Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 8- ма тема

• 43 563
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Ето снимки от сградата срещу клиниката на Марешки:

Скрит текст:

Без да съм влизал вътре аматъорската ми прогноза е акт 15 до 2 месеца макс.

# 301
  • Варна
До 2 месеца мисля, че няма да стане. Два входа са измазани и отвътре, другите 2 са на средата все още, след това и там ще има мазилка, лепене на гранитогрес в общите части, асансьори, врати...
Но пък и не виждам 7-8 месеца работа /в най-добрия случай/, както каза човека, който е работил по строителни обекти.
За 4 месеца и си стискаме ръцете. Grinning

# 302
  • Варна
За питането с ремонта:
Докато не се определи какво ще се ремонтира наистина е трудно да се даде прогнозен бюджет.
Може би с някаква сума на помещение - примерно по между 7-10 000лв. на помещение.  Има значение дали ще се търси луксозна визия или по-стандартна.
Също има значение дали ще се сменят инсталациите и дали е сменена дограмата, външна изолация и т.н.
Но наблюденията са ,че разходите отиват към 40-50% от цената на имота.

Харесва ми тази тема - има обективни и добри мнения. Информацията е полезна.

# 303
  • Варна
Човекът вече каза среден клас материали, какви луксозни визии?? 10 000 лв на помещение е много. На една спалня не се сещам какво толкова може да ѝ се прави за 10 хиляди, дори да се кърти до мазилка и да се сменя дограма... Един спален комплект е 1000 лв, и 300 за матрак, ламинат към 300 лв лв с монтаж и лайсни, 300 лв - врата, 1000 лв дограма, шпакловка не знам колко струва, боядисването могат и сами - хубава боя и материали - 50 лв.
В ЕПК-тата баните и тоалетните също са малки, трудно ще излязат по 10 хиляди ремонта. Единствено кухнята може да стигне тая цена, че и да я надмине. Само плотът може да струва толкова, ако е от камък. Но едва ли ще си сложат такъв, щом каза среден клас.
40 - 50% от цената може да излезе ремонтът ако правят луксозно изпълнение или ако апартаментът е в Ямбол.
Така мисля аз...
Ако всичко друго с апартамента е чудесно, и нуждата от ремонт е единствения недостатък, аз бих направила компромис с това. Защото мебели винаги могат да се сменят, но местоположение и площ - никога.

п.п. Отдавна се каня да похваля Лъки за новата тема и по-специално за изборът за снимка на корицата, на която се вижда и моето блокче. Grinning

# 304
  • Варна

п.п. Отдавна се каня да похваля Лъки за новата тема и по-специално за изборът за снимка на корицата, на която се вижда и моето блокче. Grinning

Еее,пак на време се сещаш JoyStuck Out Tongue Winking Eye

# 305
  • Варна
Ново строителство до ключ барабар с мебелите и техниката не давам повече от 20-25% процента от стойността на имота. В бедните години съм стигал и до 10-15% без личен труд.

# 306
  • Варна
Скрит текст:
Човекът вече каза среден клас материали, какви луксозни визии?? 10 000 лв на помещение е много. На една спалня не се сещам какво толкова може да ѝ се прави за 10 хиляди, дори да се кърти до мазилка и да се сменя дограма... Един спален комплект е 1000 лв, и 300 за матрак, ламинат към 300 лв лв с монтаж и лайсни, 300 лв - врата, 1000 лв дограма, шпакловка не знам колко струва, боядисването могат и сами - хубава боя и материали - 50 лв.
В ЕПК-тата баните и тоалетните също са малки, трудно ще излязат по 10 хиляди ремонта. Единствено кухнята може да стигне тая цена, че и да я надмине. Само плотът може да струва толкова, ако е от камък. Но едва ли ще си сложат такъв, щом каза среден клас.
40 - 50% от цената може да излезе ремонтът ако правят луксозно изпълнение или ако апартаментът е в Ямбол.
Така мисля аз...
Ако всичко друго с апартамента е чудесно, и нуждата от ремонт е единствения недостатък, аз бих направила компромис с това. Защото мебели винаги могат да се сменят, но местоположение и площ - никога.

