Изтъркаля се и ОСМИ клас, за ваканция настъпи час

• 29 369
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Брееей, които сте ги подхванали !!! Чудо!!!
Много се смях и реших да си кажа и аз.
В края на 80-те ще ходим с едно семейство колеги от Студентски град за бира на Ариана. Те с малко бебе, аз-с малка кола (трабант) и количката не се побира, та ще ходим с 280. Качваме в автобуса,  Орлов мост, Ариана, бири, кока кола и така 5-6 пъти. Време да се прибираме. Бааавно и внимателно се качваме в автобуса и продължаваме да бърборим. На Плиска майката вика на мъжа си: Дай да видя Мая (бебето) да не е мокро. А, няма бебе! Огледахме целия автобус, ами няма! Скачаме на спирката, обратен автобус и пак на Ариана. Там вече около количката се събрала малка тълпа загрижени жени и се суетят. Взехме детето, но още помня укорителните погледи и промърморените реплики за безотговорни родители...
А за телефоните, не видях някой да се е похвалил с 2 изпускани телефона в една и съща тоалетна по средата на пътя София - Бургас. Страшна кръчма има над Калофер, супер кебапчета, ама и двата пъти ми излязоха златни! Първия път се гмурнах самоотвержено в тоалетната и извадих  телефона.  Опитах се да го включа (голяма грешка, недейте!). И си заминА.
След 10 дни, с чисто нов последен модел телефон,  пак повторих сценката. Вече знаех, че не се включва,  разглобих го на всички достъпни части, два дни в ориз, още 1 ден сушене на слънце (повече тен от мен хвана), ама тръгна!

# 421
  • София
И на мен ми се е случвало да забравям, ама по-дребни работи Joy
https://www.facebook.com/watch/?v=1882264781803456

# 422
Два дена се хиля като идиот с вас и на работа, и в кафето и в автобуса. Страшни сте направо.
И аз така. Даже разказвах някои от историите и се смяхме много тая вечер. Наистина ни отплесна страшна вълна от шемети. 😀

Спунк, страхотна визуализация на последната история. 😂😂😂
" Ма кой ше го вземе, бе. Притрябвала му е беля на главата" 😂😂😂

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 22:05 от Na_Vesi_Pateto

# 423
  • София
Fair Lady, ама вие цялата количка сте забравили Joy Отпървом се притесних, че така "внимателно" сте я качили, че сте изръсили адашката. Laughing

Майка ми и баща ми са забравяли сестра ми в ДГ. Ама по-точно баща ми я е забравил, щото уговорката била той да я вземе. И майка ми като се прибрала го пита както питат Парцалев: "Къде е детето". А баща ми се хили, мисли че детето се е скрило зад вратата и играят сценки, за да го търси. И отговаря с престорен глас: "Къде ли е това дете? Ауу няма го детето". Па като се усетят и като се юрнат, а по пътя насреща им другарката, води детето за ръчичка у дома си, че ДГ я затварят Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 22:30 от Gorg0nzola

# 424
  • София
хахаха, и аз се хиля като репа, много сте сладки.

Покрай тоалетните истории се сетих за "Черна котка, бял котарак", където на един там неприятен герой му направиха номер и падна в една външна тоалетна, като излезе, целият разкрасен, взе да се бърше със стадо гъски.

И ММ много забравя, но се е понаучил вече и се следи.
Най-весело беше като си сгази лаптопа с колата.
Оставил чантата до шофьорската врата в двора при баба ми, забравил я, тръгнал, усетил, че минал през нещо, но помислил, че е бордюра (има там един бордюр). Добре, че после спря пред входа, за да се качим с децата и излезе да ни отвори, та видял как дръжката на раницата всъщност се е усукала около гумата.
Обаче влезе в Уиндоус, само дето нищо не се виждаше.

И още една история, една роднина ми я а разказа - още по соца, в Пампорово, зимен сезон. Една женица отишла со се ските до тоалетна в гората, обаче докато си вършела работата и тръгнала със ските, изскочила на пистата, попребила се, счупила си крака. Седи на Мургавец на терасата след ден-два с гипсиран крак и гледа един човечец с гипсирана ръка. И го пита - какво е станало? А той - возех се на лифта и по едно време от гората изскочи една жена на ски и по гол гъз и аз се извъртях да я гледам и се изтърсих от лифта. Та така. Колко е истина не знам, но лифтът до Снежанка навремето имаше едни ниски участъци, така че нищо чудно така да е станало.

# 425
Ох, аз съм на морето и не бях ви чела, но тази сутрин се събудих много, много рано, явно не е било случайни - с кеф ви прочетох и се смях със сълзи!

