Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 61

• 24 658
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Ник, като за начало фт3 и фт4 са много ниски, почти ги няма. От това са ти и симптомите. Тсх е леко повишено. Затова една малка доза еутирокс от 12,5 мкгр може и да ти е достатъчна. Въпреки че тат и мат са под реф стойности, ги има, т е започнал е автоимунен процес. Вит б12 е нисък, тр да пиеш. Феритинът също е мн нисък, тр да е около 100. Желязо - ниско, може да имаш косопад вече освен сърцебиене и умора. Инсулинова резистентност нямаш - ура🙂 За хомоцистенът нищо не мога да кажа. Можеш да пробваш да повлияеш процеса и с хранене, но предвид симптомите, не знам дали няма да е загуба на време и влошаване само. Фт3 и фт4 можеш да ги покачиш само с нужното количество хормон.
Имам страшен косопад...какво да попия? Иначе ТСХ ми е висок, а на 50 мг тироксин съм, ще увелича дозата. И какво да попия още? Вие сте тук просто професори. Благодаря, че има тази тема и сте много знаещи и доброжелателни...

# 436
Skiorche, може да се каже никакви.
Изключенията са лук към друсан кебап и пържени пилешки дробчета, някоя и друга кисела краставичка от време на време и веднъж или два пъти съм хапвала няколко хапки задушен зелен боб за година и половина.

# 437
Според вас, какво означава ЩЗ с хетерогенна ехографска структура с лезии, наличие на хипоехогенна зона (възел) 3-5 мм...? Тази хетерогенна структура ли представлява възелът? Или "лезии"= възел? Thinking Или пък възелът е нещо отделно от лезиите и хетерогенната структура? Антителата ми са ниски (не помня точно, но много под референтните- може би около 10 пъти по-малко), в амбулаторния лист диагноза Хашимото не фигурира, нито ендокринологът е споменал Хашимото. Но се зачудих тези лезии и т. н. дали пък не означават жлеза която е започнала да се разрушава... Confused

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 04:49 от dolce miele

# 438
Скиорче, благодаря за съветите! Аз също не смятам, че е от глутена, а от салатите.
Първо ще направя малко кръвни и изследвания за паразити, ако всичко е ок и не се повлиявам от терапията на гастрото, ще правя и колоноскопия, макар че само от мисълта ви става зле 🙊😁

# 439
Емма, тсх тр да го докараш до 2, към 1,5. Преди да пиеш нещо за косопад, тр да изследваш желязо, феритин, жск, хемоглобин, б12. Ако желязото и феритинът са ниски, ще си вземеш да попиеш желязо за известно време. Тр да знаеш, че той се пие 8 часа след хормон и поне 4 часа след Д и Б12. Можеш да опиташ да го наваксаш и с повече ядене на червени меса (телешко), цвекло, коприва. Но първо изследвай, защото е опасно да се пие желязо просто така. Липсата на Б12 също може да е причина за анемия. Затова съм писала да го изследваш и него. Лятото е най-удачно за попълване на дефицити, най-малкото защото щж работи по-добре заради високите температури.

# 440
За ниския феритин на дъщеря ми нищо не й дават. Два пъти почва добавки с желязо, от квартална аптека, веднага започва да й става лошо и ме е страх. Никога не е имала реакция към добавки и лекарства по принцип.

# 441
Хепи, в какво се състои лошото?
За ниския феритин на дъщеря ми нищо не й дават. Два пъти почва добавки с желязо, от квартална аптека, веднага започва да й става лошо и ме е страх. Никога не е имала реакция към добавки и лекарства по принцип.

# 442
Прималява й, припада даже.

# 443
Nik`s казали са ти момичета почти всичко относно изследванията, хипофункция, супер инсулин и кр.захар...Хомоцистеина обаче е висок, той потвърждава дефицита на В12, трябва да се качи още нивото. Но трябва да се внимава, че сваля желязото.

