Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 61

• 24 637
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
На мен 2 ендота ми казаха- хашимото, на фона на антитела - 5,10 и тн, на ехо казаха, че съм ок.
Другите 2 казаха - идиопатичен хипотиреодизъм.
Тсх до 10 не е задължително за лечение, следи се на три месеца. Мен с тсх 7 така ме излекуваха, че вече три месеца се възстановявам от медикаментозната ми тиреотоксикоза .

# 466
  • София
Praskovka, а преди да те “подредят” така с предозирането, какви ти бяха стойностите на FT3 и FT4? Близо ли бяха до горните граници, че толкова бързо се е получило това предозиране?
В табличката на Изабела, която постнах преди няколко страници препоръчителните антитела бяха < 2, което ми се струва невъзможно направо. Аз ще съм супер щастлива, ако успея да ги върна под горната им граница.
Mibobo, по твой съвет купих и опитах сирене и кашкавал от кокос (гръцки са). Сиренето прилича на вкус на нещо като Филаделфия или Arla и е доста добро, кашкавалът е по-неприятен, но като няма друг се яде:). Ще опитам и другите им продукти от любопитство. Аз от няколко дни съм много зле с червата и със стомашни болки, при положение, че новото са само тези кокосови сирена и едно “мляко” от елда и ориз, както и кафе от цикория. Дано да е временно, че това “лекуване на пропускливите черва” вече ми излиза през носа:(.(
Започнах да си задавам някои въпроси, които полякинята Изабела Уенц не си задава. От много източници съм чела, че е най-здравословно е да се консумират плодове и зеленчуци, които традиционно се отглеждат на нашите географски ширини. Тук и наоколо кокос няма, нито авокадо, чиа, тапиока, маниока,  мака, киноа и т.н. Ние генетично не сме предразположени да консумираме такава храна. Полезна ли е изобщо тя за нас? Сигурна съм, че има билки в България, които биха заместили маката, например, но никой не тръби за тях, така като за “модерните” илачи;)

Последна редакция: пн, 22 юни 2020, 23:48 от Skiorche

# 467
Скиорче, в онази табличка нямаше ли други мерни единици за антителата и хормоните? Нещо такова съм запомнила... Thinking
Иначе моите си излизат май под 2- 0,37 и 0,73 Thinking

# 468
Skiorche и аз не харесвам кашкавала, но сина ми свикна, правя му тост или пица с него. Вземам му вече няколко пъти крема сирене в кутийка което е и то е хубаво.

praskovka30 това за ТСХ до 10 без лечение се смята за субклиничен хипотиреоидизъм, когато Т4 и Т3 са добре уж...

# 469
  • София
Скиорче, в онази табличка нямаше ли други мерни единици за антителата и хормоните? Нещо такова съм запомнила... Thinking
Иначе моите си излизат май под 2- 0,37 и 0,73 Thinking
И ТАТ и МАТ са с горна граница <35, мерните единици са същите като тукашните. Само при нас ТАТ е до 115.
В лаборатория Рамус антителата са с други реф. граници (до 5). Твоите къде са правени? По антитела си мноого далече от Хашимотото;)

# 470
Praskovka, а преди да те “подредят” така с предозирането, какви ти бяха стойностите на FT3 и FT4? Близо ли бяха до горните граници, че толкова бързо се е получило това предозиране?
В табличката на Изабела, която постнах преди няколко страници препоръчителните антитела бяха < 2, което ми се струва невъзможно направо. Аз ще съм супер щастлива, ако успея да ги върна под горната им граница.
Mibobo, по твой съвет купих и опитах сирене и кашкавал от кокос (гръцки са). Сиренето прилича на вкус на нещо като Филаделфия или Arla и е доста добро, кашкавалът е по-неприятен, но като няма друг се яде:). Ще опитам и другите им продукти от любопитство. Аз от няколко дни съм много зле с червата и със стомашни болки, при положение, че новото са само тези кокосови сирена и едно “мляко” от елда и ориз, както и кафе от цикория. Дано да е временно, че това “лекуване на пропускливите черва” вече ми излиза през носа:(.(
Започнах да си задавам някои въпроси, които полякинята Изабела Уенц не си задава. От много източници съм чела, че е най-здравословно е да се консумират плодове и зеленчуци, които традиционно се отглеждат на нашите географски ширини. Тук и наоколо кокос няма, нито авокадо, чиа, тапиока, маниока,  мака, киноа и т.н. Ние генетично не сме предразположени да консумираме такава храна. Полезна ли е изобщо тя за нас? Сигурна съм, че има билки в България, които биха заместили маката, например, но никой не тръби за тях, така като за “модерните” илачи;)
Голямата грешка.. моя ендо беше от тези, които гледат само тсх Simple Smile Тъжно ми е , че още се възстановявам.. фт3 ми е над горна, а имам още симптоми... Sad казаха ми след три месеца пак контрола .

