Магията на изтока - тема 61

• 18 241
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Kkondae Intern - епизод 9

Шо, епизодът снощи завърши с огромна изненада, хаха. Шах и мат. Това никога не бих го предположила и довечера ще чакам обяснение в 10-ти епизод. Финалът наближава и стана интересно във фирмата.

Скрит текст:
Предполагах, че госпожа Ку играе някаква игра, хмм, подла змия. Ка Йол Чан разбра всичко.

Сериалът е и с най-висок рейтинг от тези, които излъчват в сряда и четвъртък.
Както и да завърши всичко другата седмица, и като тегля чертата - ще съм доволна. Има и много корейска плява, както във всеки техен сериал, но тази връзка, която имат двамата главни герои - Маншиги и Йол Чани, отношенията им (на работа и извън) е това, което ме забавлява най-много и то е водещо в историята.

Oh My Baby - епизод 11

Тук е все така. Нищо интересно, освен че той призна какъв му е проблема и сега двамата ще преминат през това.
В оставащите пет епизода до финал ще чакаме бебето. Ще видим как ще стане.

# 391
Дане,защо ми каза за ушите на Елвис? Снощи си пускам Never Gone и само ушетата му гледам. Blush
Наистина може да изиграе елф Joy
Скрит текст:

# 392
Шо, Ейта.
Гледай го, ако можеш още днес. Това е тв филм, който японците излъчиха януари месец. Преведоха го на английски. Ето ти линк онлайн.
Няма да ти го разкажа този път, но те съветвам - гледай. Този тв филм е събрал всичко онова, заради което аз и ти обичаме/ ценим/ уважаваме японското кино толкова много години.
Една реална семейна история, показана по толкова фин, деликатен и цивилизован начин, както никой друг не умее. Само те - японците.
Финалът ме изненада, а не очаквах Ейта да направи това.
Прекрасна история. За 90 минути екранно време разказаха толкова колкото корейците не могат и за 50 епизода. Винаги, винаги, винаги придават смисъл на всичко и се вглеждат дори в най-малките детайли, които малцина забелязват.

Обичам Ейта. Гениален актьор. Колкото и да съм го хвалила през годините - все му е малко.

# 393
  • MJF
Браво. Спокойно ще седна да гледам Tomorrow's Family (2020) като "следва" и то както най -обичам - наготово Blush
Hug
Eйта си ни е виден хамелеон. Позагуби ми се на екрана нещо напоследък,  така че "браво че се е сетил за мен " и си е пъхнал в "гледам".

Снощи видях 4 серии на Tokyo Nijusan-ku Onna- по 25 минути на епизод. И аз като Бел- на кратки формати към момента. Жанра е странен -едни са като разкази с неочакван край, други са за под стола за мен, психо-крими-мистерии Mr. Green . Очевидно не ми е в "най-гледам" но явно актьорите и кратките епизоди ме държат на линия.
Най -интересни са  ми самите архивни кадри и данни за участъци от Токио. Все пак града се разраства от една страна над и до вода, отделно всички свързано с неиморверно прииждане на население на едно място аспекти- сметосъбиране и пр.

Kkondae Intern
Скрит текст:
Тя таз Ку е най-зловещата според мен там от всички странни птици.

Прегледах вчерашния епизод 9. Завива се разказа. От превюто май виждам и накъде тръгва сюжета. Ще има израствания и поуки за нашия герой. Гледам че пише , че сценария е по конкурс. Туй похвално донякъде на кор-фронта. Но пак имат много камуфлаш.
Скрит текст:
Таз изненада в края на сиреята  някъде 2-3 епизод я мярнах като хипотеза. Та не се изненадах много.
В този епизод се Smiley като се появи, сега не ми се рови за име, актьора дето игра другия съсобственик на тази компания. Този актьор автоматично ме Smile винаги на екрана.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 19:40 от Шошулчо

# 394
Шо, изгледах днешния 10-ти епизод. Все по-интересно става преди финала, а Йол Чани го виждам вече като зет на Маншиги. Голям смях е началото на епизода. Гледай утре. Връщах няколко пъти на сцената, в която Маншиги налага Йол Чан след като разбра, че се навърта около дъщеря му, хаха.

Tuon, за теб. Гледам корейска телевизия и кой да видя с нова реклама.
Така и на мен ми харесва, с тази прическа дори ми е малко по-симпатичен, а по принцип едва го дишам.
Трябва да снима повече комедии. След шпионската пародия с двете деца, не е снимал друго. Или той сега е зает да прави бебета на младата си съпруга.

# 395
Бива,но съм заета с едни тайландци и съм му отпуснала края на Джи.
Иначе е  бебета или развод.
Онези двамта с пералнята на свеки дали се разведоха,а?