Относно феритина при сина ми също е много нисък 17 (от 14-150), желязото му е в граница но по към долната, та ще давам. Но и В12 му е малко нисък та и там ще трябва малко. Иначе за феритин знам, че ако желязото е добре, това значи че има някакъв друг проблем с железния панел. Понякога ако цинк и мед не са добре, тогава не може да се натрупа феритина.

♥ HAPPY ♥ пробвали ли сте това по-натуралното сиропче  Билкова кръв.

А за салатите - аз ям ли зеленолистни салати и ме боли корем. Като дете бях с гастрит, излекуваха ме и принципно нямам проблем със стомах. Но наистина от зелени салати винаги получавам газове, колики и т.н. при условие, че ям такива от наша градина, не от магазина.

# 444
Да, желязото е добре, хемоглобина, всичко, само феритина е нисък. Лекарите казват, че не е проблем. Пробвала съм герисан. Ще пробвам билкова кръв, малко ме беше притеснил състава, не помня какво не ми хареса като за нас.

# 445
Съдържа екстракт от пшеничен зародиш, може би това...аз заради това не го давам на сина ми, но доста познати са доволни от него.

# 446
Тази диета със зелени салати и месо на Изабела Уенц ли е, че се обърках вече?
Аз понасям доста добре зеленчуци, но ако ям по два пъти на ден зелени салати дълго време ( още повече сега не им е сезонът и са вносни сигурно, и бъкани с химикали) със сигурност ще си разбъркам стомаха.

Много благодаря за инфото за Синево!

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 15:23 от Дъждец

# 447
Моят корем никога не е бил на Ти със салатите, още повече със зеленолистни, тогава се включва и жлъчката и става страшно. Ям ги в малки или умерени количества, не повече от един път на ден. Периодично ме раздразват и такива, с които обикновено нямам проблеми, предполагам отгледани с много химия.

# 448
За протокола на пиещите т3. Има голямо влияние върху месечния цикъл. Досега пиех по 6,25 мкгр дневно със 62,5/75 еутирокс. Според изследванията ми беше малко. Вдигнах т3 на 8 мкгр и свалих т4 на 50 дневно. Не съм правила още изследване за нивата, но откакто пия т3 (1 година) цикълът идва точно на 28-и ден, т е 2 дни по-рано от стандартното ми. Сега, само 2 седмици след вдигане на т3, избърза с 4 дни, т е на 26-и ден. Ако по изследване ми идва много, ще сваля пак дозата. Физически се чувствам идеално. При вдигане на т4 такива промени никога не съм имала.

# 449
Емма, тсх тр да го докараш до 2, към 1,5. Преди да пиеш нещо за косопад, тр да изследваш желязо, феритин, жск, хемоглобин, б12. Ако желязото и феритинът са ниски, ще си вземеш да попиеш желязо за известно време. Тр да знаеш, че той се пие 8 часа след хормон и поне 4 часа след Д и Б12. Можеш да опиташ да го наваксаш и с повече ядене на червени меса (телешко), цвекло, коприва. Но първо изследвай, защото е опасно да се пие желязо просто така. Липсата на Б12 също може да е причина за анемия. Затова съм писала да го изследваш и него. Лятото е най-удачно за попълване на дефицити, най-малкото защото щж работи по-добре заради високите температури.
bongobongo, благодаря ти много за съвет. В Русия щом имаш косопад, правят ти инжекции на В12...Това практикуват отдавна, не знам защо......Но ще се изследвам. Само искам да попитам, кръв за изследване на ТСХ се дава без да пиеш еутирокс? Нали? Аз дадох кръв за изследване на гладно, без кафе и без да пия еутерокс. А косата хем пада, хем сърби скалпа...а няма никакво видимо кожно заболяване..А сега увеличих дозата на уетерокс на 62 от 50 и много се потя. А хемоглобин при мен е в норма. Може ли при норма на хемоглобин, да не е в нормалните стойности ЖСК, желязо, феритин? Благодаря за отзивчивост.

Общи условия

Активация на акаунт