За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 850
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 5 605
Скрит текст:
Свинско месо на хапки как да приготвя по най-бързия и лесен начин? Запържено, сварено, във фурна и дали да е със сос или гарнитура? Да е ядене от типа "готви се само". Имам бира и приемам и рецепти за свинско с бира. Hug

Свинско с моркови в гърне

Задушено свинско с тиквички и подправки

Свинско месо с елда и гъби

Скрит текст:
Свинско месо на хапки как да приготвя по най-бързия и лесен начин? Запържено, сварено, във фурна и дали да е със сос или гарнитура? Да е ядене от типа "готви се само". Имам бира и приемам и рецепти за свинско с бира. Hug
От каква част са тия хапки?  Ако са мускулни - във фурната - бавно, за часове... с бира, картофи...
Иначе на дребни кубчета може и за кратко на тиган. Със зеле е много вкусно според нас.  Или със зеленчуци по ваш избор...

Скрит текст:
Свинско месо на хапки как да приготвя по най-бързия и лесен начин? Запържено, сварено, във фурна и дали да е със сос или гарнитура? Да е ядене от типа "готви се само". Имам бира и приемам и рецепти за свинско с бира. Hug
Преди дни приготвих - Лятна кавърма, за първи път я приготвям по идея отhttps://-spam308-/lyatna-kavrma/   Няма по вкусно и пикантно от тази лятна кавърма. Ще ти я пусна, ако искаш я погледни, ще си оближеш пръстите.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/07/blog-post_45.html
Скрит текст:

Благодаря ви за вкусните идеи Flowers Hibiscus
Свинското е едно парче, останало във фризера и не знам точно от коя част е. Има мазнинка, която ще изрежа, че остава миризмата на тежко, когато месото не е прясно. В повечето рецепти месото се запържва и готви с другите продукти набързо, а за свинското знам, че трябва поне 2 часа да се готви. Няма ли да остане леко сурово за краткото време за запържване?

# 616
  • София
  • Мнения: 13 875
С какво да мариновам тиквичките при печене на барбекю, за да не са сухи?

# 617
  • Мнения: 373
Аз ги нарязвам на кръгчета,осолявам да си пуснат водата. После ги поливам с олио и разбърквам добре в купа. Винаги, когато пека меса на скарата, после слагам тиквички или патладжан.Ставта сочни и много хубави за гарнитура или с чесън, копър, кисело мляко.

# 618
  • София
  • Мнения: 12 645
beauty_magnolia, първите няколко минути месото се запържва на силен огън от всички страни, за да се запечата и след това продължава готвенето. Всяко ястие си има специфика на приготвяне. Просто следвай рецептата.

# 619
  • here and now
  • Мнения: 5 435
С какво да мариновам тиквичките при печене на барбекю, за да не са сухи?
Соев сос или балсамико и олио слагам аз.

# 620
  • София
  • Мнения: 12 645
С какво да мариновам тиквичките при печене на барбекю, за да не са сухи?

Балсамов оцет, сос Уорчестър и зехтин.

# 621
  • София
  • Мнения: 12 213
Свинско месо на хапки как да приготвя по най-бързия и лесен начин? Запържено, сварено, във фурна и дали да е със сос или гарнитура? Да е ядене от типа "готви се само". Имам бира и приемам и рецепти за свинско с бира. Hug
...............
Благодаря ви за вкусните идеи Flowers Hibiscus
Свинското е едно парче, останало във фризера и не знам точно от коя част е. Има мазнинка, която ще изрежа, че остава миризмата на тежко, когато месото не е прясно. В повечето рецепти месото се запържва и готви с другите продукти набързо, а за свинското знам, че трябва поне 2 часа да се готви. Няма ли да остане леко сурово за краткото време за запържване?
[/quote]
Ще ти кажа как аз процедирам, първо,  още докато е полузамразено го почиствам от всякакви жилки, тлъстини, а когато е полузамразено е много удобно, не се хлъзга и лесно се отстраняват. Нарязвам го на хапки 4/4/4 малки хапки и се готви бавно,  първо го запържваш до златисто, това означава да изври всичката вода,  която ще пусне месото, и да остане напълно на мазнина,  а след това се готви на бавен котлон. Така няма да ти хрупат хапките месо. Пробвах, стана прекрасно и затова си разрешавам да споделя рецептата.

