Тупка ДЕКЕМВРИйско сърчице, а коремчето на мама ще започва да расте ! {тема 3/2020}

• 27 560
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте! Чета всичко с интерес , но досега не се престрашавах да пиша. Искам да Ви попитам нещо не толкова свързано с бременноста,но все пак , ако има мами с опит и знания при породени дечица - ще съм много благодарна  да споделят Simple Smile 
В момента съм по майчинство втората година , но съм бременна отново с термин 12.12.2020. Искам да изляза болничен няколко месеца и малко преди датата на 45дневния болничен да се върна в майчинство. Възможно ли е така, за да може майчинствата ми да се водят застъпени и да получавам същите пари през 1та година с бебето както през 1та година с голямото дете? Надявам се правилно да съм обяснила Simple Smile Благодаря предварително Simple Smile

# 496
Не съм специалист, но според мен болничният ще означава, че си прекратила майчинството и си се върнала на работа. Защо ти е да излизаш в болничен? Дано специалист ТРЗ да те посъветва.

# 497
  • Sofia
Здравейте! Чета всичко с интерес , но досега не се престрашавах да пиша. Искам да Ви попитам нещо не толкова свързано с бременноста,но все пак , ако има мами с опит и знания при породени дечица - ще съм много благодарна  да споделят Simple Smile 
В момента съм по майчинство втората година , но съм бременна отново с термин 12.12.2020. Искам да изляза болничен няколко месеца и малко преди датата на 45дневния болничен да се върна в майчинство. Възможно ли е така, за да може майчинствата ми да се водят застъпени и да получавам същите пари през 1та година с бебето както през 1та година с голямото дете? Надявам се правилно да съм обяснила Simple Smile Благодаря предварително Simple Smile
Аз съм в същата ситуация. Прекратиш ли веднъж помощта, няма как да си я върнеш. Това, което можеш да направиш е да прехвърлиш майчинството си на друг и ти да излезеш в болничен до раждането. Тогава базата ще ти е възможно най-висока за следващото бебе.

# 498
Мимичета, и аз имам въпрос...
В момента съм без работа, за да изляза в болничен/майчинство, трябва да се запиша някъде фиктивно на работа. Имате ли идея колко време трябва да се водя там, за да изляза в болничен? Някой казва седмица, друг 2-3седмици...

# 499
Mylitta, има случаи и случаи. Има с измерен нухална транслуенция 5 и да няма никакви генетични аномалии
Аз с първата бременност бях 3.1 (май) и без други отклонения и се оказа Даунче.
Така че до излизане на резултати не можеш да знаеш.
Избора за изследване е твои (ваш), ако обаче неинвазивния тест отчете положителен резултат за наличие на Даун или друга тризомия ще трябва задължително да направиш и амниоцентеза или хорионбиопсия.
Когато ми се наложи на мен 2017 г. правих хорион и съм безкрайно щастлива, защото скъсих агонията. При тази бременност предпочетох неинвазивен тест но го направих преди скрининга и резултата дойде точно в деня на бхс.
Каквото и да решиш опитай да останеш спокойна, защото бебо усеща

Момичета, идвам от БХС, нухалната е 3 Sad Много ми е притеснено, въпреки че докторът каза, че всичко друго е както трябва. Ще изчакаме кръвните изследвания и май ще си поискам амниоцентеза...

Обръщам се към Georgea :

Извинявай за въпроса, но какво стана след това? Питам само и единствено защото днес ми излезнаха резултатите от БХС и искат да направя и вторият точно с такова притеснение,да не се окаже бебчо с Даун ? Малко ми е притеснено, незная какво да правя?
При риск по-висок от 1:1000 винаги искат и втория БХС. Това не означава, че резултатът е лош и има повод за притеснение. При мен два пъти са го препоръчвали, но аз правя пренатест и го пропускам

Аз обмислям варианта докато дойде времето за вторият БХС да отида на фетална , макар че ми казаха че чак в 20 седмица трябва да отида( в момента съм в 13 и ми се струва доста далече) Вие как мислите? Ако някоя дама е с повече опит ще и бъда благодарна да сподели както и да ми препоръчате наистина добър специалист по ФМ за Пловдив

# 500
Mylitta, има случаи и случаи. Има с измерен нухална транслуенция 5 и да няма никакви генетични аномалии
Така че до излизане на резултати не можеш да знаеш.
Избора за изследване е твои (ваш), ако обаче неинвазивния тест отчете положителен резултат за наличие на Даун или друга тризомия ще трябва задължително да направиш и амниоцентеза или хорионбиопсия.
Когато ми се наложи на мен 2017 г. правих хорион и съм безкрайно щастлива, защото скъсих агонията. При тази бременност предпочетох неинвазивен тест но го направих преди скрининга и резултата дойде точно в деня на бхс.
Каквото и да решиш опитай да останеш спокойна, защото бебо усеща

Момичета, идвам от БХС, нухалната е 3 Sad Много ми е притеснено, въпреки че докторът каза, че всичко друго е както трябва. Ще изчакаме кръвните изследвания и май ще си поискам амниоцентеза...

