Цветя за терасата - 5

• 24 688
  • 559
  •   1
Отговори
# 315
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тайс, нямате ли хоум макс?
на прИмоцЯ са Wink Wink

# 316
тайс, нямате ли хоум макс?
на прИмоцЯ са Wink Wink
Знам, ти подстрекателко, нали ги показа Stuck Out Tongue Winking Eye
Имаме, разгледах ги подробно, но още нямам толкова материал. Като ги размножа , и ще се обзавеждам. Аз с под десет растения ко да пълня . Сега взех да зареждам, искам да  си направя всяко сандъче с по три саксийки еднакъв цвят. Ех, мечти, мечтииии.
Затова се прехласвам по вашите тук. Да не изброявам поименно, че сте все магьосници. Бутам се и аз У групата .

# 317
  • Бургас
Тайс, само кажи и ще ти заделя чепки от моите.

Бисерка, днес отидох да ти снимам шибоя, той го няма. Нямс ни едно стръкче. Бяха изкосили всичко и явно, аз не мога да го позная без цвят. Но ще дебна, ако се покажа.
Някъде трябва да имам една стара снимка, на тоеа място със шибоя. От преди 3-4години. Ако я намеря ще ти я покажа, да видим дали са тези, които търсиш.

# 318
Моите сандъчета и саксии до миналата година бяха от тези традиционните кафеви, тази година разнообразих с бели и зелени
https://i.pinimg.com/originals/6a/3b/2e/6a3b2e1a9f6c686583afe651c159cff4.jpg
https://i.pinimg.com/originals/8d/04/68/8d04689609843c7835717abd41db103d.jpg

# 319
  • Бургас
Натти, твоята тераска е толкова свежа и нежна!

# 320
О благодаря Карзче!

# 321
Карз, благодаря ти! Не го мисли шибоя, но ти благодаря за желанието да съдействаш за осъществаването на моите цветни вечти🌺
А мушкатата ти усещат , че си ги обичаш и ще станат още по- силни и красиви.
Не се коси:-)

Нат, винаги се усмихвам като видя твоите цветенца. С такава грижа ги гледаш, толкова приятно ги аранжираш, че чак не ми се иска да затварам снимките .

# 322
Карзче, благодаря ти ! Аз съм по съзидателните процеси, искам да ги буча и да гледам как стават на растения. Една приятелка ми е донесла, тръгнали са три, но още не знам какви цветове са, та само дебна.
Иначе онзи ден минах през Женския пазар, естествено, много сакъзи си харесах, обаче се въздържах от покупки, искам да си правя собствена  реколта . Много им се радвам, като са мой продукт, само гледам листетата . Heart Eyes

Вашите саксии като от журнал, как поддържате тази чистота, не знам. Моите ги пЕре и дъжд, и прашлясват, колкото и да ги почиствам.

# 323
  • Бургас
Моите и те са под дъжда, прахоляка и мизерията от комшиите.
Забърсвам, като ми се стори по-мръстничко, ама да са все чисти, неможе, че комшиите са мизерници. Хвърлят през терасите, мият с течаща вода парапетите отгоре и всичко, това пада върху цветенцата ми...

# 324
Много са ти хубави, а и ти , като качваш снимки, с такава обич пишеш за тях, че...
Моите и сняг ги беше навалял, нали съм умница, в края на март ги изнесох и осъмнаха под покривало. Сакъзчето ми даде фира тогава Disappointed Relieved
Мушките се оправиха.
Затова вече съм решила - само мушкати. Особено като видях пак в тази, или другата тема, едни швейцарски тераси, ехххх.

# 325
Бисерче, много благодаря за добрите думи, усмихна ме! Днес цяла сутрин, стискам палци на твоята девойка, надявам се да се е представила успешно Simple Smile.

# 326
Еха, как ме приятно ме изненада само! Благодаря ти❤
И аз се надявам( за първата част няма грешен отговор, втората е преразказ и ще чакаме да видим точките).

# 327
Малко красоти от мамината градина Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 12:47 от Milla_11

# 328
  • забравих си мисълта...
Прекрасни са ви цветята, Дами! Като ги гледам и забравям за всичко. Толкова са красиви и запленяващи. Heart Heart Eyes

Venetta,казвай, ако трябва ще се редактираме😀
Не Бисе, не, няма да се редактирате вие. Аз пак ходих в ъгъла да се срамувам, че не знам защо, но през мобилния все нещо пропускам, все нещо недовиждам, няма да се обяснявам повече, че пак ме хваща срам... Blush Blush

Tays, няма да чакаш дълго. Поръчах ги на 07.06 и на 12.06 бяха при мен. Преди имах тъмно зелени сандъчета. Но две са се спукали, че аз през зимата не ги прибрах. Тези, които са в къщата ги прибирам, но в апартамента оставям всичко на терасата и което оцелее ОК, ако не, купувам ново. Сандъчетата нямам къде да ги сложа, а да ги разнасям напред назад в къщата и обратно, не ми се занимава вече. Явно остарявам. Blush Днес купих  най-после чинии/подложки и ако утре не вали, ще си пресадя цветята. Подложките са тъмно зелени, но другите бяха сиви. При нас водата е много лоша. Съдържа много варовик и на есен и сандъчетата, и чиниите им са побелели от варовика. На есен пада едно миене и киснене с оцет до припадък. Бързо се износват, но какво да се прави, няма друг начин. Ще ги снимам утре на дневна светлина, че сега на лампа цветовете са неузнаваеми.
Купих си две мини Каланхоета. На снимката изглеждат два пъти по-големи.

Терасата ми изглежда като гора. Ще имам много работа по нея. Имам три гроздета на нея. Не мога да кажа лози, защото изглеждат повече като храсти. Имам и две дръвчета. Едното порасна вече, но другото е малко. Майка ги посади от костилки, не ги знам какви са. Днес един наш приятел беше вкъщи и ще му ги подаря всичките, вече се разбрахме с него да дойде, да си ги вземе., А после ще се образоваме, как се облагородяват фиданките. Лавандулата е станала храст, дебелата Мара и тя точно си дебелее. Имам и камбанки. Не знам как се казват иначе, майка така ги наричаше, още два вида обички и бегония, карамфили, петунии, мини петунии и още някои други, на някои не им знам точно имената. Мушките цъфтят и се чувстват добре, но част от цветята изнемогват вече, искат пресаждане.

Скрит текст:
Днес купиш и изкуствени цветя за гроба на майка. През лятото има естествени, но през зимата слагам изкуствени да не е пусто.

# 329
Много са ви красиви цветята и саксийките! 🤗😍
Аз искам да питам Нат за цикламата,че моята от месец е само на листа и се чудя какво да я правя? На източен прозорец е и я пече само малко сутрин,но не иска да цъфти пак. Да я местя ли някъде?
Изнесох и кливията навън на слънце,макар че то слънце е силно казано. 🙄 С тези дъждове... Дали ще й е добре или да я прибирам до като е жива? 🤣 Едно листо пожълтя и падна,ама другите са свежи.
Одеве наснимах розички,но ще ги пусна в другата тема.
А като казах другата,ако искате ще пускаме една обща,за мен даже ще е по-добре,че от телефона ми е малко трудно да пускам новите теми,та една по-малко е ок. Ще пишем на някой модератор да ги слеем.

Общи условия

Активация на акаунт