# 622
  • Мнения: 5 605
Благодаря ви, marchеva14 и Vanja77 за съветите Flowers Hibiscus. Ще спазя стриктно насоките ви, време е да променя начина си на готвене, защото по всички кулинарни предавания месото първо го запържват/запечатват. Hug

# 623
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 121
Тлябва да направя мас от мазнина от заек. Как се прави това чудо? Някой знае ли технолагията на извличане на мас?

# 624
  • Мнения: 10 688
Не знам дали от заек се процедира както при свинско. Иначе от свинско е много лесно. Обрязват се сланинките от месото или ако имаш парчета сланина я нарязваш на кубчета. В тенджера се слага вода към половин литър на 1,5-2кг сланина и се държи на умерен котлон. И на половин час поразбъркваш и така докато се разтопят максимално парчетата сланина. Огъня не трябва да е силен за да не запържиш мазнината. Трябва ти само да се топи. Като се поразтопят парчетат, отделяш мазнината в буркан, като ако има нужда можеш да прецедиш. Ако имаш още парченца сланина останали, пак слагаш на котлона докато се стопят. Можеш да долееш малко вода. И това е. МНого е лесно и после домашната мас не мирише на вгранено или гадно. Аз бях топила, стоя ми над 2 години в хладилника, грам гадна миризма нямаше. Чела съм че ако имаш slow cooker, там най-добре се топи мас, но аз лично нямам опит с това.

# 625
  • Мнения: 9 444
тя е малко като количество,  не си струва слоукукър да ползваш.  Предполагам за лек ще я правиш, дано си намерила повече мазнина. Както Вики е писала, нарязваш на парченца, слагаш я с 200-300 мл вода и вариш, докато водата се изпари почти напълно. Охлаждаш /в камерата/ изсипваш малкото вода и наливаш 150-200мл прясно мляко. Пак я вариш с него, около 15 мин да се превари в млякото и пак слагаш да замръзне, за да отделиш.

Фортуна, краставиците за таратор наистина стават само след размразяването, директно замръзнали в млякото, не го разреждай много, защото и те ще пуснат вода. Но  и аромата си така пускат. Режа ги на кубчета и за по 1 тенджера таратор в пликче. Е, вярно, малко по-меки са, не като пресни, но друг начин за оползотворяването им няма. Всъщност има - можеш да ги пържиш като тиквички. Никой не разбира разликата.

# 626
  • София
  • Мнения: 4 589
Здравейте, искам да си направя домашен сладолед, моля за рецепти - здравословни, нездравословни, всякакви. Има ли някакви пинизи, за да стане хубав?
В допълнение, пропорции за лимонада ако можете да кажете, също се съм благодарна. Много харесвам тази от "млекарница Добрев", ама не мога да си я направя същата.

# 627
  • София
  • Мнения: 12 213
Здравейте, искам да си направя домашен сладолед, моля за рецепти - здравословни, нездравословни, всякакви. Има ли някакви пинизи, за да стане хубав?
В допълнение, пропорции за лимонада ако можете да кажете, също се съм благодарна. Много харесвам тази от "млекарница Добрев", ама не мога да си я направя същата.
Тук има 5 вида лимонади, фен съм на лимонадата с лимон и мента, на "Добрев" не съм я пробвала и не зная -
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%BB%D0%B8% … D0%B0%D0%B4%D0%B8
Сладолед - тук има 8 вида сладолед, този който е първи го правих преди седмица, разкошен стана.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%81%D0%BB% … D0%BB%D0%B5%D0%B4

# 628
  • София
  • Мнения: 4 589
Благодаря, ще ги погледна. 😊

# 629
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 121
Сладолед - тук има 8 вида сладолед, този който е първи го правих преди седмица, разкошен стана.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%81%D0%BB% … D0%BB%D0%B5%D0%B4
Първият Нуга с орехов крокан ли е?

Общи условия

Активация на акаунт