Образователен Говорилник - bug 4. We are working on it.

• 18 725
  • 770
  •   1
Отговори
# 675
Очаква се да сме ОК с отец Никодим, ама ще видим. Елин Пелин е бил и миналата година и не беше очакван. Имало е въпроси по Яворов и други автори. На мен ми се видя трудно, ама критериите са ниски, от 100 точки 77 е 5,50, ако правилно са ме информирали.

Аш, няма да свърши света, ако децата имат просто ваканция. Моята със сигурност не би харесала идеята да учи цяло лято😀

# 676
  • София
При отличниците на ДЗИ по МАТ от миналата година Елин Пелин е бил съвсем предизвестен. Толкоз за честността на матурите.

# 677
# 678
  • София
Там знаеха от вчера,че ще е Елин Пелин. Ако имат ниски ДЗИта, учениците ще избягат да завършват средно в Смолян/Пловдив, затова местния техникум и гимназия са с много високи резултати всяка година на матурите (да не ги закрият заради липса на ученици).

# 679
  • В офиса
Даже не знаех, че са учили "Чорба от греховете..."
Отврат тема. За догодина дано Йовков!
Как е минало училището? В 1 часа ми излезе среща и после още една до 17:30 и до тук с шофирането до и от училище.

# 680
Шарки, това може и да е истина, а може и да не е. Девойката получи поне 6-7 възможни автори, всички от учители казани, и никой не позна. Може тези просто да са познали, във всеки случай съм доволен и ни е късметлийска тема, щото много учи детето, обича и разбира литературата. Може училището й да мръдне някое място по напред в класацията😀

# 681
  • София
Елин Пелин е много благодатен за писане, защото е лек и за разбиране.

# 682
  • София
Шарки, това може и да е истина, а може и да не е. Девойката получи поне 6-7 възможни автори, всички от учители казани, и никой не позна. Може тези просто да са познали, във всеки случай съм доволен и ни е късметлийска тема, щото много учи детето, обича и разбира литературата. Може училището й да мръдне някое място по напред в класацията😀
За ДЗИ по МАТ питах и ми разказаха...Явно само в големите градове се ползва видеонаблюдението, в малките е "удобно"....А за днес ми го преразказаха рано сутринта, явно инфото е от поне снощи. На всичкото отгоре всяка година темата се знае, вече повече от 20 години (за толкова имаме "свидетели). Като човек с дете в голям град съм бясна, защото после нали се сещате какво се случва при прием в университет.

# 683
  • София
На мен това ми звучи като градски легенди, сори, несериозно е.

# 684
  • София
До миналата година и аз не вярвах.

# 685
Скрит текст:
За ДЗИ по МАТ питах и ми разказаха...Явно само в големите градове се ползва видеонаблюдението, в малките е "удобно"....А за днес ми го преразказаха рано сутринта, явно инфото е от поне снощи. На всичкото отгоре всяка година темата се знае, вече повече от 20 години (за толкова имаме "свидетели). Като човек с дете в голям град съм бясна, защото после нали се сещате какво се случва при прием в университет.
И на мен ми звучи като градска легенда, но дори и да е така, нищо не ти пречи да запишеш детето в Смолян или там, където знаят темите предварително, нали Simple Smile Ако за теб е толкова важно това. И какво се случва - нищо. В университетите има или тест, или интервю, или и двете. Поне в тези, за които си струва човек да се ядосва. И каквото и да е на матурата, след това истината лъсва. А ако е някой университет без тези неща, то там може да влезе всеки, затова и ги няма тези неща, и ще влезе и детето от големия, и това от малкия град независимо от матурата.  Още не съм чула за гимназисти от Смолян в Оксфорд или МИТ заради оценките си по мат от матурата. Нито в Мюнхен или Цюрих. И да кажа, познавам много свестни млади хора от Смолян, въпреки че не са от МИТ или Оксфорд.

Последна редакция: пн, 01 юни 2020, 19:10 от Анонимен

# 686
  • София
Не вярвам в теории на конспирациите, точно затова историята с матурите ме ядосва толкова. Естествено, че няма да си преместя детето, пък дано наесен го приемат където и двамата искаме.

# 687
Не вярвам в теории на конспирациите, точно затова историята с матурите ме ядосва толкова. Естествено, че няма да си преместя детето, пък дано наесен го приемат където и двамата искаме.
Дано, стискам палци. Но все пак не разбирам какво те ядосва, наистина. Матурите са необходимо, без да са достатъчно условие,  първи праг, но след него има и други. И за едно дете в големия град, което учи съвестно, матурата няма да е пречка, най-много да бъде на следващия праг заедно с детето от малкия град и тогава се вижда кой какво може и знае. Дори и да приемем тезата за конспирацията, в която пак казвам,че не вярвам, не виждам какво чак толкова пречи. Пречи само за прием само по успех от гимназията, но колко читави университети са така? Аз не се сещам за нито един.

# 688
  • София
Всички в Европа Simple Smile. Вероятно и затова изобщо няма да се пробва(ме) никъде в Европа.

Ядосва ме некоректността. То реално е и незаконно, не само неморално и некоректно...

# 689
На мен не ми е ясно нещо, и би било добре ако някой ми го обясни.
Децата в България имат матури, в другите държави няма. Ако аз съм завършила в САЩ и искам да кандидатвам в университет в Европа, по какви критерии ще ме класират спрямо завършил в България?
Не се майтапя, наистина не ми е ясно.

ето например за университетът в Цюрих, изпитите са следните:
https://www.unipage.net/en/exams
няма как матурите да влияят и ае влиза по успех. А не да не е известен и уважаван университет.

Общи условия

Активация на акаунт