На море в Гърция 2020 - III

• 48 678
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Калимера, ние сутринта уцелихме час пик на Кулата, от 6:30 до 8 някъде. Проверката беше 2 секунди буквално, докато сваля прозореца да видят детето, ММ вече се връщаше с документите. Фишове, тестове, нищо, но си почакахме, добре че беше хладно. Тази част от компанията която тръгна в 6 от София, ни настигнаха още преди Солун, много бързо са минали.
Обаче тук няма нищо общо с предишните години. Супер пусто, по 10 чадъра максимум на бийч бар, и само гърци. Хем си има предимства, хем е малко тъжно.

# 106
  • Пловдив
Планирам на път за морето да хвърлим едно око на Викос. Няма да го минаваме, само панорамните площадки и евентуално някой друг мост. Къде да се базираме - Монодендри, Вица? Да е удобно за отправна точка +да е приятно самото село и с хубава храна (нещо като Мецово).

# 107
Писала съм подробно с маршрути, карти и т.н. Не съм от многословните, освен в момента по седмокласната истерия, лесно ще го намериш в публикациите ми.

# 108
Има ли някой на Фанари?
Дали работят бийч баровете?
Че сме в чуденка да мъкнем ли чадъри и шезлонги?

# 109
  • Бургас
Може ли да споделите тези които са били на Кефалония къде сте отсядали. Започнах да ровя и много ми се иска да разделя престоя ни на две на север и на юг. Кои плажове си струва да се посетят. Въобще всичко като инфорация ще ми е много полезна. За момента планувам тръгване от Бургас до Аспровалта две нощувки. Аспровалта - Коринт / 2 -3 нощувки, Коринт - Килини. Добре ли е от там да се хване ферибот за Кефалония или по добре от Патра?

# 110
  • София
Може ли да споделите тези които са били на Кефалония къде сте отсядали. Започнах да ровя и много ми се иска да разделя престоя ни на две на север и на юг. Кои плажове си струва да се посетят. Въобще всичко като инфорация ще ми е много полезна. За момента планувам тръгване от Бургас до Аспровалта две нощувки. Аспровалта - Коринт / 2 -3 нощувки, Коринт - Килини. Добре ли е от там да се хване ферибот за Кефалония или по добре от Патра?

От Килини мисля, че е по-добре, по-начесто са. Ние бяхме 2015 за 6 нощувки, разделихме ги на две, три на юг, и три на север. Юга не ни хареса изобщо. На север спахме в Диварата, Мина апартментс, много са хубави, заслужават си.
От Диварата до Миртос е близо.

# 111
# 112

Първа снимка от Гърция за тази година....

# 113

Нещо и от мен

# 114
  • Варна
Обаче тук няма нищо общо с предишните години. Супер пусто, по 10 чадъра максимум на бийч бар, и само гърци. Хем си има предимства, хем е малко тъжно.

Абсолютно логично!
Това което се показва по границите струпано на 1 място изглежда много , но всъщност 15 - 20 000 на фона на огромния капацитет ( само хотелите в Гърция са над 10 000) изглежда капчица в морето.На всичкото отгоре голяма част от показаните са гастърбайтери и собственици на имоти които отиват да си ги нагледат , т.е. - не са туристи дето се излежават по плажа ! Същата работа е с полетите - от хилядите фъркащи насам натам самолети са останали единици и дори да обявят полети клиенти няма - просто хората още ги е страх да пътуват   , а е ясно , че миналите няколко коли са нищо на фона на 35 000 000 туристи минали години.Миналата година във Варна и Бургас по същото време са кацали над 150 самолета - вчера под 10 Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 08:34 от peterky2002

# 115
  • Sofia
Как са цените в Гърция тази година? Има ли промени в цените в баровете на плажа?

# 116

Гледка към Амоулияни и очакване на кораба майка...

# 117
  • София
В Кефалония ние спахме в Сами.
Разделихме нощувките от СФ през Лефкада, там спахме в Никиана, направихме круиз и хванахме ферито от Нидри на следващия ден. На връщане нощувка в Мецово.

# 118

Цените на някои толове са намалени.
На границата е 2.00 от 2.40, а след Солун първият на Егнатия е 0.50 (мисля, че беше 1.20 преди). Долу след Лариса стават алчни вече, както обикновено Grinning
Ние минахме за 5 минути вчера следобед, имаше не повече от 10 коли.
Ако някой отива за Евия, може да ми се обади при желание, до утре сутрин съм в Глифа! После - в друга посока.

# 119
Тази сутрин бяхме на Кулата към 5-5:10
Минахме за около 15 мин, проверката беше бърза.
На ферибота за лефкими искат попълване на декларация и като цяло е доста празно пристанището спрямо предни години. Разписанията и те сякаш са с намален капацитет.

Общи условия

Активация на акаунт