Каква кафемашина бихте ми препоръчали? - тема 2

• 51 058
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Ползвана едва ли ще ти я сменят. Може да я продадеш и да си купиш по избор. И тази е с крема диск ако става въпрос.

# 541
Вчера получих като подарък “изненада” тази кафемашина 🤨
...мразя изненадите 😤
Не ми харесва изобщо кафето,късо или дълго-не става както аз го обичам ,с плътен каймак...

Това е много добра машина и ти препоръчвам да експериментираш с различно кафе. Имам познати с тази машина, а във форума са още повече и всички са доволни. Едва ли при теб е куца.
Остава и въпросът с каймака. На свеки купихме една Делонги (че евтина) и прави дебел каймак, ама не е каймак, а пяна. Има разлика между истински каймак (а той не може да бъде много дебел) и пяната. Та помисли и на какво си свикнала и дали него искаш наистина.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 11:43 от Черна станция

# 542
Това е много добра машина и ти препоръчвам да експериментираш с различно кафе.
Освен с различно кафе, ще трябва да екпериментираш и със степента на смилане докато получиш желания резултат.

# 543
Машинката се е супер и прави много добро еспресо. Точно изпих едно от такава.
Можете да настройвате темперарура, количество на вода и т. Н.
Чуден подарък са Ви нсправили.
Просто сменете кафето.

# 544
  • Sofia
Как се настройва водата?
Кафето е Лаваца крема густо.

# 545
Как се настройва водата?
Кафето е Лаваца крема густо.

Не ме карайте пак да чета книжката. Настроила съм я веднъж и вече не помня комбинацията от бутони. Направете го сама, тъкмо да видите и другите нсстройки.
Ако кафето е онова в сините пакети от официалния внос, едро смляното няма да стане добре.
Старата ви машинащеше да направи пяна и ако сложите чай вместо кафе. С тази има каймак.
Надявам се, че кафето не е това  Крема е густо, кото предлагат в момента в Лидл-5 за 20 лв. То е за кафеварки.

Последна редакция: сб, 18 сеп 2021, 23:13 от petiaivanov

# 546
  • пловдив
Здравейте.Използваме philips saeco над 10 години ,но вчера се развали тотално.
Дайте препоръка за това към какво да се насочим.
Доколкото разбирам кафе автоматите ,който мелят кафе не са за предпочитане.

# 547
Nescafe Dolce Gusto Krups

# 548
  • Пловдив
И аз съм с Dedica. Доволна съм, купихме такава на майка ми и на сестра ми. И аз съм на мнение, че изкуственото запенване на кафето не е ок.

# 549
Dedica има устройство за разпенване, в противен случай няма шанс да се получи еспресо без кафемелачка.

# 550
Dedica има устройство за разпенване, в противен случай няма шанс да се получи еспресо без кафемелачка.

Може и да има. И моята кафемашина е с двойна цедка, ама има голяма разлика между моя каймак и този на свеки. Моят е кафяв, с много ситен, на практика незабележим размер на мехурчетата, плътен и гъст, с дебелина 5 мм. На свеки е 1 см, ама е една такава бяла пяна с едри мехурчета.

# 551
  • София

Не би трябвало изобщо да има мехурчета. Пяната не е каймак. Каймакът е мазен и плътен, от извлечената мазнина на кафето. И тя е хубавото, което има в едно кафе. Другото е въздух.

# 552
Ми за същия говоря и според мен има микро мехурчета, ама да не спорим.
Но и да не е съвсем баш гледано с лупа, поне е много по-добро от онова другото.

Последна редакция: ср, 22 сеп 2021, 16:21 от Черна станция

# 553
Привет, аз също се нуждая от съвет.

Трябва да избера нова кафемашина, държа на няколко неща - да не е робот, а класическа еспресо машина с дръжка за мляно кафе. Да няма крема диск, не знам си какъв диск и такива глупости. Изцяло метален корпус и ръкохватката също. т.е. търся нещо наистина качествено. Филипс, Крупс и другите еднодневки някак не ми допадат, а 700лв за SMEG примерно ми се вижда излишно. Заглеждам модели на Gaggia, но ми се виждат доста дървени.

Избора в големите магазини за техника не е особено голям в това направление...

# 554
Привет, аз също се нуждая от съвет.

Трябва да избера нова кафемашина, държа на няколко неща - да не е робот, а класическа еспресо машина с дръжка за мляно кафе. Да няма крема диск, не знам си какъв диск и такива глупости. Изцяло метален корпус и ръкохватката също. т.е. търся нещо наистина качествено. Филипс, Крупс и другите еднодневки някак не ми допадат, а 700лв за SMEG примерно ми се вижда излишно. Заглеждам модели на Gaggia, но ми се виждат доста дървени.

Избора в големите магазини за техника не е особено голям в това направление...

Това, нарочно давам линк от немски магазин, защото тук са с 200лв отгоре, до превозвач с немски адрес безплатно и после за 20лв до БГ. СМЕГ са домакински уреди, които нямат общо със сериозното кафе оборудване.
https://www.kaffee24.de/gesamtes-sortiment/kaffeemaschinen/espre … -espressomaschine

Общи условия

Активация на акаунт