Всякакви въпроси относно пералнята - тема 8

• 56 819
  • 733
  •   2
Отговори
# 690
Моята пералня вече е факт , но ми е интересно какво ви е мнението?
https://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/peralni- … ini/wei943/733905

# 691
  • Велики Преслав
Не ставайте смешни въпросното Miele е с 50 децибела за пране и 74 децибела за центрофуга.
Майка ми има миналогодишния модел, който е същия базов със същите децибели и е тиха.
Да моята е 48 децибела пране и  на 72 центрофуга, но не е кой знае каква разлика.

Такава е базовия модел на майка ми.

Да съм писал че е шумна. Не съм. Но колекторните мотори вият. Не съм казал че е силно.

# 692
  • оттам, откъдето започва България
Колко години е ползвано последното Миеле  (базовият модел) и с каква интензивност на пране?
Да уточня, че шумът въобще не ме притеснява. Искам пералня, която да пере хубаво и дълги години (дълги години както Перлата Relaxed).

# 693
Колко години е ползвано последното Миеле  (базовият модел) и с каква интензивност на пране?
Да уточня, че шумът въобще не ме притеснява. Искам пералня, която да пере хубаво и дълги години (дълги години както Перлата Relaxed).

Малко 2,5 години - базовия, аз от 1 година съм с по-небазов модел хаха с twindos и двете перат добре, стабилни и тихи са. Интензивно се ползват между 5-8 перални седмично всяка.

# 694
  • оттам, откъдето започва България
От скоро са пералните ви. Живи и здрави да сме, ще споделяш и занапред. Simple Smile
Скрит текст:
Аз следя темата, че ми е важна.

# 695
И аз се оглеждам за пералня и ще се възползвам от информацията споделена тук Simple Smile чудя се само защо не препоръчвате Миле? Гледах, че има модел, който в момента е намален на 1300:
https://www.emag.bg/peralnja-s-frontalno-zarezhdane-w1-miele-wwd … 160/pd/D949N8BBM/
Ти хубаво се чудиш, ама жената иска нещо около 700 лева. Чети и по-назад.

Едит: той този модел толкова си струва от две години, та май-май нищо не е намален.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 19:55 от petiaivanov

# 696
  • ...
Погледнете поста на parushev - лимита там е 1200/1300. Няма да купувам веднага аз за сега оглеждам, в момента съм с адски старо Миле купено преди 5 години втора ръка, работи поне 6 дни в седмицата и то не по веднъж, събира 5кг и като центрофугира е шумна, но е в отделен килер и на мен шума не ми пречи. По важно ми е как изпира и какви програми има.

# 697
Миле не слагат ли на всичките си перални еднакви мотори? Все пишат че са profi eco нещо си, така са си ги кръстили, безчеткови. И на нашата пише че е с такъв и той не се чува като работи или центрофугира. Разликата в няколко децибела шум в по-евтините и по-скъпите Миле не идва ли от звукоизолацията едно кече отвътре по стените?

# 698
  • Велики Преслав
Миеле на модели под 1200 лева слагат четкови мотори. До сега беше така. Може и да се е променило. Никъде не е казано, че няма тихи перални с четков мотор.

# 699
Погледнете поста на parushev - лимита там е 1200/1300. Няма да купувам веднага аз за сега оглеждам, в момента съм с адски старо Миле купено преди 5 години втора ръка, работи поне 6 дни в седмицата и то не по веднъж, събира 5кг и като центрофугира е шумна, но е в отделен килер и на мен шума не ми пречи. По важно ми е как изпира и какви програми има.
Погледнала съм го, чела съм му и постовете в темата за сушилни, изказала съм мнение. Писала съм и не веднъж какво ми е мнението за Миле в България, включително и сервизът им. Имам си причини да не препоръчвам на човек, готов да отдели 1300 лв. , точно най-ниския клас на Миле.

# 700
Здравейте,

Препратиха ме тук от темата за перални със сушилни.
Днес ми изгоря пералнята и се видях в чудо, защото не съм предвидил такъв разход, а приходите нещо никакви ги няма напоследък.
Препоръчайте ми бюджетен, но все пак надежден уред, който да не кара съседите да подскачат при центрофугиране и по възможност да е малолитражен (старата ''залепна" под изрязан до 50 см. кухненски плот). Благодаря.

# 701
Здравейте,

Днес ми изгоря пералнята и се видях в чудо, защото не съм предвидил такъв разход, а приходите нещо никакви ги няма напоследък.
Препоръчайте ми бюджетен, но все пак надежден уред, който да не кара съседите да подскачат при центрофугиране и по възможност да е малолитражен (старата ''залепна" под изрязан до 50 см. кухненски плот). Благодаря.
Добре сте дошъл и тук!
Погледнете тази:
https://techmart.bg/%D0%9F%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%2 … 20Gorenje%20WE723

Въпреки, че не е с инверторен мотор, смятам, че е доста прилична за парите си. С 5 години гаранция е.
Пълното описание е тук:
https://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/peralni- … hini/we723/729384

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 21:05 от petiaivanov

# 702
  • Велики Преслав
Здравейте,

Здравей, кажи до какъв бюдет да гледаме. А какво де случи със старата. Каква е. Може да се ремонтира.

# 703
Е то е малко трудно да се класифицират към някакви класове/ценови диапазони точно според марките . Като изключим марките-еднодневки, почти всички по-известни си имат и високи и ниски класове уреди.
Васил горе-долу правилно ги намести. Сега, ако искаме да сме по-подробни, ще трябва да ги разделим и в някакви ценови диапазони и да кажем нещо от сорта "това за 1000 лв е боклук, а това за 1000 лв. е супер)

По принцип можем да си направим една табличка с доказани модели в различните ценови диапазони, но ми се струва безсмислено предвид това, че моделите са временно на пазара и това, че едва ли някой ще седне да чете - единици ще го направят.
За тези като мен, които са в процес на търсене на пералня, такава таблица ще  ни бъде много полезна! И ако я направиш, ще ти бъда страшно благодарна!

Тя много добре е обяснила, че моделите за временни. Кажи до какъв диапазон да гледаме.
Около 700 лв, капацитет 7кг, обороти 1200.
Доста модели прегледах да видя какво в момента е прилично като качество и е на добра цена. Предлагам това:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-l6-fbi27w
Тази пералня ми хареса много, но една съфорумка, която я има ми писа, че програмите й са за 3 кг. пране, само еко памук, памук и памук 20 ° е за 7 килограма пране. Няма да ми върши работа.
Ако има други предложения, моля давайте!

# 704
Василе, ето това беше написал човекът в другата тема:
Скрит текст:
Здравейте,

Току-що ми изгоря пералнята, 2-ра, 3-та, кой знае коя на брой употреба, която изкара повече години, отколкото производителят изобщо би могъл да предположи.
С този тип електроуреди съм на Вие, но изпитвам истинско страхопочитание.
Посъветвайте един беден ерген, който едва се издържа като преводач на свободна практика, в какъв възможно най-бюджетен, но все пак надежден уред да инвестира? Идеалният случай е 2 в 1 (пералня + сушилня), но след бърз преглед на част от коментарите и няколко оферти онлайн разбирам, че имам по-голям шанс да намеря Светия Граал, отколкото евтин комбиниран уред от този тип. Под бюджетен си представям нещо под 600 лв. Благодаря.    

Общи условия

Активация на акаунт