кърма и каква е важността на помпата за кърма?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са промените в закона за майчинството и какви са реакциите на форума?
Новите разпоредби относно закона за майчинството удължават отпуска до 315 дни за майки, чиито деца все още не са навършили 9 месеца към 1 януари. Тези майки ще имат право да получават 90% от заплатата си въз основа на „заварното положение“. Въпреки това, информацията относно тези промени доведе до объркване, тъй като вносителят по-късно опроверга изявленията си. Новото положение относно закона за майчинството предвижда удължаване на отпуска до 315 дни за майки, чиито деца към първи януари не са навършили 9 месеца. Формюлярът изразява разочарование и недоволство от объркването и неясната информация относно това положение, като се обсъжда идеята за протест или отворено писмо, за да се промени ситуацията.
-
Какъв е срокът за съхранение на стволовите клетки и колко струва тяхното вземане и съхранение?
Срокът за съхранение на стволови клетки е 20 години, като първоначално се депозират 400 лв. След извличането им се доплащат останалите 1300 евро. Те се съхраняват в CryoGen Bank - половината в Белгия, а другата половина в Холандия. Ако е необходимо, условията за получаване на клетките включват свързване с банката, изпращане на копие от сертификата и писмо от лекаря, който ще извърши интервенцията с клетките.
-
Какви са условията за изцеждане на кърма и каква е важността на помпата за кърма?
Изцеждането на кърма с помпа се извършва, за да се отпушат канали и да се предотвратят проблеми като рагади и задръствания. Помпата за кърма е важна, тъй като позволява на майката да запази млякото си, особено в началото, когато това е коластра и е необходимо на бебето. В болницата помпата е полезна, защото изцеденото мляко не се дава на бебето и следователно не трябва да се стерилизира всеки път.
-
Какви са мненията на майките относно подготовката за раждането и необходимите принадлежности?
-
Какви са мненията на майките относно медицинските изследвания и прегледите по време на бременността?
така,че и да се наложи аз да си го нося,няма да е проблем.
Здравейте ,коремчета!

и че явно момичето е ясновидка
защото го определи само с измерване на кг. мерене на корем и слушането на тоновете с дървената слушалка 
Боже, така ми се оправи настроението - не съм предполагала, че такива дребни придобивки ще ми донесат такава радост!
Не им се ядосвай, моля те. Имаш ли възможност да си пуснеш изследваният ана частно някъде другаде, за да си готова за всеки случай?И също така - няма ли да ти слушат тоновете всяка седмица - тов аса задължени да го правят! Иначе думите на акушерката ти са идиотски - аз като съм с термин 10ти, а съм убедена, че до 1 седмица ще родя какво да кажа... Опитай се да изключиш днешния ден от мислит еси.
Почти целия ми корем е бебе, водите ми били малко, но достатъчно, затова не ми е голям корема. ВСички органи били оформени, гледахме бъбреците и сърцето. Главичката ни е 8,7 см. С килограмите съм добре - качила съм 1 кг и сега съм +10. Дадоха ми направления за изседвания и се надявам и там всичко да излезе наред.