# 396
  • MJF
Мда, наш Джи такъв в комедия и да е "гледам" нейсе. Не беше лош в Master's Sun. Опрощавам му манекенстването заради сцени като "орехотрошачката" макар и изиграни като за тв реклама Wink

Tomorrow's Family (2020) симпатичен и здравословен филм. Обичам такива. Всичко споделиха, обмислиха и накрая взеха жизнеутвърждаващо решение. Нямам какво повече кой знае какво да кажа. Така е то за хубавите филми. Те се гледат а не се описват.
Скрит текст:
Таткото бе голяма скица а майката голямо Бижу. Младите ясни, всичко им бе наред.
Доволна напълно.
rossonera, пак Hug . Горе си описала филма абсолютно точно. Естетика/Удоволствие/Цивилизованост.

Тъй, тъй , сценария трябва да оправдае конкурса. За Kkondae Intern. Чак нейсе проверих какво значи таз дума " kkondae " ooooh! . Наш Маншиги бе силен в житейските мъдрости дето предаваше на главния ни герой в 9-и епизод а и нейсе разясни ситуацията от преди години и се извини. По-добре късно от колкото никога. Туй донякъде в негово оправдание. Но не го оправдавам де.

Е те тез с пералнята не я ли делиха разведени? Аз така и не разбрах  кой аджеба взе знаменития корейски леген. Без пералня може но без леген .......айгууууу

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 23:10 от Шошулчо

# 397
Tuon, разведоха се, но дано поне е оставила пералнята на свекървата.
Като се сетя за сцена от корейски сериал с леген и веднага ми изниква Хан Га Ин, която переше ризата на Ким Нам Гил в Bad Guy, хаха. Толкова години минаха, но я помня все едно беше вчера.
Ехх, какви корейски сериали имаше навремето! Переше се масово в леген, нямаше продукция без такава сцена. А сега - автоматични пералня. Излагат се, разглезиха се.

И защо така пренебрегваш твоя любим Джи? Заради някакви тайландци, жалко. Дори аз ще предпочета него пред една тумба тайци. Странни са им муцуните.

Шо, гледай днес 10-ти епизод на Kkondae Intern без превъртане. Ще разбереш защо го казвам. Целият смисъл на сериала бе показан в него. Остават ни два епизода до финал. Дано получим логична развръзка и да не се чудим: "Какво, по дяволите, беше това?!?".
А думата kkondae я обясниха (за теб) още в първите минути на първи епизод, но не си внимавала. Ах, ах, ах...

Знаех, че ще оцениш Tomorrow's Family. Този тв филм е направен точно за нас.
За мен (отново) впечатляващи бяха сцените с церемонията по искането на разрешение за брак. Уважението, което беше демонстрирано и от двете страни - млади и възрастни.
Прекрасни традиции имат японците, които спазват и до ден днешен. Това ги е съхранило, това ги държи и крепи и като нацията, която са. Ред, дисциплина, уважение, възпитание.

# 398
Сега се притесних котките при кой останаха Joy

Остави го ти Джи.Как да го обичам. Scream Виж как разби кухнята на жената Scream Сега ще вика фирма,за да оправи стената,ще излезне проблем с тръбите,после незнам си какво до стигането на плочките.Не си струва. Горката получи една студена вода.Той не е човек.

Нищо им няма на тайландците.Дори езика им звучи като песен Laughing

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 09:15 от Tuon

# 399
По тази реклама с Джи може да се напише цял един корейски сериал.
Джи е таен агент. Най-добрият в професията си, винаги готов да помогне на всеки в беда, дори да разбие стена с голи ръце, а да няма и една прашинка след това по перфектният му костюм.
По време на поредната му мисия съдбата го среща с майка и дете. Майката е самотна, беззащитна, ранима и отглежда сама своята дъщеричка. Джи се влюбва в нея от пръв поглед, но му е трудно да й признае какво точно работи. Дали тя ще приеме да е съпруга на таен агент и да живее в страх да не би с него да се случи най-лошото по време на някоя от мисиите му? Дали ще иска да сподели живота си с него? Тайната го разкъсва и в продължение на няколко епизода той е принуден да крие всичко това от своята любима.
Да, но пък детето се привързва към него, той също, а и е влюбен безпаметно в майката. Решава да й признае всичко и да й предложи брак. Тя е шокирана, но го обича и иска да бъдат семейство въпреки професията му. Сватба, целувка, мляс-мляс.
Край.

Апропо, преди Джи да стане рекламно лице на продуктите на тази компания (уреди за пречистване на вода, филтри, домакински уреди и др.), която е семейно ориентирана (разбираемо), бяха наели Сонг Джунг Ки.
Логично, след скандалния развод, Катерицата изчезна много бързо като рекламно лице и се появи Джи, прясно женен.
Дано и бракът на Джи издържи, хаха, ако ме разбираш.

