Гримиране - идеи и техники. Тема №78

• 45 272
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Единственото синьо, което имам е това. Даже не съм много сигурна, че на живо е толкова наситено, както е на снимката. NiaV, като си казала, ще се прежаля да се пробвам. После, ако нещо ми стане, да сигнализирате, че не е Ковид! Smile

https://boxyboxbeauty.com/produkt/revolution-forever-flawless-op … 0%BD%D0%BA%D0%B8/

# 556
Аз съм със зелени очи и установих, че ми отиват предимно топли цветове като розово,  винено,  керемидено, топло кафяво. Рядко сиво.
Очите ми променят цвета си и в зависимост от дрехата може да изглеждат и сини. С изброените цветове изпъкват.
Сложа ли синьо или зелено сякаш помътняват.

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 17:30 от kati_v

# 557
Аз пък съм също със светла кожа, но силно изразен жълт (маслинен подтон) и не се харесвам с тоупе и студени тонове, биват, но определено не са оптималната ми визия, с топли или неутрални изглеждам много по-добре.
Рускини има доста светли и с неутрален или топъл подтон.

Отделно човек може да коригира донякъде подтона на кожата си с подходящ фдт и да докара и цветове, които по принцип не са му оптимални, да стоят доста прилично.

# 558
  • Стара Загора
Kati,
Опитай със по-телесни тонове,златисто, златисто-розово, праскова, Във водната линия слагай телесен или златист молив. Когато слагаш студен тон сянка, очите ти ще изпъкват с топлите им петна, ще изглеждат по- пъстри. За да изглеждат по-сини, залагай на по-топли нюанси. Розовото е студен цвят по принцип. Отбягвай лъскавите сенки на целия клепач.

# 559
Като сме заговорили за цветови теории, ето и няколко примера, че почти всички цветове могат да имат топли и студени оттенъци, та дори и сивото.

# 560
  • Стара Загора
Абсолютно съм съгласна тука, сянката трябва да се разтрие хубаво на кожата и  на светлина да се види точно.

# 561
  • някъде под слънцето...
Kati,
Не бих искала да коментирам цветовете, но със сигурност можеш да откриеш други, които ще направят прекрасните ти очи зашеметяващи.
Аз бих "повдигнала" оптически веждите със светъл акцент , не бих използвала интезивен равен цвят върху целия клепач ,  бих наблегнала на по светли сенки във вътрешната част на окото и  затъмняване във външния.

# 562
NiaV, душа, не знам дали ми видя снимките на цялото лице (то не е само до кожа, но и до физиономия) в инстаграм, но като си казала, ще се мацна, стига да имам синьо в революшънската палитра, но май нямаше такъв цвят там.
Видях те дарлинг, затова качих Ким К цветово да погледнеш. Прекрасница си и мисля, че ще си много красива с комбинация от по-бронзово и син акцент (само външен ъгъл или долен клепач) или оранжево- прасковено- имаш снимка с един потник, този цвят много ти отива. Ей сега ще я лайкна, за да я видиш. С твоят цвят кожа можеш смело да носиш по-ярки, летни цветове.

Сега ти видях и другия коментар, давай смело с по-тъмното синьо и показвай Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 20:09 от Анонимен

# 563
Принципно топлите очи се гримират със студени тонове, светлите очи с топли тонове, зелените и пъстрите очи носят и топли, и студени.Не че не може и обратното, , но ако  залагам на очите повече, бих акцентирала с точен цвят. Затова тук често четем коментари от сорта” приличам на пребита, на уморена, на мъртвец” и тн. За да не изглеждат кафевите очи гримирани в топли тонове зле, трябва доста черен контур и много коректор под очите. Цветът на кожата по- скоро влияе върху наситеността на сянката, на бяла кожа всико се вижда, дори да е в минимално количество.
Принципно не съм съгласна с това, но винаги имам изключения, предполагам!
Кафявите очи могат да бъдат както топли, така и студено кафяви ИМХО.

Примерът с Кардашиян, който Ния е дала, показва, че на топлите и кафяви очи Марио е ползвал неутрално към топли цветове, вкл. синьото не е студено!

Като сме заговорили за цветови теории, ето и няколко примера, че почти всички цветове могат да имат топли и студени оттенъци, та дори и сивото.
Ето това е и моето разбиране и много споря с ММ, за който синьото и сивото са винаги студени, червеното е винаги топло, етц. етц.

За изключително красивите очи на Стелмо и резервите и към топло (не Барби!) розовото предлагам пример:

И още няколко:

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 18:07 от Agent Provocateur

# 564
Здравейте, аз малко нахълтвам при вас, но видях, че сте подхванали моя много болна тема и реших да питам за съвет.

Аз съм май доста нетипичен цветотип. Кожата ми е доста светла, подтон така и не успях да определя категорично, въпреки всичко, което изчетох. Очите обаче са ми много тъмно кафяви, студени бих казала. И освен с опушен грим и тъмно кафяво и златисто, с никакъв друг цвят сенки досега не съм успяла да се възприема. А много ми се иска нещо по-ярко и цветно сега за лятото. Пробвала съм розово, бордо, тъмно зелено, но не са май моите цветове. Освен с лилаво да пробвам?

# 565
Възможно е да сте с неутрален подтон, т.е нито топъл, нито студен. Когато нямате опит с "цветен" грим препоръчвам да се почне с много малко и дискретно, например  цветна очна линия - бордо, тъмно зелено, тъмно синьо и лилаво.

# 566
  • Стара Загора
Агент, може ли да ми постнеш снимка със студено кафяво очи, че ми стана любопитно?

# 567
Разбира се... ето това аз го виждам като неутрално към студено, и очите и кожата.
Изобщо има едни специфични тъмнокафяви очи в които няма нищо златисто и които изглеждат прекрасно със студени тонове, вкл. черния мoлив, който спомена. Тях аз ги виждам като студени, разбира се, не налагам собственото си мнение.

# 568
Лешниковите очи са топли, тъмнокафявите студени.

# 569
Момиииичета, вече ви писна от мен, нали? Joy
Вдъхнових се от дискусията ни днес и реших да направя грим в синьо, нещо, което не съм правила от седми клас. Като умения мисля, че съм задобряла оттогава и гримът сам по себе си изглежда добре, но продължавам да вярвам, че сини сенки не са ми оптималната визия.

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 21:07 от esmeralda23

Общи условия

Активация на акаунт