СЕДМИ клас 2019/2020 - Първа изпитна седмична тема - (15.06 - 21.06)

• 97 703
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 635
  • у дома...
За училището, което искаме, мен идеално ме устройват баловете на първо класиране от 2018. Мисля, че ще се справим и с баловете от 2019. Но прогнозата ми е, че тази година поне момичешките резултати ще са нагоре спрямо предходните две.

# 1 636
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз съм в неизвестност за резултатите и затова взех да преглеждам сроковете за 3 класиране. Като излязат обявените свободни места за 3 класиране, централно през системата ли се участва или се ходи на място до всяко училище и се заявява желание? Виждам, че има и нещо като 4 класиране.

# 1 637
Участието за 3то класиране е през системата. Подобно на първо.

# 1 638
  • sofia
Вчера писах писмо до РУО и МОН, с копие до училището. Днес ми се обади класната. Ще отида утре да говорим, да гледаме записи. Аз съм наясно, че квесторите са външни, но има ли училището ангажимент към инструктажа им? Проблемът беше, че са се скарали на детето, че пише върху теста и не са дали да разкачи черновите. В писмото добавих, че едната квесторка се е хранила и че е звънял телефон, което е доста непрофесионално.
   Какъв телефон? От квестор в друг град, извън София, знам, че телефоните и на квесторите се взимат за времето на изпита. Освен в София да са по- лежерно...

# 1 639
  • София
Раничко ми се струва да се гледат статистиките, но ако ви е интересно...
Ако залаганията са започнали, моят залог е мааалко по-нисък бал от 2019 по БЕЛ и доста надолу по математика.
Като цяло, по-близки статистики до 2018

# 1 640
  • Sofia

Аз не помня защо го записах след 2-ро класиране, хвана ме шубето да чакаме 3-то - дали нямаше нещо, че си губиш мястото, ако не го запишеш. На трето балът, с който приеха момчета в нашето желано училище паднаха с 13т. под бала на моя син - изядох си пръстите от яд, че не участвахме. Затова после цяло лято ходене по мъките - 4-то е т.нар."директорско" - всяко училище си го прави за себе си, сроковете и условията навсякъде са различни.... отврат е. Но... и то се преживява - с няколо бели косъма отгоре.

Набор 2010 съм с момиче - с някои ще се засечем (НВО и ДЗИ ще ми съвпаднат Scream).

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 14:17 от aniK

# 1 641
  • София
Според мен трябва да се говори за бал в определен диапазон. Примерно по мат може би ще има по-малко деца с точки над 90-95, заради 22-ра задача, но в горната половина ще е подобен дори и по-висок, заради по-лесната първа част според доста деца. Макар, че повечето деца с които са засякох от СМГ, а випуска е голям очакват пълен брой точки по мат или близък до макс.
По БЕЛ ми се струва, че като цяло може да са по-скоро по-високи резултатите. Първата част беше добре балансирана и решима, а за втората явно е имало и деца, за които преразказа поне отчасти е познат.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 13:59 от Aila

# 1 642
Има правила за информационна сигурност и инструктаж. Малка извадка.
Инструктират ги на място.
Запознава се с настоящия инструктаж и се подписва, че е инструктиран.
......
Задължения на квестора в зала по време на изпита
 Не допуска да остане сам в изпитната зала.
 Осигурява присъствието на втори квестор в залата, в случай че се наложи да я напусне
по време на изпита.
 Не води разговор, не се занимава с дейности, несвойствени за изпита.
 Не допуска подсказване и преписване, шум или други действия, които нарушават
нормалното протичане на изпита.

............
При необходимост позволява на учениците да откъсват листове с надпис „чернова“ от
изпитния комплект.

По отношение на телефоните:
За осигуряване на секретността директорът създава необходимите условия всички служебни лица –
членовете на УКОПНВО, квесторите, учителите консултанти, да нямат достъп до мобилни и електронни комуникационни средства, както и да не напускат сградата на училището до края на изпитния ден.