Мен също са ме забравяли в детската градина, пак така - единият ди мисли, че другият ще ме вземе.  И това е може би първият ми толкова ярък спомен от детстовото, но и хубав - учителката ме прибра у тях и там ядох най-огромните джанки на света!

А дъщеря ми сега в 8.клас като бяха втора смяна, след училище в тъмното и със слушалки беше се качила вместо на трамвай 7 на 1, усетила се почти на последната спирка. Но я похвалих защото се беше справила сама, без да се обади за помощ. А преди това въобще не беше пътувала с градски транспорт активно.

Благодаря за дозата смях, полезен е!! Имам и аз случки, но няма време сега.. Радвам се и че мъжете се включиха, Цецо, печели приза направо!

# 426
  • София
Ох, много истории имаме ние! Joy

Миналата година, с група приятели, преспиваме в един хотел във Волос, за да хванем на следващата сутрин ферибота за Скопелос. Багажникът на колата натъпкан догоре. Предвидливо всички сме си нагласили по една малка чанта за едната нощувка, за да не вадим всичко. Сутринта ММ отваря багажника, за да натовари пак чантите - вади, размества, намества. И понеже е припрян, дава зор на всички да бързат, да тръгваме, затваря багажника, пали и заминаваме. Качваме се на ферибота, седим си на палубата, пием кафе, гледаме морето... По едно време ми звъни телефона, ама някак международно ми звъни. Laughing Вдигам: "Здравейте, обаждам Ви се от хотел Х /в който нощувахме във Волос/! Ами, тук на дървото пред хотела висят едни ризи... Дали не са Ваши?" Викам, не знам, ама звучи като да са наши. Joy ММ, нали е бързак, извадил си закачалката с всички ризки, които си е взел да се кипри на острова, закачил ги на дървото да не му пречат и така... Казвам на жената: Приберете ги, ще си ги вземем след седмица. Ако и други неща висят на дървото, съберете и тях, вероятно пак ще са наши. Laughing Един арбалет на малкия също изчезна мистериозно, та вероятно и той е виснал на дървото, но не се намери.

# 427
  • Sofia
И аз се заливам от смях, като чета - коя от коя по-комични истории, а как страхотно разказвате ... Revolving Hearts

Много малко си спомням от детската градина, а и от други последващи периоди и въобще се усещам, че много услужливо изтривам паметта.

sanaka, а той как преживя липсата на ризите - звучи като да е суетен Laughing

# 428
  • София
Зле! Joy Някой да познава несуетна риба? Искаше да му ги пращат по куриер. Жената нямаше нищо против, но куриерът щеше да дойде два дни преди да си тръгнем и реши, че е по-добре да ходи по тениски, отколкото да рискува да се загубят ризките някъде по пътя.

# 429
  • В средата на времето
Сиренце, с глас се разхилих снощи по никое време, като прочетох и си представих сценката с баща ти.Joy

Аз нямам чак такива ярко-блейчески-смешни случки. Simple Smile
Моят мъж веднъж се обърка и влезе в чужда кола. Не знам къде и за какво се е беше замислил, но колата даже не беше същата като нашата. На бариерата в Албена бяхме втора кола. Половинката слезе, за да плати престоя и послед директно се качи в колата пред нас. А вътре имаше жена с дете. Жената бая се е стреснала, защото започнала почти веднага да го бута с ръце навън от колата. Simple Smile

Скрит текст:
Един ден, преди 7 години, се налага да се прибирам с градски транспорт и решавам, че ще ползвам метрото за по-бързо. Качвам се аз на служебния автобус от Бизнес Парка, който върви до метростанцията в Младост 1. Докато пътувам, виждам, че рейсчето минава по нов маршрут, по нов булевард, мисля си как много по-бързо се стига така и т.н.

Стоварва ни автобусът на метроспирката, а аз въобще не отчитам факта, че слизам в подлеза от вход срещуположен на този, който винаги съм ползвала до сега. Не отчитайки този факт, аз лежа на знанието, че трябва да се спусна до перона по стълбита в дясно, защото от там идва влака за центъра. В този час обаче много хора пътуват, една тълпа се изсипва в метростанцията, аз си взимам билетче и чинно с тълпата слизам по стълбите в ляво, защото на там ме повличат бързащите хора.

Слизайки на перона, се сепвам, това не е моята посока, влакът ми идва от съвсем друга страна (чукча не читател, за чукча табели няма). Качвам се бегом обратно при касите, като вече билетчето ми е невалидно, не мога да мина с него от другата страна. Обяснявам на жената на касата, че съм объркала посоката, не съм пътувала и я питам с умолямащ тон, дали не мога да се промуша просто между бариерите и една колона, за да не ми се налага да давам още 1 лв. за билет. Жената  явно ме съжали и вика "минавай". Слизам аз по "правилните" стълби този път, доволна и сядам да чакам.

