СЕДМИ клас 2019/2020 - Втора изпитна седмична тема - (22.06 - 28.06)

• 116 345
  • 2 581
  •   1
Отговори
# 1 530
МАТ 91,250
по математика въпреки посредствеността на математичката (малко оплеска нещата на матурата, очаквахме даже по-малко точки).

Ъъъ, 91 точки по МАТ и му викате оплескване....Open Mouth

22-ра я реши, но имаше нелепа техническа грешка; обърка от първи модул задачата с координатнта система, а на 23-тата забрави някои неща - не съм максималистка, просто познавам възможностите й, това бяха лесни задачи за нея.
На нея и много по-нисък резултат ѝ стига, няма да се бори за "елитно" училище.
Сега една приятелка се е заела да ме убеждава, как правя грешка, че не я натискам за езикова. Детето категорично още преди половин година е заявило, че не иска в езикова. За мен водеща е личната мотивация на един човек, а не болни родителски амбиции. От езикова излиза само с език, от Търговската ще има професия + език (немски). Желаната от нея специалност е "Митническа и данъчна администрация".

# 1 531
  • София
Здравейте! Бихте ли ми казали скалата за оценяване по български и математика еднаква ли е? Благодаря

# 1 532
Поздравления за всички за добрите резултати.
А аз я да взема да доближа представителната извадка до истината ...
Момче - БЕЛ -  85,5   МАТ - 65,5
БЕЛ е според очакванията и възможностите, но математиката е много, много надолу. Без частни уроци и без много зор.

Здравейте! Бихте ли ми казали скалата за оценяване по български и математика еднаква ли е? Благодаря
Ех тези скали.
Няма такива. Никой не превръща точките в оценки.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 11:33 от мама_на_двама

# 1 533
Еуфорията по нво мина и сега идва напрежението за подредбата. тези паралелки сме си избрали. Въпросът ми е кои код трябва да запишя за да не объркам нещо

# 1 534
Здравейте,  браво на всички деца!
 Искам да попитам статистиките дали ще излезнат днес, за Пловдив питам

# 1 535
Докато чакаме статистиката, аз ще стискам палци резултатите да са по-близки с 2018, че бала ѝ за МГ е 433.5, което е на ръба.

Любофф, до сега в МГ ли беше девойката?

# 1 536
Здравейте,  браво на всички деца!
 Искам да попитам статистиките дали ще излезнат днес, за Пловдив питам

Засега пише как можете да си видите работите (някой нагоре искаше, предполагам по градове ще е конкретно):
В Пловдив, учениците в присъствието на родител или настойник могат да се запознаят с проверената си изпитна работа по български език и литература и математика в присъствието на член на регионалната комисия за проверка и оценка на изпитните работи на 01.07.2020 г. от 09.00 часа до 17.30 часа в Спортно училище "Васил Левски", гр. Пловдив, бул. "Шести септември" №1.

Статистиката - миналата година 3 дни след излизане на резултатите. Ама не е задължително... Кой ги знае Wink

# 1 537
Еуфорията по нво мина и сега идва напрежението за подредбата.
Скрит текст:
тези паралелки сме си избрали. Въпросът ми е кои код трябва да запишя за да не объркам нещо

Има падащо меню за избора на специалности (избираш съответното училище първо, а после са изброени специалностите - посочваш желаната), кодът се зарежда автоматично.

# 1 538
  • Варна
Страхотни резултати! Браво на децата и родителите за подкрепата!

SamoDiva Ако тово е желаната професия, за да се развива, трябва висше образование по специалността. Само със средно не става. Немски език няма да научи така добре, както в езикова гимназия.
Имайте предвид и че, ако по някое време реши да учи в чужбина (Германия, защото се споменава немски), завършването на професионална гимназия ще ограничи доста избора ѝ, а за някои специалности ще бъде невъзможно. Това са 5г. , не се знае какъв акъл ще им дойде.

# 1 539
Аз имам два въпроса. Ако в една гимназия има 5 паралелки с АЕ по бал ли ги нареждат по класове или са разбъркани по-слаби с по-силни оценки? И вторият въпрос ми е кога отбелязваме правото на близнаците, при подаване на заявленията за записване в конкретното училище ли?

# 1 540
Цвичката къде е, Недко как е с точките?!?    Simple Smile

# 1 541
  • София
Аз съм раздвоена, дали да се жалвам или да се похваля...
С абсолютно една и съща подготовка и старание, генетиката си е генетика явно.
Ваня е с 64 БЕЛ и 50.5 МАТ
Ники е с 97 БЕл и 100 МАТ.

За Ники резултатите са каквото очаквахме, за Ваня правилно сметнах БЕЛ около 65, но си признавам че по мат очаквах повече. Досега винаги на тренировъчни е имала значително по-високи резултати и по двата предмета.
Някой може ли да ме ориентира за читаво училище евентуално с език, английски или немски и бал около 300-330. Аз гледах досега училища с една идея по-висок бал за Ваня.

Ники си държи на СМГ с английски, за съжаление не съм никак доволна от учителката, която има голяма вероятност да им е класна и да им преподава по английски. Събирам препоръки за школи по английски съответно, защото явно в училище няма да се учи език.
СМГ с немски го изключваме защото е с интензивно изучаване на немски, а тя е с В1  в момента и не желае категорично да не учи почти никак в осми клас, а в девети да има накуп всички разказвателни.

# 1 542
Еуфорията по нво мина и сега идва напрежението за подредбата.
Скрит текст:
тези паралелки сме си избрали. Въпросът ми е кои код трябва да запишя за да не объркам нещо

Има падащо меню за избора на специалности (избираш съответното училище първо, а после са изброени специалностите - посочваш желаната), кодът се зарежда автоматично.
Мерси

# 1 543
Да се отчета и аз.
95,5 БЕЛ
85,5 Мат
Като за дълбока провинция перфектно. Само училищна подготовка, без допълнителни уроци.

# 1 544
Аз мисля, че ще е грешка да делиш децата.

Общи условия

Активация на акаунт