# 471
  • София
Добро утро! Влизам, без да съм чела последните страници. Коментирали ли сте някъде проблема с неналичието на еутирокс в аптеките? 25 мкг няма, вече и 50 се изчерпа.

# 472
  • София

Мда, и аз съм си задавала този въпрос и донякъде и това ме отказа да пробвам протокола. Моята хомеопатичка ме съветва да не изпадам в крайности с храненето, да избягвам определени храни, но не и да ги премахвам напълно.

Аз пък искам да питам, как си приготвяте храната? Всеки божи ден ли си готвите и носите, на работа примерно? А на почивки и пътувания?

# 473
Добро утро! Влизам, без да съм чела последните страници. Коментирали ли сте някъде проблема с неналичието на еутирокс в аптеките? 25 мкг няма, вече и 50 се изчерпа.

Проблема е от доста време, не от сега...постоянно изчезват дадени мг, на различните места е различно, в  някои аптеки има едни, в други други. И да коментирали сме го, но това нищо не помага Simple Smile . Или купуваш по-големи мг каквито има и делиш таблетката, или преминаваш на Л-тироксин.
В една аптека ми казаха, че имало някакъв камион с доставка, който е задържан някъде ама не разбрах къде и защо...

# 474
  • София
Ясно, благодаря. Аз се зачудих дали пандемията се отразява на доставките и  дали има смисъл да обикалям аптеките. Намерих 50 мкг, деля на две, но за по-натам няма как да деля таблетка от 100 мгк на 4 и или ще обикалям, или ще сменям.

# 475
Ами то донякъде си е от пандемията, някои хора се презапасиха, и наистина явно има забавяне и в доставките. Но наистина пообиколи на различните места има различни мг, аз на едно място бях намерила 25мг, след това като ми се наложи пак да пазарувам имаше само 100 и 125мг.

# 476
Мнение за д-р Тодор Русев, ендокринолог в "Света Марина" Плевен?

# 477
  • На брега на реката
Аз в събота си купих 75 мкг. Преди това в няколко аптеки, ми казаха, че има само над 100. В тази от която купих, предния ден ми каза, че успяла да си уреди няколко кутии 75 и аз на другия ден си купих 2 бр.  Пия по 37,5 и два пъти седмично по 50, та ще имам за доста време. 
НО, и аз като други споделили, имах проблем с TSH, миналата година, след обновяването на табл. от 25 мкг.  Ще видим, тази седмица на контролата, как ще е.

# 478
Аз кокос не понасям в големи количества. Един път правих някакви палачинки с кокосово брашно и тапиока и после имах много болки в корема.
Вярно, че ядох доста, но от обикновени безглутенови или глутенови палачинки не ми става нищо колкото и да изям.
Наскоро пък правих страхотни баунтита с кокосово мляко за децата. Но от лакомия аз изядох половината за два дена. Съответно пак ме боля коремът.
Ако си дозирам точно колкото кокос понасям, просто се получава леко увеличаване на перисталтиката, което е ок.
Имам и непоносимост към мака. Пак така си я открих. След натрупване там направо започва едно ужасно драйфане. Вече не поглеждам нищо с мака.

# 479
  • Бургас
На някоя от вас да се е случвало да и излизат червени петна по тялото? От около два месеца периодично ми излизат такива, които по картинки в нета приличат на уртикария. На няколко пъти ми изтръпва и се надува устата. В нета пише, че това е амтоимунно и свързано с болестите на щитовидната жлеза. Обикновено минаваше в рамките на 2 дни, но последните 10 вече е непрекъснато. Да търся алерголог в Бургас е мисията невъзможна.
Ако имате идея за добър алерголог в Пловдив моля да споделите, че другия месец имам пътуване до там и да съчетая нещата.

Общи условия

Активация на акаунт