Идва влакът, качвам се, сядам, вадя си книгата и се започвам да чета. Следващата спирка в посока центъра е "Мусагеница".  Това, което излиза от уредбата във влака обаче е "Следваща спирка Младост 3". Единственото, което ми мина през главата в този момент, беше, че им се е развалила уредбата нещо и подава грешна информация!. Много добре знаех от къде съм се качила, така че няма как, вместо към центъра, това чудо да пътува в обратна посока. Естествено упорито продължих да си седя вътре.

Спирката на Младост 3 изобщо не я отчетох, защото знам, че имам да си пътувам около 10-12 минути и съм потънала в някакви екшъни от книгата. Това добре, но в един момент до  съзнанието ми стига глас "Следваща спирка - Интер Експо Център" и този път се сепвам...плаха мисъл се прокрадва в главата ми - Аз май съм объркала посоките. Става ми леко досадно, че съм такава блейка и си мисля, че ще сляза на Интер Експо (това там е последаната спирка, не е продължено метрото напред. Нужно уточнение за последвалото) и ще се прехвърля във влака в обратната посока.

Слизам аз, гледам няма влак в другата посока, няма и хора от другата страна да чакат, викам си, скоро е минал явно, ще трябва да почакам 5-7 минути. Пак на бегом на горе по стърбите, отивам до касата, купувам  си билет минавам през бариерите като редовен пътник и слизам долу, за да се озова... отново от същата страна, на която бях слязла преди малко и празният отсрещен перон все още е насреща ми. И изпаднах в няколкосекунден ступор...

Почувствах се като в някакъв филм, в който героя се опитва да отиде някъде и на края все на едно и също място се озовава. В същия този момент можех да се кача на един влак и не посмях, защото не бях сигурна в коя посока ще тръгне! (а там, на тази спирка, понеже е последна, не се разминават два влака естествено). Като лудите попитах една жена, дали от тук трябва да се кача в посока центъра (все едно има друго възможно място), кой знае, как съм и се видяла...Да не говорим, че упражнението ми с качването и купуването на нов билет е било абсолютно излишно.Rolling Eyes

# 430
  • Sofia
Оу, аз не смея с метрото - знам само от зона Б-5 до Ректората. На ЦУМ ми се струва много непонятно с тия стълби и посоки.

# 431
  • Там, където мечтите се сбъдват
В родата майка ми е супер завеяна и явно аз по тази причина рядко си позволявам да не съм в час. Помня как ме забрави в болницата, лежах няколко седмици заради хепатит А, в друг град и в деня на изписването ми никой не дойде да ме вземе. Голям рев му дръпнах, бях в трети клас.
Едно лято бяхме оставили набора при нея и татко за месец, и отиваме да го видим, той на около 3 години, тича към нас по пижами. Жената решила, че това е комплектче за навън. После още няколко пъти бърка дрехите с пижамите.
Върха беше, когато бях студентка в София 3ти курс и ми се обади една сутрин с думите "Аз съм долу, отвори ми!" И аз така се зарадвах, чак подскочих и после чух как се кикоти "Честит 1ви април!" Какво да ви кажа, маман е неповторима:)))

# 432
  • София
Покрай историите за метрото се сетих да споделя.
Много се дразня на "При забравен багаж, обадете се на ...."
Ясно ми е, че искат да сигнализираш за съмнителен пакет, ама излиза, че те ориентират към бюро за намерени вещи.

# 433
Спунки, по - смешното за мен е самият номер -толкова е дълъг, че няма как да бъде запомнен. Уж искат по - съзнателно гражданско общество, ама нещо не са го домислили.

# 434
Една случка с колега, имащ право на оръжие. Взел го той от келешлък, защото номиналното право не означава реална застрашеност, но МЪЖ - станал така с един пищов по-тежък! Паркирал пред МЕТРО, а на задната седалка оставил чанта с лаптоп. Свършил с покупките, бута количката към колата, а от задната врата висят два крака. Гледа номера, гледа краката - несъмнено сварва крадец, целнал компютъра. Вади пищова, тихо се приближава  и съска, "излизай бавно, под прицел си, не се шегувам". Излиза онзи, даже ръце вдига, че нашият наистина държи на прицел. Наоколо се отстраняват - никой разбира какво точно се случва. Хората правят все-по-широк кръг. Колегата мисли трескаво, защото няма право да задържи никого. От охраната на МЕТРО не се весват.  Изчерпал арсенала си, започва да крещи с пълно гърло: "помооощ, обират ме"! Минало бая време, преди хората  да се ориентират МВР ли да викат или Психиатричния диспансер.

Общи условия

Активация на акаунт