Цветята в нашия дом - тема 79

• 32 185
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Някаква разновидност на haworthia е,може би дори хибридна. Почвата изглежда като да има торф в нея,не е добра идея.

# 271
  • Карлово
Теменужките/ сенполии/ цъфтят пролет - есен когато е светло и топло, но не много горещо.
По мои наблюдения, на тези които съм гледала, не цъфтят защото не им е било достатъчно светло.
Скрит текст:

# 272
  • Пловдив
Помощ! Всеки сезон като изкарам цветята на терасата,  някое си умира от една гад, която овива цветовете и цялото цвете в малки паяжинки /дори не знам как се казва/. От агро аптеката ми дадоха препарат, с който да се боря с щитоносни въшки - по олеандъра и палмите, да поливам с разтвора, и карамфилчето, което е с паяжинки да пръскам. Сега виждам,  че и джодженът, който е в огромна саксия е нападнат от тази гадинка. Него как да спасявам,  така че да не го отровя?

# 273
Сънувах,че си купувам бугенвилия... 🙄🤣 Изтрещяла работа,казвам ви. 🙈

# 274
Не си изтрещяла, споко, аз как си сънувах гарденията. Joy От утре ще има в Лидл, така че можеш да сбъднеш съня си. Аз пък бях забравила, сега се притесних ще запомня ли до утре. За 6 лв. не е за изпускане.

# 275
  • софия
От понеделник е бугенвилията в Лидл.
https://www.lidl.bg/bg/broshura/ot-18-05-do-24-05-broshura/view/flyer/page/36

# 276
Е не,няма да тормозя повече хората да ми купуват. 😃
Имам си цели 4 празни сандъчета от дългите,които трябва с нещо да запълня. 😍

# 277
  • София
И моя опит с теменужки показва същото,че не трябва да е много топло.В стария апартамент първо бяха на южен прозорец и се мъчеха.Цъфтяха,но не както трябва.След като ги преместих на северен  усвоен балкон където беше много светло се скъсваха да цъфтят.
sunflower,щом има паяжинки най-вероятно са акари.А ма джоджена не бих пръскала,освен ако не го държиш за декорация.

# 278
Скрит текст:
Някаква разновидност на haworthia е,може би дори хибридна. Почвата изглежда като да има торф в нея,не е добра идея.
Благодаря! Прегледах, най-вероятно е това.
Почвата - уж готова, за кактуси... Май по-добре сама да си забъркам.

# 279

Горните цветя са от понеделник, тези в долната половина са от утре, пише си го на брошурата.

# 280
  • софия
Пише за този, който чете 🙃

# 281
  • Пловдив
Да, Натуся, аз искам да разбера дали има нещо безвредно за пръскане,  защото обичам да го хапвам Simple Smile.

# 282
  • на острова на мечтите
Buganvillea в градина трябва да се сади.

Иска много място.

# 283
А аз пък четох, че не е студоустойчиво и при нашия климат се гледа в саксия, за да се прибира.

# 284
И аз като Дара знам,че няма да изкара тук навън зимата. В Италия,Гърция си е дворно,но не и тук. Аз моята и в саксия я уморих... 😓

Общи условия

Активация на акаунт