СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 114 953
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 540
Привет на всички! Имам един въпрос относно кандидтстването, извинявам се, ако е дискутирано вече, но не намрам нищо по въпроса.
Ако в дадено училище не е кандидатствано за участие в първо класиране, то може ли в същото училище да се кандидатсва направо за второ класиране?

Т.е. училището /паралелката/ не са писани в заявлението за кандидатстване изобщо?
Новите желания се редят  чак на трето. Ако, разбира се, участвате на него.

# 541
  • София
Кажете, моля, след като са проверени работите, кога е реалистично да излязат в системата, за да си приготвя противоинфарктни средства.
Знам, че може да звучи смешно, ама... 🙄

# 542
Нищо смешно няма, аз редувам хаповете от няколко седмици

# 543
А аз ям череши. Ама постоянно. По 2 кг на ден. Тук-там разнообразявам с кайсии, домати и пиперки със сирене.
Това брои ли се?

# 544
Вчера цитирах каква е процедурата. Ако някой знае колко време отнема за една работа и колко екипа участват, може да направим приблизителни сметки.

# 545
Да, ако не е писано изобщо.
А добре как стои тогава въпроса, ако детето е прието по първо класиране и желание в едно училище, но има по-голямо желание и шансове за друго училище на второ класиране, то тогава как се процедира за участие във второ класиране на второто училище, без да се губи мястото в първото училище?Ох, дано съм го обяснила разбираемо:(

# 546
А добре как стои тогава въпроса, ако детето е прието по първо класиране и желание в едно училище, но има по-голямо желание и шансове за друго училище на второ класиране, то тогава как се процедира за участие във второ класиране на второто училище, без да се губи мястото в първото училище?Ох, дано съм го обяснила разбираемо:(

Ако сте класирани на първия прием по първо желание, нямате вариант да го смените на второ, понеже сте размислили. Нито да си запазите приема за трето класиране.  Ще се наложи да рискувате на трето, респективно - четвърто. Или да се запишете там, където сте приети на първо класиране по първо желание.
Дано съм те разбрала и аз правилно.
Затова много добре помислете как ще си подредите желанията при подаване на заявлението сега.
Напомняме пак -  в заявлението се изписват училища и/или паралелки по реда на желанията, а не на "шанса"да бъде приет ученикът някъде.

# 547
  • София
Просто подава заявление в училището, в което е прието, че иска да участва на второ класиране. Може да мине само напред в желанията или да остане на същото място.

# 548
  • Бг-мама
Ако по желанато място е по напред в заявлението , подава за второ класиране. Може да се придвижи само напред в заявлението , но ако по желаното нещо е по отзад няма как да стане. За това се мисли когато се нареждат желанията.

# 549
Може ли на второ класиране ученикът да бъде записан само от родител? Детето е на спортен лагер и състезание и няма възможност да присъства физически.
От РУО Русе не са наясно

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 13:45 от iliana__

# 550
Купих си Аперол и съм готова за резултатите.

# 551
  • Велико Търново
Да се присъединя и аз към питането на AIR - оценката по ИУЧ влиза ли в годишния успех и дипломата?

# 552
В свидетелството за основно образование не се формира общ ( среден) успех. Ако питането е свързано с това дали оценката има значение за приема, отговорът е не.

# 553
  • София
Ох, нещо ме сви стомаха като прочетох, че работите са проверени. Беше ми широко около врата, но енщо пак ме стегна.

# 554
И аз така.Зави ми се свят когато видях,че работите са готови😞

Общи условия

Активация на акаунт