На море в България 2020 г.! - 5

• 38 681
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Разликата идва от собствеността. В Гърция говорим за малък-среден бизнес, за хора, които стопанисват собствените си хотели.

В България тези хора, с малки изключения, продадоха земите си на мутрите за да издигнат хотели на пясъка.
В България има хиляди хотели и хотелчета. Абсолютна лъжа е, че повечето са на мутри. Даже бих казал, че хотелите държани от мутри са нищожно малко.

Абсолютно права си. Само, че. От хилядите хотели и хотелчета ние тук коментираме една много малка част-тези 5 звездните, 4 звездните тези с ОИ. Та точно тази малка част която ни заема 90 процента от коментарите, те вече са основно на мутри или на белите якички като Милен Велчевци и други подобни. Работил съм на Слънчев Бряг като строителен надзор преди 13 години когато ги строяха и знаех всеки един голям хотел на кой е.
Така, че хотелите на мутри са нищожна част както казваш, само големите и скъпите Simple Smile
P.S. Погледнах хотела, който си ми предложила и да наистина, хотел явно на ниво с много положителни отзиви, близо до плаж, благодаря за предложението. Видях го и през гугъл земя и там вече не ми хареса, прекалено застроено наоколо-все едно си в София.
https://www.southpearlresidence.com/bg/#aboutus   -това ми се вижда с достатъчно пространство около него, но е с лоши отзиви. Би рискувал с лоши отзиви стига да има въздух. На Каваците е, там как е плажа и има ли много хора сега, някой знае ли?
Вили в Гърция  до морето колкото искаш, по-рядко са с басейн, но басейн не ти и трябва там, защото морето е топло, чисто, много по-добре от басейн, според мен искаш да видиш дали има такава вила на такава цена-има не една Simple Smile
Между мутри и бели якички няма прилика. Не съм чул някъде по света обикновен човек с късче земя да направи хотел за мноооого милиони. Е, няма как да стане с доход от примерно 2-3, че дори и повече хиляди лева/евро. Факт е, че в България има много малко хотели на МУТРИ. Предполагам (надявам се), че на Каваци сега след 15 юли е пълно. Ако е празно ще е пагубно за туризма ни. В началото на месеца е било рехаво. Наши приятели бяха там и казаха, че е супер.

# 331
  • гр. Варна
Не съм претенциозна, както се опитвате да ме изкарате и ако за вас е приемливо да ядете боклуци, за ме не е. Обичам простички неща, но с качествени продукти и добре приготвени, а не да давам луди пари за някакви префърцунени наименования и накрая гладна. Айде не се правете, че не знаете за какво иде реч. Почти навсякъде е "кошмари в кухнята".

# 332
  • Beyond the stars
Навсякъде има хубави места, почиваме и тук, и в чужбина според настроението.
Но не мога да разбера фетишът към Гърция таз година, с цената на всичко. В смисъл - нямам излишни нерви, време и ресурс, и ми е непонятно как хората се навиват.

# 333
  • гр. Варна
Жалкото е, че в България се опитваме да правим нещо средно между гръцки и турски туристически продукт и накрая се получава едно голямо нищо. Да не отварям дума за all inclusive в България, че беше просто отчайващо. Точно в Аркутино беше последния ни опит преди 5 години. Сега не знам как е, виждам че сте доволни. Иначе плажът беше страхотен с бийч бар, от който още пазя приятни спомени.

# 334
  • Sofia
Ако мога да приключа темата Гърция - доста хора имат платени резервации там и нямат избор.
Останалите сме тук и търсим алтернатива.
Аз също смятам, че храната там е много по-хубава. Има изключения и в БГ, разбира се.
Когато сме в Св.Влас редовно вечеряме в Джани (Сл.бряг), прекрасен ресторант. Винаги има опашка там.
От БГ AI мога да похваля Албена (за някои хотели) и Дюни. В Гергана (Албена) сме попадали на чудесна храна, а в Дюни има голямо разнообразие, макар че има и заместващи продукти. Аз също не съм претенциозна, искам да ям простичка храна от качествени продукти, каквито ползвам и вкъщи.