# 400
  • MJF
Kkondae Intern
Даже не съм обърнала внимание че са 12 серии. Още едно нещо за похвала.
Върнах се на началото на първи епизод и се сетих аз докато гледах сцената във влака/метрото, където Маншики накара младежа да стане от мястото си , пък той припадна.... Тогава се сетих за един късометражен филм за един автобус дето Tuon ми подаде и гледахме заедно. Там имаше "разработена" добре точно тази тема/ситуация. И съм се разсеяла от тоз целия увод за kkondae тогава . Мда.

10 изгледан.
Скрит текст:
Голям кеф какъв душ получи мис Ку. Макар че имаше чадър. Mr. Green. Добро попадение от младока беше това.
Големи къртици, големи контри в тази фирма. Чак да се чуди човек как въобще още съществува. Бол хора занимаващи се с деструкция. ooooh!
Сцинариста добре е написал героите, типажите и се вижда че ги е развил. Но явно от там нататък.......
Значи остават двата финални епизода. Таз компания ще я бъде или няма да я бъде. Или нашия герой с екипа си ще сформира нещо друго.
Тоз шах-мат от г-жа Ку към нашия герой някак изкуствено ми дойде. Туй с корупционния казус.

Tuon така си приказва. Няма да се отказваме от ръцете на Джи Wink

Айде, белким тоз път ѝ провърви на компанията с рекламното лице.
ooooh! работещите в тази сфера да ме извинят Bowtie но ако разчитаха на мен, не само щеше да са фалирали ами нямаше и въобще да са почвали. Аз и рекламите сме от различни планети.

# 401
Рос, Джи има личен мистър Пропър за костюми.
Забрави свеки.Как тя ще има снаха,която има дете,а?А?

Шош,сещам се за кой филм говориш.Беше корейски.

Хората какви реклами имат,а аз какво гледам Cry
Ние поне си ги имаме в много цветове и се хвалим Joy
А тази беше след Короната за почистващ гел.

Катерицата поне не чупи нищо.

# 402
  • MJF
Tuon, мда, онзи за автобуса с рисунките на кит и рибки. Готиния. Дали не се казваше и просто "Bus" Thinking
В сериала дето гледаме с rossonera героя Маншики е бойна единица от "железния тип" а железницата пълна с пътници пък празни седящи места няма та с метода на назиданието доведе младежа да стане за да седне възрастен човек. Обаче на младежа взе че му прилоша като стана -  анемичен, че и с линейка го изнесоха.
Иначе героя ни не е лош човек, а такъв притиснат от обстоятелствата на своето място и време.

# 403
Backstreet Rookie - епизод 1

Днес започна в Корея, на мястото на Минчовия сериал по SBS и току-що изгледах първи епизод.

Чи Чанг Ук - моя много специална екранна любов и си казах, че ще погледна началото, макар да усещах/ знаех/ предчувствах, че това ще е поредната корейска глупост сътворена от режисьора на The Fiery Priest, по поредния уеб комикс.
На корейците трябва да им забранят със закон да филмират уеб комиксите си!

Дам, идваше ми да крещя, че Чи Чанг Ук се е напъхал във второ поредно абсурдно заглавие, след като излезе от казарма миналата пролет.
Подзаглавието на този сериал трябва да е "Лолитка съблазнява оппа". Разликата им е 12 години.
Пълен корейски цирк, а има и летящи герои. Уеб комикс. За тийнейджърки.
Преиграване, абсурдни и нелепи ситуации, досадни родителски тела, една тумба кифли, които крещят като луди. Все корейщинки.

В първите няколко минути започна добре със сцената, в която Чи Чанг Ук спаси едно малко коте. Разтопих се... Малко беззащитно коте и Чи Чанг Ук, който го спаси, но в следващият момент започна "шоуто". Свалиха ме много бързо на земята.

Шо, госпожа Ку е напъхана и тук, само че в ролята на майка на главния герой. Луда е. Няма какво да ти обяснявам повече, разбираш.
Виж и с какво червило се беше барнала, а и според думите й спокойно може да мине за сестра на сина си. Щъ умръ... Не е истина какво си причиних заради Чи Чанг Ук.

Скрит текст:

Дотук бях. Сериалът отива директно в кофата.
Съжалявам, Чи Чанг Ук-ши, но кариерата ти не върви добре след казарма.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 19:49 от rossonera

# 404
Гост, En of Love 3 ще е само 3 епизода,което означава,че днес ще е последния.Не са обявили защо.Сниман е след Ковид 19,може да са имали проблеми със снимките,но в началото си беше обявен с 4 еп.
Вероятно пълната версия ще бъде за Love Mechanics.Той е най-гледан от трите части.
Още не съм гледала Мy engineer,който му е бил конкурент при излъчването, но  LM има повече гледания.
В периода на излъчването хаштагът им е бил най-популярен в Тайланд и на 6 място в света.
Дори и те не са очаквали такъв успех.
Такова е клише,ама .... На мен ми хареса Blush
Да го правят и да не сменят артистите,че много народ ще се изпонатръшка.

Общи условия

Активация на акаунт