Доктор Иван Сигридов # 3

• 54 951
  • 847
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Fallingstars, от любопитство, предписанието от Калчев за АП преди време ли е било или скоро?
На мен ми го предписа при стимулацията (април) и после при ЗЕТ-а (юли). Като включихме фраксипарин след +тест и спря аспирина

# 586
  • София
Др Сигридов не е против аспирина!
Доста обстойно сме го обсъждали, когато следеше бременността ми през 2018г.  Когато има нужда от него той го изписва. Против е с масовото му прилагане при бременни жени, някой АГ като лукчета го изписват на всяка бременна,  същото е отношението му и към магнезия, също така масово изписван,  нооо пък на мен ми излезе ниска серумна стойност не помня в коя седмица и сам д-ра ми го включи.

# 587
Подкрепям, че не е срещу конкретен медикамент, а срещу масовото му използване. В това число Аспирин, Магнерот и тнт.
На мен ми спря Аспирина в 12гс., но го направи на база на кръвните изследвания и на ехографа.
Бях с нисък Д-Димер и оптимален кръвоток към матката. Каза ми, че ако смята за нужно ще ми го остави, но в моя случай няма смисъл да го приемам.

# 588
На мен ми спра Ап в 25 гс. Дотогава го пиех заради проблеми с плацентата.

# 589
На мен ми го спря в 34 г.с, до тогава го пиех в двойна доза. Ако можеше изобщо нямаше да го спре, но казва, че след 34 г.с става опасен за бебето.

# 590
Явно Сигридов му е обеснил за АП то защото до скоро хранеше терапията с АП назначена от Русев и беше категоричен че е против !

# 591
  • София
Явно Сигридов му е обеснил за АП то защото до скоро хранеше терапията с АП назначена от Русев и беше категоричен че е против !
Не съм съгласна! Не знам какво визирате с това "до скоро". Първата ми стимулация при др. Калчев беше през ноември 2018г. При нея също си имах АП вечер. При първия трансфер, който беше замразен и подготовкята беше с естрофем също приемах АП (март 2019г). При втория трансфер също, като след положителния тест там вървеше паралелно с фракси 0.4. За мен 2018г не е толкова скоро, та това ме кара да не се съглася с вас. Един от малкото лекари, които не предписват лекарства под калъп, а се съобрязяват с индивидуалното състояние и нужди.

# 592
2017 също не оспори терапията ми с Ап. Просто ми обясни защо, какво и как от практиката му. Даде ми насоки при проблем какво да правя.

# 593
  • София
Калчев е против терапията с ап в ранни седмици, особено когато няма необходимост от това, защото разрехавява плацентата. На мен ми спря аспирина в 5гс защото бях почнала да прицапвам 3ч след хапчето. В по-късна седмица не ми се е налагало да го включвам - кръвотокът ми беше добре само с НМХ и нямах риск от прееклампсия.

Всеки един медикамент трябва да се прилага само когато е необходимо. Никой не е за или против ей така генерално.

# 594
Емр в случая на мен ми е изписан от преди бременност а Калчев не беше ок за това . А и често се чува точно че не е за в ранна бременност

# 595
Подкрепям на Дели мнението. Благодарение на нея и другите момичета отидох на второ мнение и ми спряха Аспирин протекта в ранните седмици, не помня коя, може би го  пих към 3 седмици до към 9та. Успоредно слагах и клексан и получих хематом и зацапване. Уж за превенция срещу прееклампсия, която не развих, но добре че не стана друга беля. При мен нямаше нужда и от аспирин. Тогавашната АГ искаше него да пия, а да не слагам НМХ ( с две мутации съм) Та, много трябва да се внимава.

# 596
Трябва , аз съм пила АП назначен от Сигридов първата не успешна бременност но почнах в 13 та да го пия . Сега уж имам назначен от преди бременност заедно с клексан ( от трансфер ) и после да добавя Натаспин и чесно да ви кажа нямам си идея кво ще правя.Защото при Сигридов е борба за Не бременни . А при Калчев не мисля да ходя

# 597
  • София
Родих 2017 година.
Имах предписана терапия аспирин и фраксипарин от деня след трансфера от доц. Русев. Обсъдена и потвърдена терапия от Сигридов.
Калчев, при него ми беше инвитрото, беше против фраксипарина за моята мутация конкретно, но знаеше, че идвам от Сигридов и ще съм при него, затова само изрази мнение и каза да слушам Сигридов.
Фраксипарина го слагах 10 дни преди секциото, а аспирина ми го спря 13 или 15 седмица. След изследвания и ехографа.
В края на бремеността ми назначи и магнезиев препарат, в конкретни часове и дни от седмицата, както и не спря фолиевата ми киселина. Изпих последното хапче деня преди секциото.

Сигридов подхожда индивидуално, не е против конкретни препарати, а масовото им използване и назначаване в мига, в който прекрачиш прага на АГ бременна.

# 598
При мен предстои д-р Сигридов да ми изготви план и терапия за подготвка за забременяване след 3 поредни загуби. На този етап имам назначена терапия с аспирин и клексан. Назначи ми много изследвания, включително и такива за чревния микробиом, за да прецени какво ми е състоянието, защото при някой жени в зависимост от това аспиринът водел до проблеми и пропускливост на червата и други неща. Малко объркано звуча, защото доктор Сигридов дава изключително много информация при преглед и не мига да го възпроизведа. Едва след всички изследвания ще ми даде насоки какво и как и кога да приемам на база моя конкретен случай. И моите впечатления са, че не е против конкретен медикамент, а назначаването им едно към гьотере на всяка бременна.

# 599
Назначи ми го миналия месец 4 дни преди ЗЕТ.
Fallingstars, от любопитство, предписанието от Калчев за АП преди време ли е било или скоро?

Общи условия

Активация на акаунт