Хитринки за всякакъв случай - 23

• 47 349
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
А в самите стаи пръскате ли, или само там, от където може да влезнат? Макар че, около прозореца винаги има някаква малка дупчица, от която може да влезнат. Задължително ще напръскам от вън всеки перваз.

# 181
  • софия
Да, пръскам всички ъгли, покрай подовите первази.

# 182
  • Варна
Благодаря на всички, включили се за пердетата. Мухълът най-после изчезна! Накиснах ги в белина за около 2-3 часа, после  в пералнята с програма за изплакване и накрая пране на 60 градуса. Пожълтя перделъкът само, но като изсъхнаха вече се оправи. Те не са изкрящо бели и не се забелязва да са пожълтели повече от преди...

# 183
Аз банята веднъж я мия с белина, защото сме с бели фуги, след две седмици с препарат против варовик, защото белината не го чисти. Много съм доволна от този https://img.tesco.com/Groceries/pi/026/5413149003026/IDShot_540x540.jpg, с него чистя и батериите, и всички аксесоари в банята.

# 184
Някой пробвал ли е да пере с алуминиеви топчета?
https://www.mila.bg/article/8582389

Последна редакция: сб, 16 май 2020, 08:12 от Г-жа Рамацоти

# 185
И аз попаднах на хитринката с алуминиевото топче и се замислих колко трябва
да е големината  му, за да не предизвика някоя беля. Все пак има и дупки по барабана.
Само едно парченце от фолиото може да създаде проблеми.
Пък, ако някоя съфорумка е опитала този трик, да свирка за резултата.

# 186
Това за първи път го чувам. А не може ли да се пъхне в нещо с цип? Например калъфка на възглавница? Или може би трябва да циркулира из дрехите.

# 187
Бихте ли споделили с какъв препарат чистите бялата пластмасова част на дограмата? Миналата седмица ни монтираха нова такава, но беше доста мръсничка. Търках с оцет, с веро, с още един препарат и не се изчиства добре.

# 188
  • Велико Търново
Момичета, днес чистихме едни туи и по анцунга ми ( памук е) остана лепкаво петно- предполагам е нещо като смола, от храстите е. Не съм третирала още с нищо. Има ли нещо специфично за прането или просто да го пусна в пералнята?

# 189
Смолата се втвърдява в камерата и се отлепя от дрехата. Топлото ще я втечни и размаже още повече.
За бялата дограма не мога да помогна много, защото моята е цветна, но бих пробвала с Ме(г)лио (не директно, а върху гъбичка и след това минаваш прозореца).

# 190
Бихте ли споделили с какъв препарат чистите бялата пластмасова част на дограмата? Миналата седмица ни монтираха нова такава, но беше доста мръсничка. Търках с оцет, с веро, с още един препарат и не се изчиства добре.

Магическа гъба.

# 191
Правя закуска, та се сетих за едно трикче, което видях преди време в някакво клипче с хитринки:
Когато чупите яйце и попадне малко парченце черупка в съда, вземате по- голямо парче черупка и с него махате малката. Много по-лесно ми се получи, отколкото с пръст.

# 192
  • София
Със спесиализиран препарат за дограми. Оцета не е ок за гумичките покрай стъклото.

# 193
  • София
Правя закуска, та се сетих за едно трикче, което видях преди време в някакво клипче с хитринки:
Когато чупите яйце и попадне малко парченце черупка в съда, вземате по- голямо парче черупка и с него махате малката. Много по-лесно ми се получи, отколкото с пръст.

Да, и аз там го гледах, а децата отскоро доста "готвят" и честичко прибягвам до този трик.

# 194
С Циф блесна направо. Не беше чистена от както беше сложена ,тоест над 4 години.Чак мъжа ми се учуди ,че се изчисти толкова добре.

Общи условия

Активация на акаунт