Банята - 36 тема

• 58 714
  • 796
  •   1
Отговори
# 465
При нас също е плочка,захваната с магнити.

# 466
Скрит текст:

Какви са плочките от снимките?

# 467
Скрит текст:

Какви са плочките от снимките?

http://ceramicbg.com/plochki-za-bania-aruba

# 468
Момичета, някой ползва ли ъглова мивка в основната баня. Интересува ме дали е удобно. Имаме вариант да оползотворим малко пространство в един от ъглите на банята с поставяне на мивка, която ако е ъглова би могла да е по-голяма като размер и пространството пред нея малко ще се увеличи.

# 469
  • София
Здравейте, някой има ли отзиви от душ параваните на кераглас? Специално врата хармоника съм си харесала!

# 470
  • София
Ако не търсите точно моноблок, мога да предложа за вземете хубава структура за вграждане и евтина чиния. Общо ни излезнаха 409 лв. Не живеем още в апартамента, но тоалетната я ползваме и си е съвсем нормална. Даже купихме някакъв редуктор за структурата, защото римлес чиниите пръскали, но видяхме, че не пръска и го върнахме https://baniastil.com/%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%82%D1%83 … imless-15419.html Даже сега е още по-евтина. Ако нещо и стане с времето самата чиния лесно се сменя.

Много готин patchwork! Може ли име на модела?

# 471
Мисля, че беше ето този https://baniastil.com/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE … ldocer-14587.html Със сигурност беше от баня стил за около 30 лв.

# 472
Здравейте, имам нужда от съвет.
Започнахме ремонт на закупено от нас жилище, но в движение се промениха нещата и зациклихме...
Банята е 1,44м. на 1.60м
Влиза се от към късата страна като в ляво има 72 см стена, а самата врата е 72 см също.
Скрит текст:

Закупените материали са плочки,     
Скрит текст:
  -( плочките са тези без златните лайсни)
 мивка ( 50см. на 43см.), шкаф-колона( 40см широк, 14 см. дълбок и 90см. висок) и моноблок ( не е за вграждане ) и щем не щем трябва да се напасват Sad .
Идеята ни е в далечният десен ъгъл, ако успеем да отпушим тръбата за мръсният канал  в дясно там да е моноблока и до него да е разположена мивката над нея да и има огледало, а до мивката да е колоната ( от страната на стената).
Ако не успеем в дясно в ляво също има мръсен канал и подредбата да е същата само, че огледална.
В ляво моноблок до него мивката, над нея огледало и до тях шкафа колона.
Душът ще е в ляво от вратата, на дългата стена.
Бойлерът ще е над моноблока.

След дългото обяснение ... питането ми е за идеи за това как да съчетаем плочките...?

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 09:23 от Кris_80

# 473
  • Велико Търново
Здравейте,
Какви са вариантите за монтаж на структура за вграждане освен гипсокартон?

# 474
Kris 80, аз прочетох че вече сте купили плочките? На база на какво ги купихте като квадратури, щом не знаете как да ги разположите? С колко разполагате?

# 475
Kris 80, аз прочетох че вече сте купили плочките? На база на какво ги купихте като квадратури, щом не знаете как да ги разположите? С колко разполагате?
Имаме в повече.
Понеже не са купени от България и сме взели повечко. 14 квадратна са само едноцветните. Пода е отделно и розите също.
Първоначално искахме да бъдат наредени както са в мостренната зала. Сега се притесняваме дали ще стоят добре в предвид, че е по-малка банята?
Реално ще хваща две цели плочки и малко от третата.
Всичко без душът ще е на късата стена и дългата от ляво и дясно ще са свободни. Душът ще е на  дългата в ляво по към вратата.

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 09:34 от Кris_80

# 476
При това положение бих се замислила, дали мога да подредя плочките по друг начин от показаната снимка. Първо- не ми харесва, че една част от тях (шарените) ще се скрие от шкафа и огледалото над мивката. Отделно два реда шарени плочки идват в повече на това малко пространство. Опитай се да си визуализираш как би се получило, ако "отделиш" душ пространството от другата част с тези плочки. Или ги наредете всичките на една от късите страни, а другите да са с едноцветните.

# 477
Mmariat, мислехме го за късата страна, но там ще е цялата натурия ( моноблок, мивка, огледало, шкафа) и пак ще се закриват.
За душ зоната ми харесва. Но как да бъде?
Цялата къса стена 70см от ляво на вратата и там където е поставен душът. Той ще е близко до късата стена  поставен на дългата т.е по-близо до вратата. Да се получи ъгъл? Или само там където е душът без да има рози на късата стена?
Пропуснала съм  да уточня, ще го коригирам в първият пост, че над моноблока ще е бойлерът.

# 478
Ами аз бих отишла за консултация и проект в някой магазин. Бих си платила да ми направят проект, като за целта трябва да знаете размерите на помещението и размерът на различнити видове плочки. По принцип на малка баня визуално е по-добре шарки да се редят по вертикала, т.е. около мивката, зад тоалетната чиния и зад душа. Не знам защо сте решили в такава малка баня да сложите колона?! Аз не бих претрупвала така и без това малкото пространство.
Нещо от сорта

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 09:57 от fatalina

# 479
Извинявам се за невежеството си, но на кое се казва колона? Може би на двата реда плочки  рози в шоурума?

А се спряхме на тази комбинация понеже единствено пасваше на изискванията ни.
Акцента да не контрастира на основните плочки.
Акцента да не е пачуърк, да не са в студената гама, да не са дървесен цвят.
Подът да не е и бял, едноцветен или тъмен. (Водата ни е много варовита)

Направи ни впечатление, че на пазара има предимно големи плочки 30х60 и нагоре ( ние искахме една идея по-малки, но уви...). В предвид, че 90% от баните и тоалетните в България са кибритени кутийки ....все пак това е наложено на пазара като големина на плочките... Sad .

П.С Знаем размера на помещението и размера на плочките.
По вертикала  наредените плочки ( акцента ) създава височина. Ние целим дължина.

Общи условия

Активация на акаунт