# 335
В последните години гледаме да наемем помещение с кухня, та да си я ползваме, ако се наложи. В Гърция обикновено само за кафе и закуска я ползвахме, миналата година на нашето не успяхме да си намерим читаво заведение и си я ползвахме ударно.

# 336
  • гр. Варна
Точно затова написах предните постове. Принудихме се в Синеморец да си купуваме сирене и домати от магазина, че да знам какво ядем. Да не говоря, че и сирене свястно в магазина не намерих. Ха-ха Ама съм с претенции големи, ужас. Що така пък в Гърция всичко ми беше вкусно, сигурно съм някаква чуждопоклонница или пък много ми харесва да харча два пъти повече пари или пък обичам дълго да пътувам.

# 337
За храна се дава повече, отколкото за нощувки (поне при нас така се получава) и е разбираемо, защо се иска и качество; според мен разликата идва от там, че в Гърция май няма "имитиращи продукти" (или поне аз не съм срещала), които тук ти набутват де що могат, като за първо качество-респективно и на безумна за качеството си цена. Няма как човек да е ок с това.

# 338
Разликата идва от собствеността. В Гърция говорим за малък-среден бизнес, за хора, които стопанисват собствените си хотели.

В България тези хора, с малки изключения, продадоха земите си на мутрите за да издигнат хотели на пясъка.
В България има хиляди хотели и хотелчета. Абсолютна лъжа е, че повечето са на мутри. Даже бих казал, че хотелите държани от мутри са нищожно малко.

Абсолютно права си. Само, че. От хилядите хотели и хотелчета ние тук коментираме една много малка част-тези 5 звездните, 4 звездните тези с ОИ. Та точно тази малка част която ни заема 90 процента от коментарите, те вече са основно на мутри или на белите якички като Милен Велчевци и други подобни. Работил съм на Слънчев Бряг като строителен надзор преди 13 години когато ги строяха и знаех всеки един голям хотел на кой е.
Така, че хотелите на мутри са нищожна част както казваш, само големите и скъпите Simple Smile
P.S. Погледнах хотела, който си ми предложила и да наистина, хотел явно на ниво с много положителни отзиви, близо до плаж, благодаря за предложението. Видях го и през гугъл земя и там вече не ми хареса, прекалено застроено наоколо-все едно си в София.
https://www.southpearlresidence.com/bg/#aboutus   -това ми се вижда с достатъчно пространство около него, но е с лоши отзиви. Би рискувал с лоши отзиви стига да има въздух. На Каваците е, там как е плажа и има ли много хора сега, някой знае ли?
Вили в Гърция  до морето колкото искаш, по-рядко са с басейн, но басейн не ти и трябва там, защото морето е топло, чисто, много по-добре от басейн, според мен искаш да видиш дали има такава вила на такава цена-има не една Simple Smile
Между мутри и бели якички няма прилика. Не съм чул някъде по света обикновен човек с късче земя да направи хотел за мноооого милиони. Е, няма как да стане с доход от примерно 2-3, че дори и повече хиляди лева/евро. Факт е, че в България има много малко хотели на МУТРИ. Предполагам (надявам се), че на Каваци сега след 15 юли е пълно. Ако е празно ще е пагубно за туризма ни. В началото на месеца е било рехаво. Наши приятели бяха там и казаха, че е супер.

Разбира се, че няма прилика. Милен Велчев е нанесъл повече щети на България от която и да е мутра.
Не може да стане с доход  дори от 10 000 лева и затова в Гърция големите тузарски хотели са малко, защото там няма мутри и бели якички. Правят ги наследствено богати гърци, трупали пари от 2 века.
http://www.ststefanvillas.com/   е тук си намерих още нещо. Изкачат неща,  ама загубих много време в търсене. Поствам ги ако някой търси същите неща като мен поне да не губи време.  Обадих се след като написах поста,  бях решил да резервирам, защото ме устройва идеално, то се оказа че няма места до 10 август.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 15:32 от axxxelll

