Мама МАЙ-чето люлее, то си гука и си пее (36)

• 13 379
  • 298
  •   1
Отговори
# 135
Ние след малко отиваме на имунизация. Дано всичко да мине ОК.

Мерия ра, честито ти христианче.

Мими аз го извеждам сутрин и вечер когато е топло, но тези дни само по обяд.

Честити 4 месеца и на другия Марти.

# 136
  • Бургас
Олче, направо ме разби с тия спагети  Joy
Нашият крив период май свърши. Вчера и днес си дойде нашето бебе, спокойно и бъбриво. Днес изпи 20 мл. сок от шише и аз бях безумно щастлива - най-накрая разбра как се смучи пустия му биберон. Някой питаше за пюретата - аз два дни давах правено / картоф/ днес купих картоф и морков на Ам-ам - не беше лошо. Само дето по-голямата част е размазана по леглото, лигавника, дрехите. Жасмина откри, че може да приказва в лъжицата и цирка стана пълен. Не знам колко изяде, ама като гледам колко размаза няма да е повече от 3-4 лъжички.
Утре вече отиваме да купим стол, че поне да мажем по него.
Честит 4 месец на Марти!
Zvezdolina - много са ви готини зъбките  Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 авг 2006, 16:37 от tanya_79

# 137
  Честито на месечковците!
  Честити първи зъбчета на Венци!Със здраве да си ги ползва!
  Честити християнчета на Ладида,Надя и Мария Ра,да са ви живи и здрави!
  Ох и ние нощем се будим по няколко пъти.Вместо да разреждаме храненията ги зачестяваме.Опитвам се нощем да давам залъгалки,вода,ама не, дере се от рев,цица иска.Това нощем много ме изнервя,то да се буди на 3 часа не е проблем,ама на час-два си е кошмарно.Денем го злъгвам и отлагам хапването ако бърза,ама нощем нямам сили.
  Аз сигурно съм много луда или лоша майка,но разходка не съм пропускала.Обличам го добре,ако духа или вали(ама леко,не порой)слагам дъждобрана и на разходка.То вътре си му е завет и топло.Ама навън си спи най-добре,само да усети,че се вози и е заспал.като спра и се буди.Не бих го извела само при температура под -5,както и при мъгла.Иначе дори на мен да ми е кофти сме навън,щом на него му е добре.
  Лека вечер!  bouquet

# 138
  • Бургас
Привет, мили ми майчета!
Много продуктивни сте пак тези дни, немога да ви изчета!Аааааа!
Аз малко да ви кажа се поошашках! Ами то това моето бебе май най-мързеливото от всички тук! На какво прилича това!? А аз се глася световна шампионка по художествена гимнастика да я правя! Нито иска да става, нито да върви, вече и главата я мързи да си я държи изправена! Иска само да я гушнат и да си завре главичката под моята брадичка! Като същинско бедно врабче ми е тя! Изобщо не се заглежда по това какво ядем с бащта й! Значи на нас ни е рано за захранване, тъй ли да разбирам?! newsm78 Аз не че се и натискам де! Направо като си помисля какво цапотене ще бъде и вече ми се приплаква! Сега всичко си ми е опънато и прибрано у нас, а скоро май ще настане времето на разпиляните царевични пръчки по земята, лекета от пюрета по мебелите и т.н. Няма начин де! Който го е страх от мечки, да не ходи в гората! Като съм си я родила Краска ще си я гледам! И да цапа и да не цапа- мойта Краска си е тя, аз ще си я обичкам каквито и бели да прави на мама! Simple Smile Simple Smile Simple Smile ах, разнежих се пак!
Олче! Ти, душа, за сетен път ме срази, особено  с тези спагети!  Shocked Shocked Shocked Ама като му се яде на детето- лошо няма!
Пейзи ме беше питала какво става с кърменето: ами оказа се, че проблема не е в детето, а в майка му! Имам психологически проблем и той е, че немога да видя какво изяжда бебка така като суче от мен! И се върнахме пак на старата схема. Обаче като понякога не ми е останало време да се изцедя предварително и давам да суче от гърдата и тя си захапва без проблем и си яде! Моята беба няма никакви претенции с какво ще й сервирам храната вече: дали цица, силиконов или каучуков биберон-няма значение за нея- важното е папо да има!  Laughing
Тук да ви се оплача доста захладня и се оказа, че Краска си няма никакви подходящи есенни дрехи! Та сега ще се пооправя малко и ще изляза да видя какво има по магазините да я облека малко, че почвам да се притеснявам да не я простудя на мама сладката мургавелка!
Ние двете ви пращаме много поздрави и целувки на всички малки бебешори! Hug Heart Eyes