Обръщам се към Georgea :

Извинявай за въпроса, но какво стана след това? Питам само и единствено защото днес ми излезнаха резултатите от БХС и искат да направя и вторият точно с такова притеснение,да не се окаже бебчо с Даун ? Малко ми е притеснено, незная какво да правя?
При риск по-висок от 1:1000 винаги искат и втория БХС. Това не означава, че резултатът е лош и има повод за притеснение. При мен два пъти са го препоръчвали, но аз правя пренатест и го пропускам

Аз обмислям варианта докато дойде времето за вторият БХС да отида на фетална , макар че ми казаха че чак в 20 седмица трябва да отида( в момента съм в 13 и ми се струва доста далече) Вие как мислите? Ако някоя дама е с повече опит ще и бъда благодарна да сподели както и да ми препоръчате наистина добър специалист по ФМ за Пловдив
Препоръчвам Др Троянчев с 2 ръце! Изключително внимателен е и обяснява изключително подробно какво вижда, какво измерва. Останах много доволна, ходих в понеделник при него, смятам да направя всички ФМ при него, ако искаш мога да ти дам контакт.

# 501
Нося слухови апарати, за да чувам, но за да разбирам хората какво ми говорят - чета по устните им.

Форевър , нямаш ли апаратче слухово или и с него не става?
Аз вчера бях готова да ходя в държавна болница където няма ни един останал читав специалист с опит поне, а мъжа се зае и отиде да говори с познати на Пелев.  ДАНО ИЗЛЕЗЕ прав той, не е от вчера лекар,утре запазих час за 11 да видим четвърто мнение.Ще я следя изкъсо таз шийка и инфекции. Досега съм се борила няма да се предавам.
Успех на всички ни желая,не е лек пътя ни.

# 502
Djenna а ти в коя седмица беше,когато ходи при него?

# 503
Микробиологията ми излезе.....чиста като сълза - няма гъбки и бактерии.
Форевер Смайл, нали знаеш че не трябва да използваш антибиотици от групата на аминогликозидите! Тях ги използват в момента масово в АБ капки за нос и очи като Макситрол,  Тобрекс и прочие.  Никакви гентамицини. Тази група АБ са ототоксични и допълнително биха ти намалили слуха. Надявам се това твоя следящ ще отоневролог да ти го е казал. Браво на тебе обаче. Много ти се радвам,  защото живееш пълноценен живот и не си изградила комплекс от това. Такива хора като теб трябва да разбият стереотипа! Kissing Heart

# 504
  • Sofia
Здравейте момичета! Чудех се дали при вас на ЖК ви мерят тегло, кръвно и обиколка на корема? Аз съм в 15 г.с + 4 и до сега не са ми измервали тези неща. Следващия ми преглед е чак на 2ри юли.

# 505
  • Sofia
Здравейте момичета! Чудех се дали при вас на ЖК ви мерят тегло, кръвно и обиколка на корема? Аз съм в 15 г.с + 4 и до сега не са ми измервали тези неща. Следващия ми преглед е чак на 2ри юли.
Мен вчера като ме записаха на ЖК ми измериха всичко - таз, килограми, височина.

# 506
Аз двата пъти по ЖК са ми мерили кръвно и теглели кг. Корем не са ми мерили а на око го е записал в см колко се увеличава. Задължително отразяват и ти дават лист и на теб по ЗК .

Момичета в три аптеки е проверил моя,няма Гиназол,бил спрян вноса. Утре ще търся по другите някъде случайно да има останал.

# 507
Привет, момичета! Записвам се в тази прекрасна тема с термин 20.12.2020. На ранния БХС казаха, че е момиче- поръсвам с розов прашец. 🍼🍭 Аз също пия Биозин Мама(въпреки, че ми се повдига само като погледна кутийката).
 Ако все още има момичета с констипация, на мен много ми помогнаха бебешките пюрета от сливи😄+ мляко с мед сутрин. Пожелавам на всички ни лека бременност и пухкави, здрави бебчета на финал. Бъдете спокойни, колкото и да е трудно понякога.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 21:54 от <Розичка>

# 508
Здравейте момичета. Напоследък чета,  но не се включвам много. Бях на преглед скоро и вс е наред,  но от вчера имам като пробождане , придърпване и нещо като тъпа болка ниско долу. Пия но шпа и магнезий, но като че ли не е постоянен дискомфорт , а предимно вечер.
Не съм голяма паника,  но все пак струва ли ви се нормално?

# 509
Здравейте, мамчета. Днес бях за второ мнение при специалист по фетална морфология в Пловдив. Нухалната е дори повече - 3,6. В понеделник влизам в Селена за хорионбиопсия, стискайте палци. Ако има някоя минала през това, моля да пише, че ми е притеснено Sad

Общи условия

Активация на акаунт