СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 18

• 22 300
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Не знам в София дали има изменение в профилираните паралелки спрямо предходни години, но в нашия град вече са с една по-малко. Не съм броила точно, но май съотношението профилирани/професионални е 1/3.

# 526
  • София
В 73-то са били 4 паралелки м.г. По-миналата година са били 5.
И да, РЕ е бил втори език в 35-то за всички паралелки м.г.
Отворила съм файла и сравнявам. Доколкото успявам през телефона.

# 527
Миналата година като четях имам спомен, че 73то го редуваха, 1 година 4, 1 година 5. Или не си спомням добре, или има промяна.
Аз друго си мисля сега, ако пуснат някое елементарно НВО и всички статистики и сравнения от миналата година отиват по дяволите...,

# 528
Точно заради РЕ Ния задраска 35 и 133. Не иска да ми повярва, че не е лошо да поназнайва (каквото е нивото за втори ЧЕ) руски. Една шеметка в 32-ро я отврати от този език и бяга от него като дявол от тамян.

# 529
То няма нужда да ги броиш. Следвали са заложените прогнозни целеви стойности, които за вашата област грубо бяха 61% за професионални паралелки. И в София има изменение спрямо миналата година. Тогава от общо 383 обявени паралелки 41% са били професионални. Сега от 388 бяха заложили 42,9%. Предполагам, че е спазено.

# 530
  • София

Гледах план-приема. Някой помни ли-нали 73-то у-ще през година пускаха една паралелка вповече. Трябваше по мои сметки тази да е,ама не-само 4 паралелки са.  
Погледни пак, но мисля, че от първия вариант на паралелка са 2. Тоест 5 паралелки.

# 531
2+1+1=4 паралелки за 73.

# 532
  • София
Да, видях, просто реших че са 4 позиции, а те били 3.

# 533
  • sofia
Момичета, сигурно въпросът ми звучи глупаво, но има ли някъде информация колко са седмокласниците в София като брой?

# 534
Преди броят на завършващите седми клас можеше да се види в регистъра на дипломите, но за съжаление той не работи от миналото лято. Някаква груба идея може да даде предвиденият брой места по ДПП. 388 паралелки по 26. Традиционно има и кандидатстващи от други области. С въвеждането на електронната система е трудно да се прецени колко от тях имат реално намерение да учат в столицата.

# 535
  • София
Абе хич не е глупаво.
Аз покрай писмото търсих.
Но от статистиката за раждаемост на НСИ никак не става ясно - има заминали в чужбина хора например, има седмокласници набор 2007...
В НСИ бяха посочени над 12 000 родени в София през 2005, Дидева пусна ориентировъчна статистика за явилите се на НВО м.г. - малко над 10 000. НСИ дава много подобен брой родени през 2006 г., така че порядъкът ще се запази вероятно.
Виждам Дидева с друга методика казва подобно число.

# 536
Аз от статии през 2013г. виждам, че са обявили 11800 първокласници за София.

# 537
  • гр.София
Гледам линка,пуснат последно от Мария. 4 паралелки по 26 деца-104 деца./за 73-то/
Ред,а в Испанската,колко са били миналата година?   Сега са 5 паралелки. 
А при нас-обратното на Ния-втори руски ще е приоритет. 

НГДЕК ще приемат 78 ученици. Имат актуална информация.

# 538
  • София
Ето ви линк да си свалите файла направо:

Файл: DPP Sofia 2019.xlsx
Линк за сваляне: https://dox.abv.bg/download?id=2ced8d9456

# 539
Здравейте,

Аз се откланям леко от темата на деня, но бих искала съвет или мнение, чета ви постоянно и съм респектирана от доста майки в темата.
Живеем в София, но нямам добър поглед върху училищата като цяло. Детето е с първи немски, но не й харесва твърде много, а английския си го учи като втори език и вече го ползва свободно на ниво B1. Проблемът е, че не вярвам да изкара повече от 70т. на НВО-тата, досега доста зле се представя. Тя самата няма претенции какъв език ще учи, само знаем, че немския не е любим, а и се иска да е просто в добра среда.
Умно дете е, но явно не може да се справи с тези тестове, а аз не искам просто да попадне където и да е. Кое училище бихте препоръчали, изключая най-елитните?

Общи условия

Активация на акаунт