Частни училища-информативно-дискусионна тема 41 - ваканционна

• 40 791
  • 852
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Излезна класирането... дали скоро ще има и резултати по училища?

# 286
# 287
  • София
Санака, аз имах предвид с резултатите по училища - Пример както СС, ПЧМГ, КО, БШ и няколко други са предоставили (средно по БЕЛ ХХ; средн по МАТ ХХ). Това е макс и мин бал за влизане в ДГ.

# 288
  • София
Това пък още по-отдавна излезе. Joy https://bg-mam.ma/p/1232742/41033797

# 289
  • София
Да не сте се изнесли да коментирате ресултатите някъде другаде без мен? ауууууууу

# 290
  • Пловдив/София
Ха, много интересни трендове. Подредени са по резултати по мат и бързо може да се види кое училище къде е. Приятно ме изненада “Азбуки”, ако английският им е толкова перфектен и успяват и НВО да гонят- евала. В първата 20 са доста ЧУ- освен редовните СС, пчмг, ко, още БШ, Веда, ЕК, Еспа, Азбуки...
Учудена съм на резултатите на ОТ- Фенси май беше все ппвтаряше, че вървят нагоре, а БШ надолу,  но тук съвсем не е така- ОТ са след 40то място.. аи двете училища са достаразлични и не помня защо това сравнение ми се е набило в главата.
Рейни, и на мен ми изчезнаха всякакви нови коментари от седмици, заговор ще да е Wink

# 291
  • София
Не е заговор, пишем повече в говорилника, защото тук много ни трият. И там ни трият де, но по-малко. Joy Последно няколко страници обсъждахме гръцките плажове, което тук няма как да стане. А между плажовете вместихме и резултатите от НВО. Laughing

# 292
Бая ни трият и там, Санака. Grinning
Пипи, ОТ традиционно има такива резултати на НВО, като поредно място все си е някъде там, където е и сега. Просто запознатите казват, че то е съвсем различен тип училище, което гони други цели, а не НВО, със страхотно отношение към децата, със специално внимание, което им обръща. И децата получавали стабилни знания, които по някакви причини не кореспондират с резултатите им на НВО, всички с деца там го казват, че се получават стабилни знания. Може би напълно неглижират формата на НВО, нямат никаква специфична, фокусирана върху НВО подготовка, а и очевидно децата не ходят на частни уроци, иначе не мога да си обясня тези резултати. Факт е обаче, че всички родители са много доволни от ОТ и явно не им пука за НВО.
Докато за БШ това не може да се каже, те се стремят към високи резултати на НВО, сравняват се с топ-училищата в класацията, а и родителите там като че ли имат различни цели от родителите в ОТ - и във форума се вижда, че родителите от БШ имат аспирации да се сравняват с училища като СС, а това е много различна философия от философията на родителите в ОТ. Поради това, от резултатите на НВО би следвало родителите от БШ да са по-недоволни от родителите в ОТ. Simple Smile

# 293
  • София
Аз също не мога да си обясня резултатите на ОТ, защото, напротив, много усилия отиват в подготовка в 7 клас. Чак не мога да повярвам какви числа излязоха, честно.
Факт обаче, че на мен ниското ниво на НВО в ОТ е било известно, когато съм взимала решението и нееднократно съм споделяла, че за мен това не е критерий, така че съм го приела като даденост при записването.
Но след като тези 3 години виждах с очите си колко се занимават със 7-класниците, ей така, за себе си, се чудя и не мога да намеря обяснение как е възможно при толкова часове, фокус и допълнителни дни, резултатите са такова дъно.
За моето си дете не се притеснявам, НВО съм го минавала вече с големия мързел и скатавка, сега с това дисциплинирано кротанче, все си мисля, че ще е по-лесно (ако пубертета не ме изненада драматично Simple Smile). Но как е възможно толкова деца да изкарат такива ниски резултати, това са тройки направо.

# 294
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз не мисля, че БШ се сравняват със СС, нито че заявяват максимални резултати на НВО. Ще попитам откъде  е тази информация, т.к аз не съм попадала на нея досега, а съм била два пъти на отворени врати. Резултатите им тази година са доста ок по моите разбирания. А и при положение, че те първо нямат силен подбор на входа, второ нямат практика да прекратяват договори на деца с по-нисък успех, достатъчно е да има 4-5 такива деца във випуска с ниски резултати, те ще смъкнат осезаемо общия успех.

ОТ имат и недобри резултати на ДЗИ в 12 клас, което мен също ме изненадва. Много училища, включително  ДУ, които изобщо не са с фокус БЕЛ например, имат много по-високи резултати на ДЗИ БЕЛ. Не съм сравнявала как са по другите предмети на матурите. Наистина е странно, защото отзивите за там са само добри.