Еее то много има такива дето искат с пръдня боя да правят . . .
Значи щом сте толкова компетентна, човекът може да се обърне към вас да му направите ремонта : ) - все е нещо.
Да ви поздравим с опита в Ямбол и за много любезния коментар. Все така да продължавате : )

# 307
  • Варна
Има специфични мазилки, при които само боята е над 1000 лв. Всеки ремонт е специфичен и индивидуален.
От някои мургави "майстори", ремонта на ремонта ще го оскъпи многократно.

# 308
  • Варна
Не ви разбирам. Човекът ясно е написал, че пита за среден клас материали, вие говорите за луксозни изпълнения и за ремонт на стойност половин апартамент, който със сигурност е с шест цифрена цена в евро.
По нова година правих ремонти в два апартамента и сама си боядисах. Боя на Леко със сребърни йони, миеща се и с антибактериален ефект, подходяща за влажни помещения и предотвратяваща появата на мухъл, 10 литра ми излезе 75 лв с тонирането в Бриколаж. За мен това е среден клас. Има и за 5 лв възможно най-евтини. Има и за 500 разни страхотни мазилки.
Мерси за поздравленията за опитът ми за Ямбол, но ще ви разочаровам с факта, че нямам такъв за там. Съжалявам, че не сте се досетили, че просто давам пример за град с евтини имоти. Цените на строителните материали и мебели във всички градове са горе долу еднакви. Но цените на апартаментите се различават в пъти.
Вие все така не продължавайте, а се научете да четете с разбиране и ако ще давате някакви съвети, нека са полезни. Наясно съм, че може и 3 пъти стойността на имота да надхвърли ремонтът, но човекът пита за среден клас.

# 309
  • Варна
В точната сума се начислява и труда. За добро покриване не се маже еднократно. Бояджиите са наясно. Didi изявявате се като пенкилер, но темата е друга.
Всеки новодомец после променя интериора, евтините мазилки или теракот.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 16:26 от Viviana91

# 310
По 300 лв за матрак и ламинат???Несериозно е!
След една година ще трябва да ги сменя.

40 % от стойността на имота,ако иска после да няма проблеми(за среден клас м-ли,мебели и техника)

# 311
Не ви разбирам. Човекът ясно е написал, че пита за среден клас материали, вие говорите за луксозни изпълнения и за ремонт на стойност половин апартамент, който със сигурност е с шест цифрена цена в евро.
По нова година правих ремонти в два апартамента и сама си боядисах. Боя на Леко със сребърни йони, миеща се и с антибактериален ефект, подходяща за влажни помещения и предотвратяваща появата на мухъл, 10 литра ми излезе 75 лв с тонирането в Бриколаж. За мен това е среден клас. Има и за 5 лв възможно най-евтини. Има и за 500 разни страхотни мазилки.
Мерси за поздравленията за опитът ми за Ямбол, но ще ви разочаровам с факта, че нямам такъв за там. Съжалявам, че не сте се досетили, че просто давам пример за град с евтини имоти. Цените на строителните материали и мебели във всички градове са горе долу еднакви. Но цените на апартаментите се различават в пъти.
Вие все така не продължавайте, а се научете да четете с разбиране и ако ще давате някакви съвети, нека са полезни. Наясно съм, че може и 3 пъти стойността на имота да надхвърли ремонтът, но човекът пита за среден клас.

Благодаря, коментарът на Диди168 е доста адекватен.

# 312
Ново строителство до ключ барабар с мебелите и техниката не давам повече от 20-25% процента от стойността на имота. В бедните години съм стигал и до 10-15% без личен труд.

Благодаря, напълно съм съгласна

# 313
  • Варна
С хубава основа и добра боя, две ръце са напълно достатъчни.
Защо да е несериозно 300 лв за ламинат? Една обикновена спалня е 12 - 15 квадрата. 15 квадрата по 15 лв... колко е? И още малко за первази и ъгълчета... Ако хванат някоя промоция, може да се уредят с безплатна подложка или нещо друго изгодно. Има ламинати и от 9 лева на квадрат. Тъкмо гледам новата брпшура на Бриколаж. Има и от 25. Сигурно има и от 125...
Малко се изхвърляте и "важничите" с тия изказвания тип "Няма как да стане за по-малко пари". Може, и още как. Ако тръгна да смятам с най най най-евтините материали, мога да стигна и до 10% от цената на апартамента, включително труд. Но от 10 до 50% има цяло море възможности.

# 314
  • Варна
Евтиното винаги излиза скъпо...
По вашата логика имотите трябва да са по 600лв за кв.м., но не са.

Общи условия

Активация на акаунт