Образователен Говорилник - bug 4. We are working on it.

• 18 797
  • 770
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Днес мисля да ида да взема нашия и, ако успея, ще споделя дали има добавени.

# 421
  • София
Аз пък тези дни се сетих, че май месец беше най-натовареният откъм събития, тържества, открити уроци и т.н. от училище и извън училищни занимания, което дори идваше в повече Simple Smile Сега, обаче осъзнавам, че ми липсват... Някак се усещаше краят на учебната година и настъпването на лятото по друг начин. Много ми липсва "преди". Уф, и аман от интересни времена Simple Smile

# 422
  • София
Айй, лейди, точно пък тези как хич не ми липсват Simple Smile Simple Smile
Ама слушам, на Нотарис щерката ще има изпращане поне Simple Smile

# 423
  • София
Бърди, то и аз си мислех, че няма да ми липсват, ама ей на Joy

e_to,  а вас вече пуснаха ли ви да излизате, че ви мисля Simple Smile

# 424
Е, как, ще ги съберат на двора, че и без маски. Купон.

А това учител да отказва да е квестор, не ми го побира главата. Може да съм краен, но такъв бих го уволнил на мига.

# 425
  • София
Ще напиша горе-долу това, което писах оттатък - изпращането така или иначе щеше да се състои, младежите така или иначе щяха да се саоморганизират, но отговорните фактори решиха да дадат благословия. С изпращането на младежите ще е реалното приключване на всякакво спазване на каквито ще мерки.

И как ще го уволниш? Ще се надяваш да изплашиш другите учители ли? Ако го уволниш хич няма да си направиш добра услуга, защото вече останалите няма да ти вярват. Училището не е "просто бизнес".
Между другото, отдавна не бях влизала на сайта на РУО-София и бях изненадана, че Джани Родари за кой ли път търсят нови хора. При тях мине-немине няколко месеца и се започва отново. И други училища нещо търсят учители. Мислех, че всичко е замряло в момента и всеки се ослушва.

Последна редакция: ср, 13 май 2020, 15:48 от Andariel

# 426
  • София
Между другото, отдавна не бях влизала на сайта на РУО-София и бях изненадана, че Джани Родари за кой ли път търсят нови хора.
Може ли линк Simple Smile

# 427
Анди, знам ти мнението за вирусната работа, знаеш и моето. Който го е страх, на борсата.  Уволня е  хипербола.

# 428
  • София
https://ruo-sofia-grad.com/%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B0/ … 1%81%D1%82%D0%B0/

На старите учители, дето и без това вече са предпенсия, и им се молят да работят, ще им накриви някой капата като ги заплаши с уволнение. Всички ги е страх, какво си мислиш! Всеки, който е с акъла си се страхува.

# 429
  • софия
я да ви питам, с никой никой ли не се виждате?

Тези, които ходят на работа ясно. Има ли такива, които са си вкъщи плътно от 13.03. и не са се срещали с  н и к о г о?

# 430
Ами ние ходихме на плаж с приятели, детето играе тенис с треньори поне 4 пъти седмидмично...и до там. Вчера детето на зъболекар, и едно посещение на спешното.
Иначе си стоим в къщи. Аз съм ходила до офиса 2 пъти, мъжа ми и той толкова.
На мен взе да ми писва от изолацията. Да свърши учебната година ( след 3 дни) и мисля да отскоча до офиса.

# 431
  • София
Амели, дефинирай "виждате". Аз съм се виждала с приятелка за към ... две мин: тя да ми даде нещо и аз на нея. С колеги за по 15 мин - пак да си предадем нещо и това е.
В по-близкия ми кръг хора усещам, че на всеки му е повече притеснено да се сбере с друг за по-дълго, среща, гости, щот няма да му излезе от акъла дали няма да "внесе" така зараза на родител или по-близък възрастен. Поне при мен е така - майка ми е с рак, високо кръвно и още едно хронично заболяване и някак разбирам всички, които тези им притеснения са по-силни от желанието да се видят с близки и приятели.

Последна редакция: ср, 13 май 2020, 16:15 от Milenita

# 432
  • софия
Амели, дефинирай "виждате". Аз съм се виждала с приятелка за към ... две мин: тя да ми даде нещо и аз на нея. С колеги за по 15 мин - пак да си предадем нещо и това е.
И това също визирам. Просто ми е любопитно кой какво разбира под стриктност. На мен една жена ми звънна, смята, че нещо мога да им помогна, и ми каза - ние с никой не се виждаме, само аз ходя на работа и мъжа ми и той. Добре, че попитах какво работи - оказа се в магазин, тоест предполага се, че на ден пред очите и ръцете и минават ако не стотици, то десетки хора. Но е интересно мисленето и - с никой не се иждам. Моето "никой" е различно от това.

Ние се видяхме веднъж със семейството на сестра ми. Преди три дни заведох голямата на зъболекар и то след като се опита милата няколко дни да "и мине". обадих се с огромно притеснение на нащата зъболкарка, която каза, че точно за ей такива случа отваря кабинета.
Приятелка ми се сърди, че не я каня. Не ми остава време да се страхувам, но смятам за правилно да се съобразя с мерките наложени в страната и ги спазваме. Други приятели ми ивкат - айде излез малко в центъра да те видим...

А пък питам, защото ми е интересно колко точно съм "задръстена", защото определено ми прави впечатление разминаването във възприятието ми с на останалите. Например имам приятелка, която казва, че с абсолютно никой не се виждат, работят от вкъщи и двамата, но в същото време децата им са при бабата и си ги прибират събита и неделя, тичат по улиците и парквете. Бабата общува и с другите снахи и внуци.
Друга приятелка ми обяснява как всичко спазват, а се оказва, че едното дете кара навън колело, а те с мъжа и ходят на работа и срещи с клиенти. Еми кое е "никой" в такъв случай.
Не отправям упрек, просто искам да се ориентирам къде съм и колко точно съм залитнала в крайност и залитнала ли съм въобще.

И аз така - не искам да съм човека дето нещо ще причини на някой.

# 433
  • София
Като Миленита - 1-2 пъти за предаване на нещо набързо. Иначе се виждам с 2ма продавачи в съседните магазини и доставчиците.
Мъжът ми ходи на работа обаче и затова не смея никъде и с никого. Ако и той си стоеше у дома, може би щеше да ми е по-спокойно. Те са на разстояние в офиса, ходи с кола и си яде каквото си занесе, много е стриктен във всичко, но все пак ...
Искаше ми се в събота да идем с колата до Пазарджик да се видя с нашите в двора само за няколко часа, обаче щурата ми родителка счупи ръка и се наложи да я гипсират в пламналата от зараза пазарджишка болница, така чееее ... и това отлагаме.

# 434
  • София
я да ви питам, с никой никой ли не се виждате?

Тези, които ходят на работа ясно. Има ли такива, които са си вкъщи плътно от 13.03. и не са се срещали с  н и к о г о?
Да, ако не броим магазина, НОИ, човека, който продаде кучето, и ветеринаря. На рожден ден на свекървата например не ходихме. Майка ми и баща ми не съм виждала от нач. на март, а са ми под носа Simple Smile

Празниците - Великден, 6 май - за пръв път само с децата.

Общи условия

Активация на акаунт