# 295
Хич не са тройки, Бърди - нали двойката била до 23 точки. Значи 24 точки вече е тройка. Резултати над 60 са кой знае, може би отиват към много добър 4,50, някъде там.

# 296
  • София
Това за 23т съм го пропуснала, наистина ли е толкова ниско бариерата?
Когато синът ми мина НВО още нямаше точки, а оценки, та не съм много в час.

# 297
  • София
В темата за ОТ една дама даде смислено за мен обяснение: сегашните седмокласници са приемани в ОТ без подбор. Колкото и да се работи с деца, които нямат мотивация или зададено като ценност от семейството, резултати няма да има. То е като всяко едно квартално училище - има съвестни, работещи и такива, които нищо не може да ги накара да учат. Освен това не са малко и родителите, които смятат, че училището трябва да свърши всичко и да "налее с фуния" и на тези също често децата са им от неучещите. Предполагам, че има седмокласници от ОТ с високи резултати и такива с посредствени или поне стигащи им за паралелка с език (вижте най-ниските балове, с които приемат, то положението е: не си искАл, не си влезнАл) и затова средните числа не са високи.

# 298
Пипи пак ще каже, че е лично отношение - но не е така Simple Smile

Фенси не е коментирала ОТ или не помня. Аз го харесвам и считам, че е училище което върви в правилната за мен посока. Не съм го сравнявала с БШ или не съм си позволявала да коментирам училището, защото не го познавам а по-скоро новата директорка и нейните изказвания.

За ОТ ще споделя.
 Нашето училище е Питагор а към днешна дата ПЧМГ.
Детето ми никога не е било от децата в топ три. Но е умно дете с бърза мисъл и логически ум.
Както на всички е известно ПЧМГ винаги е в топ 3 на НВО а тази година са първи по математика. За съжаление това не се постига с 5 часа на ден. А се постига с много труд, много часове и още повече решени задачи от децата. Предишната година премина трудно поради факта, че детето ми има и други интереси в който е добър. Разкъсвахме се от тичане на тренировка, солфеж и решаване на задачи. Всеки един семеен уикенд беше съобразяван с това колко и какво има да учи детето. Учебните часове е училище са 9 всяка събота и неделя детето пишеше домашни в рамките на 5-6 часа на ден.
По този повод в началото на 4 клас реших да се огледам по другите училища. Едно от училищата които посетих беше ОТ. Проведох дълга среща с директорката на която тя ми отговори на хилядите въпроси. Не ми е обещавала чудеса за НВО. Нито че това им е основна цел. Със сигурност в следващите години резултатите им на НВО ще се по-високи поради факта ,че вече имат математическа паралелка. При срещата с директорката видях едно училище което се грижи за децата си. Което приема всички деца без да ги дели - приемат и деца с дислексия като пример. Стараят се да дадат на всички достатъчно знания. И дават шанс на тези които искат да бъдат добре подготвени за НВО.
След тази среща се свързах с няколко майки с деца в училището. Видях, че те са спокойни хора. Не се вживяват много ако детето не постигне максимум ( в Питагор това не е така). Нямаха идея какво учат децата им. Прекарваха спокойни уикенди. И бяха щастливи с училището. Всичките ми споделиха, че каквото ръководството обещае винаги се случва - това е в отговор на един от моите въпроси " Чувствате ли се излъгани в нещо" н
Именно тези разговори доведоха до решението ни детето да посети училището. Детето попадна точно в момента в който правеха изходящите нива. Учителката 5 пъти ми се извини ,че се е наложило точно в този ден да ги направят. Видях контролната му работа по БЕЛ - която бе оценена по абсолютно същият начин като в Питагор. И оценката беше почти същата. Учебните часове са 6 на ден - тоест почти 15 часа по-малко от тези в Питагор. По допълнителната математика детето сподели, че са на по-ниско ниво но това е абсолютно нормално. За посещението получих от детето само положителни отзиви. И считам училището за един чудесен вариант за деца и родители които не се целят в НВО. И които считат, че баланса е важен.

При моето дете ДО - доведе до спокойствие, по -добро организиране на времето. По-малко количество домашни. И това промени желанието му в категорична позиция да остане в ПЧМГ. Като в този случай и детето и ние сме наясно, че резултати не се постигат без усилия и заинтересованост и у дома.

# 299
  • София
Hope, благодаря за подробното, полезно и информативно мнение. Може ли да го цитирам в темата за ОТ?

Общи условия

Активация на акаунт