Цветята в нашия дом - тема 79

• 32 137
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • София
За гарденията,ако нямате тор, във вода за поливане се слага няколко капки лимонов сок.

# 451
Аз си купих тор на Лактофол, за 2.89 лв., от Кауфланд. При сегашните цени на лимоните Joy Joy , е значително по-изгодно, а и ще стигне за дълго време. А и с разтвора си поливам не само гарденията и орхидеите, но и камелията, че и тя искала кисела почва. Иначе и за оцет съм слушала.

# 452
Много благодаря за отговорите! За орхидеите ползвам от пръчиците, които продават, защото ме е страх да не ги изгоря, но бях огледала точно този на лактофол в Кауфланд, та ще взема.
Да ви я покажа поне, още и търся хубава саксия и си седи в подаръчната опаковка. Има страшно много пъпки и нямам търпение още да се отворят Simple Smile

# 453

розовичкото е левизия, нали?
какво ти казаха за него?
купих си миналата година и ме убеждаваха, че оцелява навън зимата. Sad
Да Simple Smile Навсякъде пише, че е има специфични изисквания за предпазване към зимен студ  и мисля да я прибера да презимува на топло, макар че вече съм писала, че  далии и гладиоли не вадя - не ми мръзнат.Но мушкатата макар и в затворено помещение уморих .
Делоспермата я поръчах уж шарена да видим ще се случи ли .А мушкатото наистина има цитрусов аромат.

# 454
Здравейте поръчах си цветя и днес пристигнаха. Оклюмали, розата с опадали цветове... Но не това е проблема, а ето това

Можете ли да ми кажете какво е?
Иначе това са цветята

Чудя се дали не се е навряло някое паяче вътре, а аз да се филмирам излишно?

# 455
розовичкото е левизия, нали?
какво ти казаха за него?
купих си миналата година и ме убеждаваха, че оцелява навън зимата. Sad

Аз имам левизия и презимува навън в глинената си саксия, важно е да не се мокри когато е студено. Саксията е под стреха, на завет и не я вали дъжд.
Май се престарах и щях да я уморя от пресушаване, не поливах изобщо, листата се спаружиха даже. Оцеля, сега точно цъфти.

Важно е да е в подходящ субстрат, и да се отцежда добре. Първата левизия я уморих, защото беше в нормална влажна пръст и докато се усетя, корените изгниха.

# 456
Ето я новата ми красавица. Наистина се надявам да ѝ хареса на покрива.
Скрит текст:
Какво е името на тази красота? Изглежда невероятно!

Бугенвилия, едно много разпространено разстение тук където живея. Няма къща, двор или входна врата без него. Стават огромни, цъфтят много и в различни цветове. Фуксия е най-често срещан. Понеже нямам градина попитах как стои въпроса с отглеждането в саксия и ме увериха, че е дори по-лесно защото можеш да контролираш разстежа. Е аз я искам голяма, но май не ме разбраха много добре. Simple Smile  Надявам се да я докарам до размерите на мини дръвче. Обичайно изглеждат така

Инсталирах си приложението за цветя, но ми дава грешка. А имам две нови цъфнали цветенца и ми се искаше да знам повече за тях. Вече ме е срам да питам, но поне ще ви ги покажа.

Последно днес си купих това, но още не съм го преместила от транспортната саксия.

# 457
  • Бургас
Първото му викат циганче или импатеанс, второто обаче не мога да му видя разтворени цветовете, а само по листата ми е трудно да го определя. Някое от момичетата може по-лесно да го познае..
По пъпките на нещо от рода на китайска роза или хибискус ми прилича, ама листата нещо са ми различни Simple Smile

# 458
  • Бургас
Това второто цвете, за първи път го виждам.
Много е интересно.

# 459
Последното ми прилича на еустома. Аз си го купих от Кауфланд преди два дни, но за нашия климат ставали само в саксия и не "живеят" много така. Поне това разбрах от нета.

# 460
Здравейте дами,
На втората снимка е винка, много бонбонести са

# 461
Да, второто е винка.

# 462
Благодаря момичета, циганче и винка - цветовете си приличат, но листата са различни. И наистина са много бонбонести. Ако растат като петуниите ще си взема още. Еустома - мисля че е точно това от всички снимки, които видях, купих импулсивно и от прочетеното разбирам, че е капризно цвете. Много пряко слънце има на покрива, ще ѝ мисля място с дифузна светлина. Ще изчакам няколко дни преди да я преместя. За белите петна по петунията ми казаха , че са бели мушички - каквото и да означава това и ми препоръчаха препарат, с който да пръскам на 10 дни. Засега няма други поразени, но аз за всеки случай я оставих изолирана по далечко. За почти два месеца покрива стана много цветен и красив. И само там вися - гледам ги, радвам им се и постоянно ги снимам. Голяма страст се оказа цветарството. А още колко много видове, които искам има. Точно до нас има един много хубав магазин за цветя - отивам за хляб, а се спирам пред него и не мога да си тръгна. Simple Smile

# 463
Магнито, точно този вид циганче не обича твърде силно слънце, ще му изгорят листата. Ако имаш северна или източна тераса, ще се чувства много добре.

# 464
Някой има ли адениум?
Поръчах си две семеначета преди няколко месеца. Голяма борба и експерименти бяха, но май ще се сбогуваме с едното. Стъблото му потъмня и е меко, не мога явно да му улуча поливането.

Общи условия

Активация на акаунт