# 1 643
  • Отвъд алеята зад шкафа

Аз не помня защо го записах след 2-ро класиране, хвана ме шубето да чакаме 3-то - дали нямаше нещо, че си губиш мястото, ако не го запишеш. На трето балът, с който приеха момчета в нашето желано училище паднаха с 13т. под бала на моя син - изядох си пръстите от яд, ще не участвахме. Затова после цяло лято ходене по мъките - 4-то е т.нар."директорско" - всяко училище си го прави за себе си, сроковете и условията навсякъде са различни.... отврат е. Но... и то се преживява - с няколо бели косъма отгоре.

Набор 2010 съм с момиче - с някои ще се засечем (НВО и ДЗИ ще ми съвпаднат Scream).
Да, за трето класиране се губи мястото от второ и е рисковано. Надявам се да не стигаме дотам, ама ако се налага... Да разбирам ли, че вие сте изтеглили документите от училището и сте се записали в друго училище след 4 класиране?

# 1 644
Дидева, както винаги точно и ясно! Утре направо "ще те разпечатам" и подготвена ще отида в училище.

# 1 645
Листите със задачите не е било задължително да се слагат в плика, в някои училища са казали на децата да си ги вземат за да знаят кой отговор са избрали за 1-18 задача .. , но в нашето са ги накарали да приберат всичко в плика.
Мария77,  имам информация от проверител, че са започнали проверките, Цяла нощ е сканирано. Вероятно са готови в малките градове, Варна и София може и да ги сканират до събота

Изпитните материали нито се вземат от децата, нито се поставят в плика. Предават се на квестора, а той от своя страна ги предава на директора.
Доколкото ми е известно, всичко се закретява и сканира в София.

При нас са ги прибрали в някакви жълти пликове.. На братовчедка ми дъщерята си е излязла с тях и тя решила, че навсякъде е така и  че и ние ги имаме Simple Smile , а аз изтърках F5  на клавиатурата
За проверяването идея си нямам къде ги сканират и какво, знам само че от днес е започнала да проверява.. Ако ме лъже, лъжа целия форум, извинете

# 1 646
Има спуснат въпросник към родителите относно ДО и нагласите за последващи такова
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScv6Hgy3mgO-m0nohPa3fKf … YypAeTQg/viewform
Има и към учениците

Уж бил от МОН, но не съм поглеждала още техния сайт.

# 1 647
  • Sofia
gadamer, миналогодишната ни история беше станала нарицателна направо. Беше приет през цялото време в 35-то, а целяхме НЕГ или 73-то. Изтеглих за 4-то класиране, когато в НЕГ обявиха едночасов прием за 3 места за момчета. Прием само с оригинални дипломи. В последния момент удължиха приема с още един час и наместиха свои деца - моят син остана първи под чертата. Беше един петък (1ви август май), а 35-то бяха обявили прием до понеделник - върнах му пак там документите, пак го приеха (балът си му беше доста добър за 35-то и нямаше риск да не го приемат отново). Не смеех да държа оригиналите на документите в мен до 25-27 август, когато 73-то беше обявило 1 свободно място за момче. Обаче тогава вече бях твърдо решена да действаме - към края на месеца свободните места за момчета станаха 3 (имаше рокади, защото пък НПМГ приемаха рано документи за 4-то класиране, а щяха да обявят самото класиране след 2-3 седмици). Приеха го с най-висок бал от тримата. Обаче какво лято беше - до 27-28 август все драми. МНого е гадно 4-то класиране, но не е непосилно.

В тези училища искаха оригинал от дипломата, затова беше толкова инфарктно. Форумците следяхме зорко къде се освобождават места, обявяват ли се... До отктомври имаше размествания в тези, които аз следях.

# 1 648
  • у дома...
АниК, евала за здравите нерви. Аз нова няма да мога да го преживея!

# 1 649
Здравейте,
Явно вече започва да се върти рулетката и да вървят залагания в посока класиранията на децата. Искам да попитам следните неща, т.к. не съм следила развитие в минали години , а и има разнопосочна информация:
1. Първо класиране е ясно
2. Второ класиране: запазва ли се мястото от първото и се търси само по-добра възможност . Или има вероятност да изпадне и на по-долно желание?
3. Трето калсиране - въобще не ми е ясен механизма.
Ще бъда изключително благодарна  ако някой компетентен обясни .

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 14:34 от Iva Treneva 670260

Общи условия

Активация на акаунт