СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 98 682
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 530
В деня на изпита не ми направи впечатление децата да са казвали, че им е познат. Поне тук в темата. Само една майка сподели нещо подобно.
За мен по-голяма драма е оставянето на текста от някои квестори на децата да работят през цялото време с него.
И за мен така.

# 1 531
Познай на страницата на Съюза на работодателите в системата на народната просвета кое издателство присъства. Simple Smile

# 1 532
  • София
Другарката Янка Такева беше писала официално писмо с нарочно име на издателство.

И не само ...
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/kpkonpi-proveryava-ministara-na-o … to-i-shefa-na-kzp

# 1 533
  • софия
О!
Вчера не съм отразявала много информация.

# 1 534
  • София
Май успях да изчета всичко - коментарите по математика по диагонал(нямам терлици Simple Smile ). Снощи осъзнах, че макар да не съм паника, и да не е на живот и смърт "елитна" гимназия, почувствах страхотно облекчение, някакъв огромен товар се е стоварил от плещите ми. Вероятно е неосъзнато напрежение не само от матурите, а от целия седми клас. Децата ни са герои - със или без решена 22зад (Стоян и Иван дано се запалят с това гориво) , животът е пред тях и ще имат още много избори. Успех на всички и релаксирайте!!!!!

# 1 535
Аз упорито четох всичко и се ядосвах на себе си защо го правя... Simple Smile Мазохизъм някакъв...

# 1 536
  • у дома...
Снощи за първи път от много време спах като мечка зимен сън! Най-важното е, че детето ми вече е спокойно. Не сме проверявали отговорите по математика. То няма и смисъл, щото девойката не ги помни. Гордея се с нея! Гордея се и със себе си, че успях да се овладея и не изтерясвам като доста мои познати и да навиквам детето, че се провалило, защото не покрива и не следва моите амбиции!

Фурия, как е детенце?

# 1 537
  • София
Да дам малко информация за профилите след 10 клас в 18то. Децата ще могат да избират от всички предмети - нямат фиксирани комбинации от профили. От понеделник до сряда ще учат с класа си т. нар. ОП, а в четвъртък и петък ще учат на потоци профилната си подготовка. Чудя се дали да казвам на набора - като го разбере това директно ще отсвири НПМГ.

# 1 538
  • у дома...
О, това е супер! Още сме в чуденка дали да пишем сред желаните паралелки френски с испански в 18-то.

# 1 539
  • Варна
Момичета, не се филмирайте. През 2018 когато се падна Бранислав Нушич, се случи, че синът ми вече беше чел книгата "7 хайдути и едно магаре", но както сам каза, просто се е концентрирал и е изпълнил исканата дидактическа задача. Въобще и не си е мислил да си спомня какво помни от книгата, за да не се обърка и допусне фактологична грешка. Така че това, че някъде е имало деца, които са запознати с текста нищо ме означава - една добра езикова култура си личи по много други измерения и се изгражда с години, не за няколко месеца в 7 клас. А и текстът, който се падна на Братя Мормареви е в пъти по-добра опция от предишни НВОта - ако ви се беше паднал Деян Енев (2012), Иван Стратиев (2011) или Мирослава Пенков (2015), щяхте да бъдете още по-притеснени. Факт е, че с годините улесняват изпитните формати, а това не е в помощ на никого. Успокойте се и имайте вяра в децата, справили са се прекрасно! И също така е факт, че тези които са отделяли време през годините и са работили с децата, тези дни са много по-спокойни. Просто ги подкрепяйте. Желая успех и съм сигурна, че когато излязат резултатите, повечето от вас ще са доволни и горди.

# 1 540
  • София
Аманда и Гадамер, и аз се присъединявам към бъдещите третокласници и от сега се чудя как да процедирам с малката, за да схваща задачи за Иван и Стоян.

Мария, това е името на сборник ли - Курс по математика?

# 1 541
  • Пловдив
Аз не разбрах какво лошо има да се падне познат тескт за преразказ?

# 1 542
  • София
.... и от сега се чудя как да процедирам с малката, за да схваща задачи за Иван и Стоян.

Начинът е само един, решаване на задачи. По мое мнение е достатъчен един сборник годишно. Примерно този, който е към учебника. На всеки нов урок се решават и задачите от сборника. Ще се събират по не повече от 5-10 задачи дневно, дори 10 е мнооого. Това, в продължение на 3-4 години е достатъчно.

# 1 543
Не съм съгласна. Когато е познат текста се преразказва много по лесно. Особено за човек, на който литературата не му е в "кръвта"... Наясно съм, че ще си намерят оправдание и нищо няма да се случи. То и няма какво. Освен да се извинят, но дори и това няма да направят.

mystic woman, ако на детето му е познат текста, за него няма нищо лошо, дори сигурно ще е щастливо, но другите на които не им е познат, те мислиш ли, че ще са доволни? То е същото като оставения текст в една стая...за едни улеснение, за други няма...

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 09:53 от MollyBy

# 1 544
  • София
Когато е познат текста се преразказва много по лесно.
Точно така. Най-елементарният пример са имената в текста. Всички са "чужди" и далечни на децата. Коя подробност по-напред да запомнят? Друго е да си чел откъса и да си работил по него.

Общи условия

Активация на акаунт