# 139
  • София
Мами днес ви черпим,че ставаме на три месеца beer2 Wine Glass Misc Baby Bottle newsm38
Честито и на другите месецковци!
А сега да ви се пооплача,че от снощи е кошмар направо ще се побъркам.Иван заспа към 22.00 беше малко неспокоен но се успокои и аз си легнах.Към 2,30 се събуди,обаче аз реших че му е рано да го храня и го залъгах с малко вода ама той човека си искаше мляко и към 2,45 го накърмих и уж пак заспа.Да ама не в 3,15 се събуди със страшен рев и аз се чудех какво да направя,че да спре и носенето на ръце не помогна и цицата отказа и вода и биба и всичко само ревеше.За колики май ни е късно а за зъби прекалено рано newsm78.Тъкмо се поуспокои и в 4,30 пак същата програма,та чак до 6,30 когато и кърмата пак не му стигна(за втора сутрин давам и АМ на сутрешното ядене) после като заспа се събуди чак в 11.30 и аз си мислех че е озверял от глад,да ама той поцока малко от едната цица изплю я,а АМ изобщо неискаше да го пие.Изведох го на разходка и през цялото време беше нервен какрая когато тръгнах да го прибирам заспа.Сега съм го поизправила в шезлонга,но и така не му харесва #Crazy
Пробвах се да го изправя на крачетата му,но той много интересно си свива пръстите навътре и май не сме готови за захранване ако съм ви хванала мисълта.Иначе смятам да започна със сока от ябълка тия дни но все не мога да стигна до пазара да купя ябълки,че ми се ще да са нашенски от село.
Олче много се смях за спагетите,то детето чакало ти да му дадеш нещо различно от мляко и като не могло да чака повече само си взело.

# 140
  • Русе
   Привет, момичета!
   Най-после и аз успях да изчета всичко! Simple Smile Тези дни не ми остана време за компютъра и форума от гости Grinning Мама и татко се върнаха от почивката в Германия, дойде си и приятелката ми от там, както и братовчед ми от Испания. Всички донесоха много подаръци на Дарито, вече сме облечени за една година напред и имаме една голяма чанта с играчки Grinning
   По обсъжданите теми да споделя и аз:
   1. Дарито отдавна си спи цяла нощ без да се буди - от 21 до 6.30 часа, но ние сме почти изцяло вече на АМ, сигурно има значение. Кърмя я в 7 часа(единственото хранене изцяло с кърма) и после спи още малко до 8.30.
   2. Аз й давам сок от ябълка от 2-3 седмици вече, от няколко дни се опитвам да включа и сока от морков, но той остава предимно по дрехите ни, нещо не го харесваме
   3. И Дарито от известно време е много кисела, все иска на ръце, плаче, пъха си пръстите в устата и ака зелено. Като прочетох поста на Кабранска се успокоих, че вероятно са признаци на никнещи зъбки Simple Smile
   Утре сме на консултация и ще слагаме втората ваксина. Ние слагаме тези от Здравната каса. Първата я понесохме добре, дано и утре да няма проблеми, много се притеснявам.
   Целувки на всички малки бебончета-бонбончета Heart Eyes

# 141
  • Пловдив
Здравейте и от нас!
От разходки все не ми остава време да ви изчета, а какво остава за отчитане  Blush
Днес се видяхме с Ира Д в парка (освен постоянната агитка, де) и беше много весело  bowuu Пак овършахме бебешките магазини с нея  Embarassed вече ще ни бият
Мимето 78 - откакто спомена, че се казваш Милена, все се каня да ти кажа, че и аз съм Милена, а пък сестричката ми е Дарина  Wink съвпаденийце  Laughing
За захранването - както каза Крейзи недоносените като нас трябва по-късничко за се захранват и затова ще изчакам до 6-я, пък и ние нямаме признаци, че й е време
Калина от известно време също спи по цяла нощ пу-пу без да се буди за междинно хранене  bowuu
За зъбки ни е рано мисля... макар че сме си нервнички понякога
Олче, как съм се смяла с тия спагети.... smile3532 smile3532

# 142
Ейй, най-накрая и змейковица да се отчете. Одеве се оплаках и хвалих на мъжо какво става из форума и че не се е отчитала. Той след 5 мин вика - "Коя беше ШРЕКОВИЦА, тази с малкото бебе от Пловдив?" Така съм се смяла с него... той милия се усети чак сле 5-6 минути закво така се смея  Mr. Green Joy Липсвахте ни с Калина  Heart Eyes
Олче, с твойте спагети и Велизар направо ме хвърли в оркестъра  Crazy Одеве и това разправях на мъж ми и той -  Shocked 5 минути мига на парцали  Flutter Поита дали сега ще почвате да му давате всичко  Joy Още не съм го образовала съвсем ,не му е ясно защо се дава първо пъре. Знае, че всичко варено в началото, мляко, мед, заревица и др. алергени ги научи. Сега ще го светна за спагетките и едрите храни.

Аз като ви чета и се хващам за главата. Днес цял ден надничам в устата на бебето Mr. Green. Сутринта нямаше нищо, ама следобяд ми се стори леееко болеляло венчето точно тм ,дето са на Венци зъбчетата. Ама ние сме отляво само.... Много е нервен от няколко дни, днес е с разстройство  Tired Ака 8 пъти за деня, като по принцип го прави по 1 път на ден или през ден  ooooh! Ама нали даваме и един гаден антибиотик и незнам сега дали е от него.... Някой да ми бие 2 шамара да си лягам и утре с кафето в ръка пак ще надничам в устата  Mr. Green Flutter
Айде, цунки мунки и АГУУУ(както викаше tania_ark, много ми хареса  Flutter)!  Grinning

# 143
Утре заминаваме!!!!!!!!newsm44
Успял е да се освободи моят любим, работещ мъж - утре ще отидем до Стара Загора и от там на моренцеее! Чак до неделя...
Много се кефя, защото ще вземем и леля с нас и ще мога да си почина... Хотела ни е ол инклузив/така ли се пише/ и няма да готвя и да се чудя кое по-напред...
Само ще ходя да кърмя Марти... Да видя и аз малко почивка...
  grinning039
Смятам до плажа да не стигаме, само на басейн... Нали казаха, че морето е много мръсно - не знам още - като отидем там ще видим...
Много се вълнувам, а като си помисля за багажа на Марти и ми се завива свят - пих една бира може и от това да е... Laughing
Само съжалявам, че няма да можем да се видим на 2-ри...
Ама нали ще има и други срещи...
Олче около теб само забавни историйки... Винаги казвам, че има хора на които им се "случват" нещата... а на други - не..

# 144
LADiDa колко кърма изяжда Краси на денонощие? И колко хранения има? Май ти си ни единствената цедяща и кърмеща. Имаше и други майчета, ама или са се отказаи, или не пишат вече  Cry
Интересува ме, понеже до няколко дни трябва да замина и незнам дали ще ми стигне количеството във фризера. Засега май имам около 600 мл, а те не стигат и за 1 ден  Cry Като помисля, пътя в едната посока ми е 11 часа ... незнам какво да правя  #Crazy ... Ще питам и в кърмаческия  Thinking

# 145
  • видин
здравейте майски мама,
не мога да спя , ако не съм прочела и не съм се разписала в темичката.

GalyaG - виждам, че и твоята анна като и моята ще са много елегантни - щом наддават само с 400-500 гр. явно върви с името. днеска цял ден се храним насила. редува ги така - едно хранене 100мл ,следващото 60 и пак 100 и пак 60 . така шест пъти. само сок пие с кеф - по около 30-40 мл вече.

тук времето вече си е направо студено. като есен е. слагам й една жилетка вече, защото направо са й студени ръчичките.  шуши дано да не вали дъжд и при вас и да ви развали почивката. защото днес валя цял ден.