# 339
Благодаря на всички включили се с реклама за Гърция и Турция! Само да напомня, че темата е за България и като такава НЕ НИ вълнува нито Гърция, нито Турция. За тези дестинации има отделни теми. И да, от години тук в тази тема основно се обсъждат големи хотели и то такива на ОИ. За останалите вкусове има отделни теми за бунгала, за квартири, апартаменти под наем, за малки семейни хотели и къщи за гости. Темите са за отделни морски курорти или населени места по Черноморието. Т.е. ако тук новите форумци и форумки не намират своето и не получават отговор на питанията си, то в другите теми най-вероятно ще намерят това, което търсят.
Русалка, предлагам за по-голяма яснота, при създаване на следващата тема да добавиш "хотели на ALL inclusive".
Не мога да разбера накои хора от темата. Питат, предлага им се нещо и после започва едно плюване. Еми като не ви харесва си търсете вие! Не сме туристическа агенция все пак.
И по темата. От вчера хотелът е доста пълен. Храната е хубава и не е със заместващи продукти!  Плажът е пълен и на платената и на свободната зона. Това е пред Сириус

Това е до него пред едно ново нашумяло заведение "Златна рибка" с платени шатри и барбарони.

# 340
  • В градината...
Аз мислех, че темата е за почивка на българското черноморие. Като антипод на гръцките и турските теми. Явно не е. Аз на ОИ никога не бих отишла, затова няма да пиша.

# 341
И аз тънех в заблуда, че темата е за почивка на море в България, а не само за ОИ, та не е зле да се добави, та да няма обърквации

# 342
Той колегата е малко странен. Има малко постове и му прегледах профила. Преди време е решил да се мести в малко село, защото може да работи от всяко място по света. Разгледа българските села и изведнъж писа, че отива да живее в Гърция. Преди  5 години е написал, че животът до Халкидики е много хубав и семейството му е много доволно от избора им. Сега пита за хотел в България и пак нищо не му хареса и започна песента за Гърция. Е как живее до ръкавите, а пише, че ходи в хотел на 100 километра от неговото курортно селище, а сега не му се правели ПСР тестове за да отиде до Гърция. Живеейки там би трябвало да не му е проблем. А може би живота в Гърция не е хубав и се е прибрал в България, на която в момента пак намира само кусури 😀😀😂.

# 343
  • There I was on a July morning
Темата е общо информационна за почивка на море  в България и не трябва да се ограничава само до хотели ОИ. В сегашният и вид е по-полезна.

# 344
Той колегата е малко странен. Има малко постове и му прегледах профила. Преди време е решил да се мести в малко село, защото може да работи от всяко място по света. Разгледа българските села и изведнъж писа, че отива да живее в Гърция. Преди  5 години е написал, че животът до Халкидики е много хубав и семейството му е много доволно от избора им. Сега пита за хотел в България и пак нищо не му хареса и започна песента за Гърция. Е как живее до ръкавите, а пише, че ходи в хотел на 100 километра от неговото курортно селище, а сега не му се правели ПСР тестове за да отиде до Гърция. Живеейки та.м би трябвало да не му е проблем. А може би живота в Гърция не е хубав и се е прибрал в България, на която в момента пак намира само кусури 😀😀😂.

Simple Smile  Има някои верни неща, които си прочела, но някои си си ги измислила. Трябваше да ме питаш и щях да ти кажа директно. Отидох в Гърция точно както съм писал преди 7 години. Само че никога не съм писал че съм до Халкидики. Бях ето тук:
https://www.booking.com/hotel/gr/vryzas-resort.bg.html?aid=31861 … =1&#hotelTmpl
Това с виното и гледката беше нашия апартамент. Мога да ти пратя лични снимки от същото място:)  Живяхме там 3 години. После причините са много, лични , служебни няма да ми стигне време да изброявам и се наложи да се върнем. Ако зависеше от мен щях да остана. Но се съобразявам с мнение и на жена и на деца и надделя това да се върнем. Животът в Гърция е супер и това бяха едни от най-хубавите ми три години.   Така, че от 4 години вече не съм там и затова последните 4 години съм ходил на най-различни места из Гърция, докато като бях в Гърция си живеех само там -  в Офринио. А сега погледни снимката на масата с виното и гледката към плажа от среща на 30 м. , почти винаги полупразен и ми кажи - как да ида на местата които ми предлагаш Simple Smile?
Щом човек е странен за теб като обича простите и хубави неща, значи съм странен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт