СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 18

• 22 226
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Аз не знам дали лекотата при усвояването на езици означава желание за езикова гимназия. Това също ме тревожи. Защото при нас ситуацията е такава, че той си учи предимно сам езици, но само, защото издирва някаква информация, която на този етап го вълнува. Сега понеже трудно издържа ограниченията и постоянно мърмори, че иска с приятели, ми цитира какви ли не изследователи, включително и говорещи уж неприятната за него руска реч. Но друго е сам да го правиш,а не да имаш по шест часа дневно.

# 631
Внимавайте с шегите, защото се оказва, че тук четат майки, които не са много в час 🙂 Да не си помислят, че щом СМГ са се засилили към 18-то, няма смисъл да го пишат 😉 Всяка година има въпрос "Къде мога да видя баловете, за да си подредим желанията" 🙂
Моля те, не се опитвай да ми налагаш цензура. Щом четат и напред, за да се осведомени, че детето ми е от смг, то са прочели и защо смг не е опция за нея и какви са интересите ѝ. Всеки има глава на раменете си и може да си прецени дали детето му е за смг или за "втородивизионно" СУ с ИИЧЕ някакъв език. Децата от смг не са извънземни, могат да искат да учат и в Бузема, тяхно право и не е нужно родителите им да внимават какво говорят/пишат, нито за училището е срамно, че техни възпитаници имат разностранни интереси.
Имам нужда да се шегувам тук, без някой да ми прави забележки след всеки мой пост. Който не ни разбира шегите си е негов проблем и едва ли баш аз съм влиятелна, че някой да се откаже от смг, защото аз съм се отказала Simple Smile.

# 632
  • София
С уговорката, че за себе си съм голям романтик, но по отношение на младежа съм практик, бих казала, че ако И да усвоява лесно език, ако има и други интереси, като родител бих побутнала по пътя на интересите. Фактът, че учи лесно език, сам по себе си ще ми е достатъчен да го впрегна в изучаването им, като допълнително занимание.

# 633
Хаха, Слънчевата, на моето мисля му се отдават чуждите езици, но ако погледне на това като на допълнително литература ще избяга през глава.

# 634
Внимавайте с шегите, защото се оказва, че тук четат майки, които не са много в час 🙂 Да не си помислят, че щом СМГ са се засилили към 18-то, няма смисъл да го пишат 😉 Всяка година има въпрос "Къде мога да видя баловете, за да си подредим желанията" 🙂
Моля те, не се опитвай да ми налагаш цензура. Щом четат и напред, за да се осведомени, че детето ми е от смг, то са прочели и защо смг не е опция за нея и какви са интересите ѝ. Всеки има глава на раменете си и може да си прецени дали детето му е за смг или за "втородивизионно" СУ с ИИЧЕ някакъв език. Децата от смг не са извънземни, могат да искат да учат и в Бузема, тяхно право и не е нужно родителите им да внимават какво говорят/пишат, нито за училището е срамно, че техни възпитаници имат разностранни интереси.
Имам нужда да се шегувам тук, без някой да ми прави забележки след всеки мой пост. Който не ни разбира шегите си е негов проблем и едва ли баш аз съм влиятелна, че някой да се откаже от смг, защото аз съм се отказала Simple Smile.
Изобщо не си ме разбрала. И аз се шегувах с майките, които търсят тазгодишните балове, за да редят желания. Тях имах предвид, че ще се откажат да пишат 18-то, защото балът ще е висок заради СМГ-ци. Ти пък къде отиде... И 65 емотикона да сложа, ефект нулев.

# 635
  • София
Някой знае ли за първа английска, за немската и испанската какви са 3 и 4 профил?
И кога се разбира това?

# 636
  • София
Навремето дори това да намериш Шекспир в оригинал беше по-скоро събитие. Което със сигурност е допринасяло за интереса на гимназистите към неговото творчество.
Целият ни свят устроен на принципа "на един клик разстояние" в крайна сметка променя самите хора. 😊

# 637
  • у дома
Моята мисъл беше, че не бива да се насилват децата, все пак! Ако има афинитет и се прояви интерес, в днешно време  все има къде да се научи език. И да, знам че няма да е чел Шекспир в оригинал, ама много важно! Stuck Out Tongue Closed Eyes
Преди 4 год и аз бях на същото мнение,но май вече не съм...В 7 кл големият ми син категорично отказа да пише въобще ЕГ-каза,че не му харесват езиците,не си представя да учи разказвателен предмет на чужд език-харесва си му училището-учеше от 5 кл в ПМГ и си я писа на първо желание прафил информатика и математика. Четири години по-късно-не иска нищо с компютри и математика,въпреки че поне матем със сигурност му се отдава,но казва че не иска да се занимава,а му харесват езиците и историята.Та толкова за осъзнатия избор в 7 кл-добре че е по старата програма...
Zazu1 ,питай за профилите в 10кл тема-може да има деца,които учат в училищата,които ви интересуват,в темата на съответното училище също мжее да отговори някой.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 20:21 от svetlaem

# 638
Сега се опитвам отново да проведат сериозен разговор по темата и ми казва, че иска да стане дюнерджия, за да го обичат всички:)

# 639
  • София
Светле, естествено! Затова и казах, че паля свещи и правя ритуали, за да не се обърне към природните науки. Joy
На практика няма как да знаем какво ще се случи след 5 години, важното е да отгледаме щастливи деца!
Имам пример от обкръжението, дете завършило елитна ЕГ в София, искащо да учи нещо в България, което не може да учи в странство. Езика няма да използва изобщо, поне в следващите 5 години. Родителите му се чудят, защо беше този зор и защо ги ручаха жабетата, ама отстъпиха...

# 640
  • София
И още едно питане. Това, че за някои паралелки са обявени и четирите профила, означава ли, че ще ги спазят и наистина ще си учат тях в 11 и 12 клас?

# 641
  • София
И още едно питане. Това, че за някои паралелки са обявени и четирите профила, означава ли, че ще ги спазят и наистина ще си учат тях в 11 и 12 клас?
Практиката досега показва, че не е гаранция. Справка- набори 2003 и 2004, в чиито ДПП имаше по 4 профилиращи, но сега пак ще избират 3ти и 4ти.

# 642
За София това с 4те профила е мисля само във 2АЕГ тази година, та може и да си остане така. По-добре проверете в училището!

# 643
Е, до 12-и клас по-голямата част от децата според мен по няколко пъти ще си променят желанията. И по себе си съдя и по други приятели или по децата им. Мисля, че малко са тези рано осъзнатите и неизневерили на желанията си.
Аз гледам какво му се отдава. На този етап това са математика и езици. За последното има нюх, усет, но му е скучно да учи. Няма да е доволен в ЕГ. Поне в началото, после може и да му хареса, но насила няма как да стане.
Да си продължава сега с математиката пък няма застраховка, че след 2-3 години няма да лъсне по история примерно, предмет, който в момента му е абсолютно безразличен.

# 644
  • у дома
Сега се опитвам отново да проведат сериозен разговор по темата и ми казва, че иска да стане дюнерджия, за да го обичат всички:)
И двете ми деца не обичат,не харесват и не ядат дюнери.Само да не решите,че идва от мен-аз си ги харесвам,та даже и ям ,просто гледам да не е често. Например и двамата с мъж ми харесваме и похапваме маслини-а те и двамата никога според мен не са пробвали,но знаят,че не обичат маслини-знам,че кока колата е вредна,но ми харесва-рядко п ия,защото имам проблем с гърлото-а и двете ми деца не само кока кола,но въобще не харесват вкуса на газираните напитки-за това поне знам,че са пробвали ,та съответно и не пият газирано.

Общи условия

Активация на акаунт