за да не чета назад, някой се оплакваше, че като се събуди малчо през нощта и го залъгва с водичка. това според мен си е грешка. аз така правех с големия син - той плаче (е е гладен, аз поливам с вода, той пишка, спи 10 минути, после плаче че е гладен и мокър, аз поливам с вода, той пишка и така до сутринта, защото бях решила да го възпитавам. като краен резултат - едно сърдито бебе, озверяло от глад на сутринта, и една зашеметена мама, която не знае на кой свят се намира.  сега пък ми се падна злоядо бебе

смайли, как са номерациите на дрешките в америка, че баткото много иска да купи дрешки за бебонка, но нали и той си е дете, не разбира точно как да избере, а и не я е виждал и си няма представа колко е голяма.

утре за пръв път ще оставиме анка на баба й и ще ходим в софия - цял ден няма да ни има, а майка ми е голяма паника. направо се притеснявам как ще бъде. ама си мисля ,че все някак ще се оправят. нали и без това след три дни започвам работа и това ще е по-често. на всеки 4 дни ща трябва един да е без мен. добре, че тати ще е в къщи по това време и ще помага. ние с него работим на едно място и се сменяме - отначало мислехме да влачим и детето до работа и да си предаваме смяната с него, но риска да я простудим зимата е голям и се наложи да я гледа баба през този едни час. много ми е криво , че няма да я виждам, но пусти пари все не стигат.

звездолина, не си само ти, дето трудно се справяш със снимките - все пак си го постигнала. аз още не съм качвала снимки. ще се помъча някой ден, ако се затрудня, ще искам жокери Simple Smile

хайде лека нощ, че стана утре.

цунки и гунки от нас!!!  bouquet

# 146
  • Varna
   Много пишете............. Докато ви изчета ...........докато погледна тук там  и реша да напиша и аз  я нета нещо му стане нещо я някъде другаде ще потрябвам. а ревизията трети ден немога да я свърша. утре ми предстои инвентаризачия да правя.
 Ние уикенда го изкарахме в хотела и поне можах да се радвам по цял ден на Бетинка.

сокчета пием но май мислим и на бира да минем със спагетите на Олчето ще върви

за излизането  навън съветвам ви по всяко време да си извеждате дечицата на разхдка  така се каляват само температурата падне под 8 градуса и навън мъгливо иливетровито тогава си стоите в къщи.
    Аз тази процедура съм я изпробвала върху баткото  и има резултат. Зимно време най много хрема да има  пу-пу обаче за него голям проблем - няма извинителни бележки ш трябва да ходи на училище . офф сетих се че почваме училището и тази година трябва повече да го стегна че догодина ни предсои кандидатстване

# 147
  • Varna
crazybrat, аз също цедя. Изцеждам  по около 300мл. сутрин и вечер бетка изяжда по 120мл в 5 през ноща после към 9ч. 12-1 следобяд ядем кашичка от няколко дни  а наобяд пробваме и пйренце по малко а също така и сок така че мляко пак към 7 и преди заспиване.

# 148
crazybrat, аз също цедя. Изцеждам  по около 300мл. сутрин и вечер бетка изяжда по 120мл в 5 през ноща после към 9ч. 12-1 следобяд ядем кашичка от няколко дни  а наобяд пробваме и пйренце по малко а също така и сок така че мляко пак към 7 и преди заспиване.
Извинявай, мислех че сте на АМ вече, като чета постингите ти.... Объркала съм се, ти се оказа много по-упорита отколкото мислех   bouquet Аз сигурно щях да се откажа веднага, след започване на работа с време като твоето  Rolling Eyes
Иначе Бетка яде много в сравнение с моите представи  Crazy Ние сме само на кърма и не ми е ясно как ще се оправям ...  Confused Нека да ти е жива и здрава и да ви радва мнгоо , с тия сини очета е голяма сладурана, пу пу  Heart Eyes

# 149
Крейзи, още не спиш Joy Да поздравиш Русе от мен Heart Eyes , след 10 дена и аз съм там Hug
  Мария Ра, тук номерата са по възраст, а на някои етикети пише и за каква тежест и в паундове и в килограми. Разбира се всяко дете е различно, но мога да кажа, че Йонката си носи точните размер. По добре да и купи по-големи размери, например 6-9 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт