Екопътеки и всякакви приятни разходки- тема 2

• 81 567
  • 885
  •   1
Отговори
# 540
  • 1st floor
Само в храма на преподобна Стйна в Златолист съм усещала нещо. Без да съм го търсела целенасочено. Не съм от тия хора с внушенията.
ПП: На Караджов камък само страх как ще сляза обратно!:satisfied:

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 12:12 от НеПоКоРнА

# 541
Признавам си, че никъде не съм усещала подобен вид енергия, или просто не съм обръщала внимание. Красиви места, зареждащи сетивата - това да. Енергията на Белинташ беше от пататника, който изядох преди това.
До Разград също има място, което не искаме да посетим - Демир Баба Теке.
Ако трябва да обобщя за интересните места из страната - много зависи дали някой известен блогър го е посетил. След такова посещение става лудница от посетители, дори и да не е точно уау. Голяма част от екопътеките, за съжаление, не се поддържат добре - маркировка, обезопасяване и т.н.

# 542
  • Stuck in a moment
Малко снимки от вчерашния слънчев ден в района Войнежа - Кладни дял. Само проучване, но от центъра на Войнежа може да се разходите пеша до Кладни дял. Целта беше да намерим един водопад, не го открихме, но гледки, гори, поточета - да Simple Smile

# 543
Препоръчайте ми някоя екопътека около Гоце Делчев.

# 544
Препоръчайте ми някоя екопътека около Гоце Делчев.
Може да се разходите до Окото на Сокола.. тръгва се от Ковачевица, за около 1 час и 30 мин сте горе ч. Открива се страхотна гледка към Пирин

# 545
Ето и нещо от мен.  Тук имате възможност да направите виртуална разходка по повечето туристически маршрути и екопътеки край Варна. Можете да разгледате доста интересни места, като водопади, крепости, пещери, скални манастири и др.
Приятна разходка - https://varnamaps.eu/virtual-tour/

# 546
Отдавна сте коментирали, но да се включа и аз - за Бузовград бих изчакала, не че е супер стръмно, но ще е кално и хлъзгаво на места.
Аз вярвам в енергии и такива неща, но Бастет не ме влече, а може би и точно затова. Караджов камък - също.
Белинташ планираме отдавна, а Щутград и въобще в околностите ми е мечта, но съм писала за това вече... пътят ни спря предният път,  зарекла съм се, че ако трябва ще ида пеша и сама, толкова време се сърдих, че не стигнахме дотам.

По традиция няколко години подред сме на Мадара към 26-ти март (личен празник). Тази година като че ли ми се ще да е друго място, може би Овеч, но двама от трима ни се страхуват от височини и не искам да ги мъча. Stuck Out Tongue Winking Eye Дали е подходящо, как мислите? Приемам и други идеи, има още толкова места, които не сме видели... Тръгване от  Ямбол, трябва да е еднодневна екскурзия, защото сме с две кучета, не става с преспиване. Disappointed

# 547
Изкачването до мегалита на Бузовград е лек и не особено дълъг маршрут,но наистина по това време е доста кално. Препоръчвам в този регион, ако някой иска да ходи, да поеме покрай канала от Бузовград към язовира /Копринка/ - върви се по асфалт и е приятна разходка. В края на асфалта препоръчвам да се поеме през десния път, покрай приливника на язовира, защото в ляво е циганска махала и не е приятно. 
За по-сухо време пътеката около язовира е прекрасна.

# 548
Овеч е подходящо дори за хора със страх от височини:)

# 549
  • Пловдив
И ние сме замислили Шумен и наоколо, но си мисля чак за април.

# 550
Здравейте, споделете пътека из Витоша, да се стига до някоя хижа, където може да се хапне топла супа. До Камен дел сме били няколко пъти, търся нещо ново.

# 551
  • София
Най-страхотното ядене на Витоша за мен е на хижа Еделвайс, а пилешката им супа е 😘 Само дето се чака доста, поне през лятото е ужас.
Разходката до там от Златните е много приятна.
https://svetogled.com/ot-zlatnite-mostove-do-hija-edlevais-vitosha/

# 552
  • София
Малко след х. Евелвайс е х. Звездица. Там предлагат много интересна супа от Три китки с тайна рецепта. Simple Smile

# 553
Овеч не е проблем за хора със страх от височини, но ако ходите, стигнете до манастира в края на пътеката. Тъпото е, че би трябвало да е затворен с метална решетка, но действителността е друга.
За района на Шумен, споменавала съм и преди, препоръчвам скалния манастир до Хан Крум, но влизането в него си е изпитание за хора със страх от височини...поне за мен беше.

# 554
  • Пловдив
Само дето сега супа нЕма, поне докато не разрешат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт