Изтъркаля се и ОСМИ клас, за ваканция настъпи час

• 29 338
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Перличке, вкъщи е подобна ситуацията. Всеки път се разправяме, че вкъщи не е ресторант и нямат право да си поръчват и  каквото съм сготвила, това се яде. Омръзна ми от претенции. Особено по време на карантината беше ужасно. Мразех ги всички. Отгоре на всичкото веднъж като ядат от едно ядене, втори път не повтарят. Постоянно е едно ровене в хладилника и чудене и накрая въздишка: " Вкъщи ПАК няма нищо за ядене....", а на котлона има току що сготвена супа и още нещо.
Сега им казах, че лятото ги зарязвам да се оправят. Който иска да яде, който не иска - да не. Има салата, домати, плодове. Това е.
А не, бе.
У нас приемам само условностите, че си имаме веган, вегетарианец и месоядни и като приготвям вечерята се съобразявам с това и обичайните вкусове и до там.
- Това ли има за вечеря?
- Да, готвя от час.
- Ами не ми се яде сега това.
- Не го яж, утре за обяд.
- А сега какво ще вечерям?
- Аз задължението на родител съм си го изпълнил. Напазарувал съм, сготвил съм и съм ти сервирал вечеря. Ако искаш яж, ако искаш - недей. Освен това хладилникът не е с катинар.
И точка. Хич не ми пука, няма да залинее, я... И така...Grinning

# 526
Ужасно е това. У дома салатата режа в една голяма купа, после разпределям в отделни, защото всеки я обича с различен вид оцет. Сега сме само с наборката, нейните храни са коренно различни, заради диетата. Реших някои от нещата да приготвям и за нас, за по - лесно. Тя е свалила 6 кг. досега, но мм се оплака, че и той е свалил 3, а нямал нужда.
Това е много впечатляващо с кг. Може ли диетата, знам, че не е универсално, но все пак. Аз имам точно 4 кг за сваляне, трупнах ги преди 2 години, но ту свалям, ту качвам. Само да не е на Атанас Узунов, знам, че е ефикасна, но там  за мен няма почти нищо за ядене

# 527
  • нейде там, където ....
То и аз съм предимно практична, но не давам да ми подаряват домакински неща за празници. Не стига, че само аз готвя в къщи и то по няколко различни ястия - у нас са страшно капризни и никой не ще да яде същото като останалите.
Един ден, преди време,  ми беше станало много лошо - адско главоболие, едва стоях на крака. Прибираме се четиримата и в асансьора им казвам: " Хора, много ми е зле, ще ви направя салата и яйца за вечеря, става ли"? Малката казва: "А, не се притеснявай, става, тъкмо ми се хапваха пържени яйчица", голямата се съгласява, но казва, че не яде пържено и иска варени, а мм мисли известно време и каза: "Яйца ли? Е, тогава моите по панагюрски"!
Два котлона не ми вършат работа.Joy

В подобна ситуация аз казвам "Хора, много ми е зле, спасявайте вечерята" . После се тръшкам на дивана и мога да помагам само с информация кое къде се намира.
Може да са претенциозни в нас, но свикнаха, че ако искат да ядат любимите си неща, имат два варианта. 1. Научават се да си ги готвят, като ще ги правят за всички и 2. Приемат, че ще се редуват с любимите неща на другите в къщи и/или кулинарните ми експерименти. Много важно - претенции и предложения се приемат до момента на започване на готвенето. Най-често правя нещо постно + месо/риба и всеки си слага от което колкото иска.
Ако споделите и успешната диета, ще съм много благодарна, щом е подходяща за всички. Само на набора ще давам допълнително разни неща, че иначе ще се свърши, преди да стигна килата, дето ги искам.

# 528
Момичета, аз писах назад. Изготви я др. Митко Ригов, след преглед и всякакви изследвания. 23 дневен режим, който трябва да минем два пъти, после пак изследвания, преглед и нов режим.
Като принцип е пет ястия на ден, две по 500 гр, от които салата е 250 -300 гр, и три по 300 гр. Групирани са по два - три дни заедно, с поне по три предложения за избор. Захар - нула, на няколко дни има право на малко плодове, тестени също, с изключение на филийка пълнозърнест хляб на няколко дни. Мазнините са сведени почти до минимум. Съобразена е обаче с нейното състояние, хормони и т.н, та в този смисъл не е универсална, друг може и да си навреди.

# 529
  • София
Перличке, стискаме палци режима да е ефективен и скоро да споделиш хубави новини с добри резултати Kissing Face

Разприказвали сте се за тигани и домакинстване, а там съм "гола и боса"- тъмна Индия ми е Scream
Все се надявам някой ден да ме осени вдъхновението, защото е чудесна област за разгръщане на таланти и творчество, но дотогава домашните ми любимци ще се разват на аламинути и външен кетъринг Simple Smile))
За сега кротко ще си чета вашите вихри в кухнята и ще трупам смелост Nerd

# 530
  • Там, където мечтите се сбъдват
Тиганът барабар с шпатули за почистване и силиконови ръкохватки е поръчан и утре ще ми го доставят. Датата е специална, утре правим година на баба и дядо решил да даде пари на внуците за да си вземем нещо за спомен и тъй като баба бе майстор-готвач по професия и ранните ми спомени са как съм при нея в кухнята в стола и тя ми обяснява как се правят кюфтаци и затова реших, че с един чугунен тиган е редно да я почета. Отделно искам да препечатам рецептурника й...
jd, ако сменяш само долни шкафове заложи на масив, виждала съм страхотни комбинации от масив долни шкафове и пдф - горни. Там, където си поръчвахме кухнята имаха много добри неща, ама пуста му памет, не мога да се сетя как се казваше фирмата. Ако се сетя, ще пиша.

# 531
Сега се премерих и аз, свалила съм най - малко от всички - 2 кг.🤢,но все пак съм мръднала. Промяната при нас идва от начина на приготвяне - предимно задушаване, без сгъстяване, застройки, заливки и т.н. Картофи и ориз също сме спрели заради нея.

# 532
  • нейде там, където ....
Ще ми се масив, ама зависи и от други фактори - като цена и срок на изработка. Горните са такива, здрави и затова не ми се сменят, но долните са щета. Аз една фирма не съм намерила още, която да прави отделни шкафове, не цели комплекти ... А времето си върви. Накрая ще наслагам кашончета.

# 533
  • Plovdiv
Добре, че се разприказвахте на тема хранене, та се успокоих, че не съм сама. Все си виках, леле, то само в нашето фемили е такава лудница, а изразът : няма нищо за ядене, направо...
Наборът не отваря хладилника, може да стои цял ден гладен, ако не му харесва храната, накрая се жертва със сух хляб. Anguished И после, ама защо съм толкова слаб.

По повод режимите на хранене - ММ от миналата година спазва нещо като диета, премахна всички въглехидрати и захар, както и алкохол, има голяма разлика. Надолу 26 кг. По принцип беше слаб, но последните години не му се отразиха добре и рязко качи, та се наложи да вземе мерки. Което и аз трябва да направя, защото влача едни от последните две години, между 5 и 8 кг, които мнооого ми пречат. Но при мен се набърка автоимунно заболяване и ми е трудно. Търся си оправдания.Sunglasses

# 534
jd, ние направихме две кухни от ИКЕА - у дома и у майка ми, може и скъпо, може и евтино, може и долни, може и горни. Аз си направих сама проектите с програмата им, а мъжът ми ги сглоби. Като давах тотал, докато си проектирах, виждах кое оскъпява и нагласях според бюджета ни. За 5 години не са мръднали, почистват се лесно, механизмите им са супер.

# 535
  • Sofia
N i y a, къде си качила тия килограми? Зад ушите Laughing За отслабване всичко спирам, но бирата не мога.

Аз само набора гоня за ядене, че съвсем ще изчезне. Другите ще ми изядат ушите - искам да могат да се оправят с нещата от хладилника, но никой не го прави Confounded

За бърз резултат в килограмите, ако са повечко - никакво сладко и тестено, много вода и редовно хранене (без големи интервали, за да работи метаболизмът). Виж, когато са 1-2 за сваляне, мъка са...

# 536
N i y a, къде си качила тия килограми? Зад ушите Laughing За отслабване всичко спирам, но бирата не мога.
За Ния като прочетох, че е качила 5 кг почти се зарадвах, викам си вече е минала от категория комар в категория муха Smile

# 537
  • Там, където мечтите се сбъдват
За 1-2 кг си трябва и малко спорт, движение, а понякога и изследване на хормоните, че....

# 538

И аз така,особено този сезон.Но и сладко мога да издържа най-много два-три дена без да ям,максимум  седмица.
Не зная от годините ли е, но преди като кача 3-4 кг веднага започвам някакво ограничение и се случват нещата. Сега мога да се ограничавам най-много 4-5 дена и после пак да  си намеря оправдание.
Завиждам на тези, които спазват Атанас Узунов,но просто това не е моят начин на хранене. А чудеса видах,не само във ФБ,но и около мен,грандиозни промени.Аз с едни 4 кг само се жалвам колко съм онеправдана,ама като седна на масата се забравям.

# 539
  • София
jenap, ако слагаш двойка котлони, монтирай ги успоредно на плота. Моите са напречно и не мога да сложа два големи съда едновременно.

Перле, мусака да беше сготвила, по бързо щеще да стане. Joy Първият, който каже какво му се яде, печели. Останалите да са се вредили. Аз салата не овкусявам по същата причина. Всеки е с каприза си.
И да допълня Патето - който е готвил, не вдига масата след хранене.

Светкавиица, и аз така. Като седна на масата и се извисявам над дребните неща.

Общи условия

Активация на акаунт